Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студентите от ЛТУ канят на Седмица на ландшафтната архитектура

4
Снимка: bansko.bg

От 2006 година април се отбелязва като световен месец на ландшафтната архитектура, а в София от 22 до 26 април студенти от 5 курс от Лесотехническия университет организират традиционната "Седмица на ландшафтната архитектура".

От 2009 г. винаги през април бъдещите ландшафтни архитекти заедно със свои преподаватели и с представители на професията показват уменията и знанията в различни дейности, в които могат да се включат и обикновени граждани.

Този път седмицата на Ландшафтната архитектура ще се проведе в четвъртата седмица на април в централната сграда и в двора на ЛТУ.

През петте дена ви очакват вълнуващи работилници и лекции, посветени на работата със скандинавски мъх, интериорното и покривното озеленяване, поддържане на централна градска част, декоративни настилки и други.


В понеделник (22 април) от 14.30 ч. в зала "Мако Даков" в централната сграда ще бъдат връчени наградите в конкурса "Споделено и зелено" – за студентски проект за интериорно озеленяване на сградата на библиотеката на ЛТУ, във вторник си заслужава да посетите работилницата "Как да привлечем повече птици около нас" с начален час 14.30 в зала 408. В сряда ще се състои награждаването в конкурса "Дървесен вид на годината" – в зала 501 от 13.15 часа.

В четвъртък на 25 април програмата е интересна и за неспециалисти, тя включва:
• от 10.00 до 11.30 ч. лекция "Голф проекти и ландшафтна архитектура",
• от 12.30 до 13.30 ч лекция "Интериорно озеленяване на бъдещето"
• от 14.30 до 16.00 ч. Ландшафтен куиз – игра-викторина с награди.

А в петък от 10.00 до 11.30 ще се проведе конкурсът "Покривно озеленяване". На него ще бъдат представени студентски проекти и след това специализирано жури ще награди отличилите се.


Всички дейности в четвъртък и в петък ще се проведат в зала "Мако Даков".

Повече за идеята на Седмицата на Ландшафтната архитектура ще научим от доц. д-р Елена Драгозова, зам.-декан на ЛТУ и преподавател в специалност "Ландшафтна архитектура".


За акцентите в програмата на Седмицата на ландшафтната архитектура разказва Елис Басриева – петокурсничка в специалност "Ландшафтна архитектура".


По публикацията работи: Росица Михова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Богословът Мария Касабова: Бог е с нас, ако ние сме с него!

В един от най-вълнуващите епизоди на предаването "Нашият ден" гостува богословът Мария Касабова, чиято родова линия се свързва с братя Миладинови, а нейните деди са свещеници. Тя представя в разговора своето семейство, неговите корени и ценности, които го определят. Мария споделя, че нейният съпругът, Андрей, е диригент на Църковния мъжки..

обновено на 03.05.24 в 13:14

Светлина и символика: Вярата през погледа на иконите с доц. Стефка Попова

В предаването "Нашият ден" на Разпети петък, наш гост беше доц. д-р Стефка Попова , известен иконописец и преподавател в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. В разговор за вярата, духовността и изобразителното изкуство, тя сподели дълбоки мисли и вълнения от своята художествена практика и преподавателска дейност...

обновено на 03.05.24 в 11:46
Народът пее

Съединение във вярата: "Опелото Христово" с участието на миряни

В рубриката "Епизоди от живота" на предаването "Нашият ден" разказваме за една похвална инициатива за въвличане на миряни в богослужението на Разпети петък. Диригентката на църковния хор "Спасение" – Нели Трошева, споделя за тази вълнуваща практика в предаването "Нашият ден". "За християните богослужението не би трябвало да е просто събитие,..

обновено на 03.05.24 в 09:59

Сезон 2024 – под въпрос заради липса на кадри. Какво пречи да се внесе работна сила?

Липсата на кадри се превръща в още по-голям проблем на българската икономика по време на началото на новия туристически сезон. Законодателните промени се очертават като нещо неизбежно, за да се улесни вносът на работна сила от трети страни. Това подчертава Елена Възлева, директор на "Трудова заетост" към Обединени бизнес клубове  в рубриката..

публикувано на 02.05.24 в 11:20

Каква е философията на футболния фен?

Каква е философията на футболния фен – емоциите ли са най-важното, за да бъдеш истински фен, или връзката с един отбор е нещо повече? Разговаряме с двама души, които истински съпреживяват победите и загубите на любимите си отбори – Емилия Николова , маркетинг специалист, и Христо Раянов , журналист. Николова се превръща във фен на "Арсенал"..

публикувано на 02.05.24 в 10:33