Дядо Пънч получи Националната литературна награда "Калина Малина"

Поетът, драматург и детски писател Панчо Панчев - дядо Пънч получи Националната литературна награда "Калина Малина". Отличието беше връчено в Нови пазар от кмета на града Васил Тонев в присъствието на председателя на Съюза на българските писатели Николай Петев. Носители на наградата "Калина Малина" са Леда Милева, Валери Петров, Недялко Йорданов, Асен Босев и други. Освен автор на книжки за деца, дядо Пънч е писал пиеси, сценарии за анимационни филми, либрета за музикално-сценични произведения, разкази, публицистика, издал е книги с лирика и с басни.
Още от рубриката

Йордан Радичков разказва за величието на обикновения човек

Тази година отбелязваме 90 години от рождението на Йордан Радичков (24.10.1929 г). Ненадминат майстор на късия разказ, изключителен драматург и сценарист, два пъти номиниран за Нобелова награда за литература, Радичков е един от емблематичните..

публикувано на 21.01.19 в 12:53

Фестивалът „София Менар“ събира отново любителите на киното

Българската столица е домакин на 11-тото издание на филмовия фестивал „София Менар“. Тази година той е посветен на игралното, документалното и късометражното кино от Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка и среща своята публика с 40 заглавия,..

публикувано на 19.01.19 в 08:15

“Песента на дървото” звучи в етнографския музей

Културните достижения на европейската цивилизация навлизат с устрем в новоосвободеното ни отечество и срещат радушен прием в сърцата на жадните за нови знания и преживявания българи. Как се заражда градската култура – с откриването на..

публикувано на 14.01.19 в 11:30