Дядо Пънч получи Националната литературна награда "Калина Малина"

Поетът, драматург и детски писател Панчо Панчев - дядо Пънч получи Националната литературна награда "Калина Малина". Отличието беше връчено в Нови пазар от кмета на града Васил Тонев в присъствието на председателя на Съюза на българските писатели Николай Петев. Носители на наградата "Калина Малина" са Леда Милева, Валери Петров, Недялко Йорданов, Асен Босев и други. Освен автор на книжки за деца, дядо Пънч е писал пиеси, сценарии за анимационни филми, либрета за музикално-сценични произведения, разкази, публицистика, издал е книги с лирика и с басни.

Още от рубриката

Красотата на старинните мотиви и модерното им приложение в творбите на Лорета Велкова

С невероятен усет, присъщ на големите творци, Лорета Велкова пресъздава традиционните чипровски мотиви по нов начин, съчетавайки ги с модерното изкуство, а ръчно изтъканите пътеки, стенни пана, възглавници, картини и други предмети не само греят в..

публикувано на 25.04.19 в 10:00
Светлозар Желев

Четенето е модерно, има ренесанс на българската литература

През 1995 г. ЮНЕСКО определя 23 април за Световен ден на книгата и авторското право. В България този ден се провеждат редица инициативи, насочени към насърчаване на четенето, особено сред децата и младежите. Четат ли българите и има ли стойностна..

публикувано на 23.04.19 в 11:36

Историите за деца на Зорница Иванова или как феята Розичка закриля българчетата по света

Кампанията „Походът на книгите” за осма поредна година влезе в училищата и в детските градини, за да покаже на децата, че четенето е полезно, приятно и винаги на мода , според организаторите от асоциация „Българска книга”. Оказва се, че се..

публикувано на 21.04.19 в 08:35