Семейно радио

всяка събота и неделя,
от 8.00 до 11.00 часа

СнимкаПредаване за всички членове на семейството. Освен важна информация за деня се предлагат и интересни идеи за дома, бита, културни предложения за прекарване на уикенда.

Екип на предаването: Калина Станева, Александър Райчев, Ирина Вълчанова, Роза Дамянова, Аделина Александрова, Веселина Даковска, Мартина Кръстева, Кирил Чобанов, Калина Колева.

Публикации

Програма „Христо Ботев“ празнува и предава от НИМ

„Семейно радио“ нетрадиционно и празнично ще предава от Националния исторически музей. Екипът не само ще отбележи датата 3 март, но и ще създаде празник, проследявайки вълнуващи истории, свързани с пътя към свободата. Националният исторически музей ще е..

обновено на 01.03.19 в 16:50
Град Лонгирбюен, Свалбард

Пътешествие на 600 мили от Северния Полюс

В поредното издание на рубриката „География на сетивата“ на предаването „Семейно радио“ ви срещаме с Христо Щерев. Той е юрист по образование, с интересни към източната философия, за когото пътуването не е само преместване в пространството, но и духовно..

публикувано на 28.02.19 в 09:30

Плейбек театър „Тук и сега“ на 6 години

Първата наша професионална плейбек трупа отпразнува рождения си ден на 16 февруари с представление на сцената на Гьоте институт. С него започва поредица международни плейбек театрални представления – нова амбициозна програма на екипа с участието на опитни..

публикувано на 27.02.19 в 16:24
Мястото, където е била родната къща на Жул Паскин във Видин

Жул Паскин и дарителската история на семейство Пинкас

В това издание на рубриката „Моята история“ на предаването „Семейно радио“ заедно с партньорите ни от „MOVE.BG” продължаваме да ви разказваме за големите дарители на България. Този път наш гост е Светлана Кръстева, началник на Държавен архив – Видин, от..

публикувано на 26.02.19 в 13:15
Част от корицата на книгата

Виктор Франкъл за търсенето и намирането на смисъл

Австрийският психолог и философ, основоположник на лекуването чрез откриване на смисъл - Виктор Франкъл стига до идеята, че търсенето и намирането на смисъл зависят от нас самите, а не само от обстоятелствата. У нас са добре познати книгите му - „Лекарят и..

публикувано на 25.02.19 в 13:01
Антония, Здравко, Емил и Александра Иванови (отляво надясно)

Семейство Иванови гости в „Моето семейство“

Гостува цялото семейство на талантливата Александра Иванова – тринайсетгодишна ученичка от Музикалното училище в София. Как стига до идеята да свири на китара и как нейните родители възприемат това странно нейно хрумване. Ще осъществи ли поканата за участие..

публикувано на 25.02.19 в 11:35
Потомствените гайдари Пейо и Марин Христови (баща и син) на събора в Копривщица, 2010 г.

Живите традиции: Гайдарджийството в Калофер

Музикалната култура на Алтън Калофер Ако проследим историческото, икономическото и културното развитие на Калофер в миналото, ще открием някои явления, свързани с днешното състояние на неговата музикална култура. Редица събития в града променят..

публикувано на 20.02.19 в 18:05
Училището-музей на Васил Левски в двора на църквата „Св. Димитър” в с. Войнягово

„Василе, младо даскалче”: Памет и песни за Левски в село Войнягово, Карловско

Песните, свързани с живота и революционното дело на Васил Левски, отразяват един сантиментален щрих от неговата биография. Безспорна е любовта на Апостола към народната песен, несъмнена е и дарбата му на певец. Това подчертават всички негови изследователи –..

публикувано на 20.02.19 в 15:10

Мисия ранно детско развитие

В това издание на рубриката „Радиоавтограф“ на предаването „Семейно радио“ ви срещаме с Десислава Алексиева. Тя е приятен и интересен събеседник, занимава се с много неща и е трудно да бъде представена на кратко. Завършила е полска и английска филология, а..

публикувано на 19.02.19 в 11:30
Тотка Дочева, Калина Станева и Ния Петрова (отляво надясно)

„Моето семейство“: Ния Петрова и Тотка Дочева

Срещнахме ви с победителката от последния сезон на „Гласът на България“ Ния Петрова – едно момиче с нестандартен глас и невероятен талант и с нейната майка – дизайнера Тотка Дочева.

публикувано на 18.02.19 в 09:30