Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дядо Пънч получи Националната литературна награда "Калина Малина"

Поетът, драматург и детски писател Панчо Панчев - дядо Пънч получи Националната литературна награда "Калина Малина". Отличието беше връчено в Нови пазар от кмета на града Васил Тонев в присъствието на председателя на Съюза на българските писатели Николай Петев. Носители на наградата "Калина Малина" са Леда Милева, Валери Петров, Недялко Йорданов, Асен Босев и други. Освен автор на книжки за деца, дядо Пънч е писал пиеси, сценарии за анимационни филми, либрета за музикално-сценични произведения, разкази, публицистика, издал е книги с лирика и с басни.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Татяна Лолова

Берлинска среща в памет на голямата Татяна Лолова

Тази вечер от 19.00 ч. в Българския културен институт в Берлин ще бъде показан филмът "Последният спектакъл" и и ще бъде представена книгата "Татяна Лолова от А до Я". Събитието е в рамките на Национална програма "Татяна Лолова на 90 години"...

публикувано на 08.05.24 в 07:10
Сцена от „Радикални мажоретки“

Международният фестивал “Антистатик” примамва аудиторията с “Повече от един танц”

Седемнайсетото издание на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс “Антистатик”, което се открива днес в София, ще премине под мотото “Повече от един танц”. В образователната програма на фестивала е предвидена серия от лекции в Гьоте..

публикувано на 07.05.24 в 07:00

Икони на светци воини в изложба на варненския Военноморски музей

“Светци – воини и покровители на бойното поле” се нарича изложбата, с която Военноморският музей във Варна отбелязва Деня на храбростта и празник на българската армия. Експозицията включва 33 икони с образите на най-почитаните у нас светци воини,..

публикувано на 06.05.24 в 16:40