Пролетна разходка край река Девинска

Само на два километра от град Девин, сред обвитата в легенди Родопа планина, се намира една от най-живописните пътеки – „Струилица – Лъката”. Тя се вие по дефилето на река Девинска, сред причудливи скални образувания, водопади и приказни гледки. Там,..

публикувано на 07.06.17 в 13:00

На Гергьовден в Якоруда – едно романтично пътешествие с теснолинейка

В ранното утро на Гергьовден романтици от цялата страна ще предприемат пътешествие назад във времето, за да се докоснат до красотата на природата и до чистотата на човешката душа. И докато теснолинейката плавно ще се носи от гарата в Септември през..

публикувано на 05.05.17 в 09:30

В полите на Стара планина край село Елешница

Много възможности за приятни разходки предлагат околностите на София, както за добре тренирани, така и за пишман туристи. Един от интересните за втория вид любители на природата маршрути е в района на село Елешница. Крайградски автобус ще ви отведе до..

публикувано на 26.04.17 в 11:55

Из родния край на свети Иван Рилски

Два часа път с влака делят София от град Бобошево, разпрострял се в Долно поле на двата бряга на река Струма, в подножието на планината Влахина. В близост се намира село Скрино, където около 876 г. е роден небесният покровител на България – Иван Рилски...

публикувано на 18.04.17 в 11:40
На летище Бургас кацнаха първите 169 организирани израелски туристи за новия туристически сезон.

България излиза от сянката на конкурентите си и очаква рекордно туристическо лято

Ръст от 18,6% на чуждестранните туристи за първите два месеца на 2017 г. отчете националната статистика. За този добър резултат допринесе най-вече зимният туризъм, след като страната ни предложи едни от най-добрите в цяла Европа снежни условия за..

публикувано на 31.03.17 в 12:38
Поглед към хижата и околностите от пътеката към Страшното езеро

„Мальовица" - най-добрата туристическа хижа за 2016

Рила е една от най-посещаваните и лесно достъпни планини в България. Многобройни са туристическите обекти, които и зиме, и лете привличат хиляди любители на белите спортове и туристи. Един от най-посещаваните центрове през всички сезони, който предлага и..

публикувано на 10.03.17 в 10:41

Колкина дупка счупи рекорда за най-дълбока пещера в България

Годината 2017-а ще остане в историята на българската спелеология с поставянето на нов рекорд за най-дълбока пещера на територията на България. Първото място вече е заето от Колкина дупка, намираща се близо до село Зимевица, община Своге   и..

публикувано на 07.03.17 в 09:05

25 години Национален парк "Рила"

Един от най-големите паркове в Европа и на Балканите, разположен в Рила планина, навърши 25 години от създаването си. Най-напред, с цел опазване на биологичното разнообразие и на редките и застрашени видове и екосистеми в най-високата планина на..

публикувано на 24.02.17 в 11:01

Туризмът у нас е ориентиран към кратки, но запомнящи се пътувания на привлекателни цени

София и по-важните забележителности в страната ни добиха популярност сред туристите от Западна Европа и Балканите. По данни на Евростат потокът от европейски граждани у нас се е увеличил с над 100 процента през последните 15 години. Тази тенденция..

публикувано на 20.02.17 в 11:18

България е водеща винена дестинация

По стара традиция, днес българите празнуват Трифон Зарезан, или Деня на лозаря и винопроизводителя. Така се отбелязва края на зимата и началото на резитбата на лозята. Този празник има древни езически корени и датира от времето, когато по българските..

публикувано на 14.02.17 в 13:05