Семейно радио

всяка събота и неделя,
от 8.00 до 11.00 часа

СнимкаПредаване за всички членове на семейството. Освен важна информация за деня се предлагат и интересни идеи за дома, бита, културни предложения за прекарване на уикенда.

Екип на предаването: Калина Станева, Александър Райчев, Ирина Вълчанова, Роза Дамянова, Аделина Александрова, Веселина Даковска, Мартина Кръстева, Кирил Чобанов, Калина Колева.

Публикации

Умами – петият елемент

Сладко, солено, горчиво и кисело – това са четирите основни вкуса, към които съвсем наскоро се присъедини и умами, което на японски означава вкусно. Откриването на умами отваря важна страница в кулинарната история и може да се оприличи с присъединяването на..

публикувано на 01.04.19 в 12:47
Акад. Владимир Овчаров в студиото на „Семейно радио“

Спортистите също плачат…

Разговор с акад. Владимир Овчаров - какво ни отнема спортът, травми и лечение, спортно сърце, анатомията на бъдещето, технологии променят тялото и психиката, изкуствен интелект в медицината, старостта на мозъка... Тема в развитие: как да преборим стреса и..

публикувано на 01.04.19 в 10:05
Борис Велев, Веселина Даковска и Преслава Костова

Моето семейство: Борис Велев и Преслава Костова

В рубриката „Моето семейство“ ви срещнахме с адвокат Борис Велев, неговата половинка Преслава Костова и техния син Борис.

публикувано на 01.04.19 в 09:45
Ана и Георги Матвееви

Семейството, което не скучае

Хората, с които ще ви запознаем в това издание на рубриката „География на сетивата“ на предаването „Семейно радио“, са семейство авантюристи. Това са Ана и Георги Матвееви и задочно тяхната дъщеря Андреа. Георги е преводач и определя себе си като мъж на..

публикувано на 29.03.19 в 09:05

Никола Стойчев – маестрото на Разлог

В това издание на рубриката „Моята история“ на предаването „Семейно радио“ ви срещаме с Катя Бранкова, доктор по история и преподавател по история и цивилизация в СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ в град Разлог. Д-р Бранкова този път ни разказва историята..

публикувано на 25.03.19 в 15:40
Силвия Аспарухова, Калина Станева и Зорница Аспарухова (отляво надясно)

Моето семейство: Зорница, Силвия и Елеонора Аспарухови

На 16 март 2019, гости в „Моето семейство“ бяха три талантливи сестри – Зорница, Силвия и Елеонора Аспарухови. Зорница е драматург, както и автор и водещ на новото предаване за кино на програма „Христо Ботев“ „Кино култура“. Силвия е графичен дизайнер, а..

публикувано на 19.03.19 в 15:10

Смешната лечебница на д-р Куку и д-р Пипи

В това издание на рубриката „Радиоавтограф“ на предаването „Семейно радио“ ви срещаме с две очарователни млади дами с нестандартна, забавна и много благородна професия. Това са Ива Лапатова и Янита Кирова, а тяхната професия и призвание е изключително рядка..

публикувано на 15.03.19 в 11:15

Истории за онези, които не се страхуват

Бьорк, Жана д’Арк, Андреа Бочели, Анди Уорхол, Урсула Ле Гуин, Кристофър Робин, Ханс Кристиан Андерсен, Анна Ахматова – това са само част от героите в тази книга. Защото в „Истории за деца, които смеят да бъдат различни“ Бен Брукс събира историите на точно..

публикувано на 13.03.19 в 13:02

Непознатата Йорданка Филаретова

В това издание на рубриката „Моята история“ на предаването „Семейно радио“ ви срещаме със Стефка Мечкарова и нейния разказ за по-неизвестната страна от живота на Йорданка Филаретова. Историята на Йорданка Филаретова достига до вас и благодарение на..

публикувано на 11.03.19 в 17:12
Петър Вълчев, Калина Станева и Невелин Вълчев (отляво надясно)

„Моето семейство“: Петър и Невелин Вълчеви

Гости ни бяха Петър и Невелин Вълчеви. От разговора с тях разбрахме колко силна и творческа може да бъде  връзката между двама братя. Петър Вълчев е млад и провокативен режисьор и фотограф, а брат му Невелин е монтажист и музикант. Двамата с лекота и..

публикувано на 05.03.19 в 10:15