Семейно радио

всяка събота и неделя,
от 8.00 до 11.00 часа

СнимкаПредаване за всички членове на семейството. Освен важна информация за деня се предлагат и интересни идеи за дома, бита, културни предложения за прекарване на уикенда.

Екип на предаването: Калина Станева, Александър Райчев, Ирина Вълчанова, Роза Дамянова, Аделина Александрова, Веселина Даковска, Мартина Кръстева, Кирил Чобанов, Калина Колева.

Публикации

Силвия Аспарухова, Калина Станева и Зорница Аспарухова (отляво надясно)

Моето семейство: Зорница, Силвия и Елеонора Аспарухови

На 16 март 2019, гости в „Моето семейство“ бяха три талантливи сестри – Зорница, Силвия и Елеонора Аспарухови. Зорница е драматург, както и автор и водещ на новото предаване за кино на програма „Христо Ботев“ „Кино култура“. Силвия е графичен дизайнер, а..

публикувано на 19.03.19 в 15:10

Смешната лечебница на д-р Куку и д-р Пипи

В това издание на рубриката „Радиоавтограф“ на предаването „Семейно радио“ ви срещаме с две очарователни млади дами с нестандартна, забавна и много благородна професия. Това са Ива Лапатова и Янита Кирова, а тяхната професия и призвание е изключително рядка..

публикувано на 15.03.19 в 11:15

Истории за онези, които не се страхуват

Бьорк, Жана д’Арк, Андреа Бочели, Анди Уорхол, Урсула Ле Гуин, Кристофър Робин, Ханс Кристиан Андерсен, Анна Ахматова – това са само част от героите в тази книга. Защото в „Истории за деца, които смеят да бъдат различни“ Бен Брукс събира историите на точно..

публикувано на 13.03.19 в 13:02

Непознатата Йорданка Филаретова

В това издание на рубриката „Моята история“ на предаването „Семейно радио“ ви срещаме със Стефка Мечкарова и нейния разказ за по-неизвестната страна от живота на Йорданка Филаретова. Историята на Йорданка Филаретова достига до вас и благодарение на..

публикувано на 11.03.19 в 17:12
Петър Вълчев, Калина Станева и Невелин Вълчев (отляво надясно)

„Моето семейство“: Петър и Невелин Вълчеви

Гости ни бяха Петър и Невелин Вълчеви. От разговора с тях разбрахме колко силна и творческа може да бъде  връзката между двама братя. Петър Вълчев е млад и провокативен режисьор и фотограф, а брат му Невелин е монтажист и музикант. Двамата с лекота и..

публикувано на 05.03.19 в 10:15

Програма „Христо Ботев“ празнува и предава от НИМ

„Семейно радио“ нетрадиционно и празнично ще предава от Националния исторически музей. Екипът не само ще отбележи датата 3 март, но и ще създаде празник, проследявайки вълнуващи истории, свързани с пътя към свободата. Националният исторически музей ще е..

обновено на 01.03.19 в 16:50
Град Лонгирбюен, Свалбард

Пътешествие на 600 мили от Северния Полюс

В поредното издание на рубриката „География на сетивата“ на предаването „Семейно радио“ ви срещаме с Христо Щерев. Той е юрист по образование, с интересни към източната философия, за когото пътуването не е само преместване в пространството, но и духовно..

публикувано на 28.02.19 в 09:30

Плейбек театър „Тук и сега“ на 6 години

Първата наша професионална плейбек трупа отпразнува рождения си ден на 16 февруари с представление на сцената на Гьоте институт. С него започва поредица международни плейбек театрални представления – нова амбициозна програма на екипа с участието на опитни..

публикувано на 27.02.19 в 16:24
Мястото, където е била родната къща на Жул Паскин във Видин

Жул Паскин и дарителската история на семейство Пинкас

В това издание на рубриката „Моята история“ на предаването „Семейно радио“ заедно с партньорите ни от „MOVE.BG” продължаваме да ви разказваме за големите дарители на България. Този път наш гост е Светлана Кръстева, началник на Държавен архив – Видин, от..

публикувано на 26.02.19 в 13:15
Част от корицата на книгата

Виктор Франкъл за търсенето и намирането на смисъл

Австрийският психолог и философ, основоположник на лекуването чрез откриване на смисъл - Виктор Франкъл стига до идеята, че търсенето и намирането на смисъл зависят от нас самите, а не само от обстоятелствата. У нас са добре познати книгите му - „Лекарят и..

публикувано на 25.02.19 в 13:01