Дядо Пънч получи Националната литературна награда "Калина Малина"

Поетът, драматург и детски писател Панчо Панчев - дядо Пънч получи Националната литературна награда "Калина Малина". Отличието беше връчено в Нови пазар от кмета на града Васил Тонев в присъствието на председателя на Съюза на българските писатели Николай Петев. Носители на наградата "Калина Малина" са Леда Милева, Валери Петров, Недялко Йорданов, Асен Босев и други. Освен автор на книжки за деца, дядо Пънч е писал пиеси, сценарии за анимационни филми, либрета за музикално-сценични произведения, разкази, публицистика, издал е книги с лирика и с басни.
Още от рубриката

Грандиозно шоу с 1500 артисти и 60-хилядна публика слага началото на "Пловдив – европейска столица на културата 2019"

В продължение на година Пловдив ще отгръща страниците на летописна книга, побрала историята му от древността до днес. И макар корените му да отвеждат осем хилядолетия назад, градът ще разказва за отминали събития, овековечени традиции и предаващ..

публикувано на 14.11.18 в 11:27

Галерия “Лоранъ” представя ранни рисунки и графики на Димитър Казаков-Нерон

Ексцентричен, своенравен, особняк – той подминава етикетите на времето, а думите, родени в мълчание, превръща в образи и цветове. И въпреки че пред малцина открехва портите на интимния си свят, в изкуството е искрен и освободен. Деветнайсет..

публикувано на 13.11.18 в 11:56

Светлана Радева: За да опознаете България, трябва да я усетите със сърцето си

Едно ново списание на българския пазар – „Изживей България“, си поставя задача да разказва за историята, традиционния бит, културата и природата на България, като в него се подчертава: „За да я опознаете, трябва не просто да я съзрете с очите си,..

публикувано на 12.11.18 в 12:11