Обучението на кадрите в туризма е приоритет за ресорното министерство

Наблюдава се недостиг на кадри, както за летния, така и за зимния сезон – заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на Междуведомствения съвет за кадрите в туризма. В него участие взе и министърът на труда и социалната политика Бисер..

публикувано на 13.11.18 в 12:13

В Гумощник ценят всеки гост и му подаряват своята богата история

„Боже, благодаря ти, че ни удостои да видим изгрева на слънцето и днес, позволи ни да видим и залеза на този ден“ – с такава молитва и благодарност за живота е започвал всеки нов ден в малкото село Гумощник в близост до Троян. Районът е известен с..

публикувано на 07.11.18 в 12:03

Дигиталната трансформация – новото предизвикателство пред българския туризъм

Дигиталната трансформация в туризма бе основната тема на дискусия, организирана от Националния борд по туризъм и Министерството на туризма в София. Участие взеха множество експерти и предприемачи, които изложиха своя опит и проблемите, с които се..

публикувано на 06.11.18 в 10:42

В село Косово времето е спряло през XIX век

Сезоните сменят лицата си, а ние – в постоянни мисли за ежедневните битови проблеми, загубваме връзката с природата. Трупаме грижи, години, а неудовлетворението смачква душите ни. Но ако само за един ден се отскубнем от хватката на материалния..

публикувано на 29.10.18 в 12:08

Люлин планина – далеч от хората, насаме с природата

Няколко са планините около София, които предлагат възможност на жителите и гостите на столицата да разтоварят сред природата от забързания ритъм и проблемите на пренаселения град. Една от тях е Люлин. Тя е по-слабо популярна сред туристите в..

публикувано на 26.10.18 в 11:00

София е на второ място в Европа по ръст на чуждестранните посетители за 2017 г.

София е на второ място в Европа по ръст на чуждестранните посетители, пренощували в града през 2017, в сравнение с предходната година. Това сочат резултатите от Глобалния индекс на най-посещаваните градове на Mastercard. Проучването включва 162 държави...

публикувано на 13.10.18 в 08:25

На безгрижна есенна разходка из Понор планина

Ако се чудите накъде да поемете на релаксиращ преход в планината през слънчевите дни на циганското лято, можете да спрете избора си на Понор. Това е карстова планина, разположена в централната част на Западна Стара планина. Най-високата ѝ точка е..

публикувано на 09.10.18 в 14:42

Монументът на Бузлуджа ще съхранява паметта за социалистическа България

Стартирана е процедура чрез Министерството на културата, която да предостави на монумента на връх Бузлуджа статут на паметник на културата. Той е построен през 80-те години на ХХ век като Дом на Българската комунистическа партия. З аради лошото..

публикувано на 07.10.18 в 08:30

София посреща Аржентина

Посолството на Република Аржентина в България организира фотографска изложба под наслов "Аржентина: приятел на света" ("Argentina: World Friendly"). Основната й цел е популяризирането на туризма към латиноамериканската страна, насърчаването на интереса..

публикувано на 04.10.18 в 14:36

Туризмът – “магическата пръчка“, с която предразсъдъците се стопяват и съседите се опознават

До преди десетина години туризмът в България се свеждаше до посещения на летните курорти на Черно море и зимните ски центрове Боровец, Банско и Пампорово. Културно-историческите дестинации, еко и селският туризъм, религиозният и здравният туризъм..

публикувано на 03.10.18 в 11:16