Генералният секретар на СОТ Талеб Рифай: „За да запазим едно място, трябва да го уважаваме. И да го преживеем”

В навечерието на 2017-та година, обявена от ООН за Международна година за устойчиво развитие в туризма, София стана домакин на организирания от Световната организация по туризъм Международен конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм. В..

публикувано на 02.12.16 в 13:08
Връх Острич

Село Бабинци – очарователно кътче в Тетевенския Балкан

Пътувайки из България, могат да се открият кътчета с неподозирана красота и очарование, места, които по магнетичен и неподозиран начин привличат с енергията си. Безбройни са тези, които будят интерес, но има и такива, които остават в сърцето..

публикувано на 01.12.16 в 09:05
Бухаловият хан

Туристическият комплекс „Старинно Карлово” пази бита на възрожденските българи

И Карлово, подобно на Пловдив и други градове, има своя старинна част. Тесните калдъръмени улици ни отвеждат до красиви къщи, изградени от камък и дърво в типичния възрожденски стил. Пет от тези емблематични за града паметници на културата бяха..

публикувано на 18.11.16 в 12:12

Да събереш границите: от Дуранкулак до Резово с каяк

Също като морския бриз, желанието за приключения у някои хора никога не утихва. Дони Калчева и Венелина Величкова ни доказват това, като ни замайват с истории за тяхната малко по-различна лятна ваканция. Вместо да се излежават на плажа, двете..

публикувано на 02.11.16 в 12:55

Срещи по пътя: If I love grad

Не търсете превод в речника на   If I love grad, защото няма да го намерите. Това е чувство, което ще усетите, ако попаднете в Ивайловград. Едно място, откъдето не искаш да си тръгнеш, където се чувстваш спокойно и уютно, далеч от обичайната глъчка и..

публикувано на 26.10.16 в 11:19

2016 г. е успешна за българския туризъм. Как този успех може да се повтори и през следващата година?

Над 6 млн. чужди туристи са посетили България през тази година, което е с 16% повече спрямо 2015 г. Ако към тях се прибавят и българите, общият им брой ще надхвърли 8 млн. Ние разполагаме с данни от 1991 г. и всички те показват, че 2016 г. е..

публикувано на 14.10.16 в 11:44

Долни Пасарел – раят на един хвърлей от София

В безумния шемет на разграфеното ни по часове ежедневие понякога се спираме за миг да помечтаем за екзотични земи или романтиката от нашето детство и не си даваме сметка, колко осъществими са мечтите ни. Пътят до портите на рая е 40 минути от София..

публикувано на 18.09.16 в 08:35

Средновековен фестивал „БъдинЪ“ посреща гостите на Видин

Залязващото слънце окъпва с лъчите си брега на Дунава край Видин. Зад стените на крепостта се чува медният звук на ковачи и глъч на воини, готвещи се за битка с варварските племена от север. Картина, сякаш извадена от Средновековието, която обаче ще..

публикувано на 24.08.16 в 14:34
Утро на къмпинг „Арапя”

Носталгия по добрите стари къмпинг времена

Бетонни палати с екзотични имена, оглушителна музика от всички страни, плътно налягали по плажа туристи – това е образът на българското Черноморие в чужбина, особено сред ол-инклузив туристите. Но това съвсем не изчерпва красотата по 400 километровата..

публикувано на 17.08.16 в 15:03

Рожден ден на остров Света Анастасия

За остров Св. Анастасия казват, че е райско кътче в Бургаския залив. През Средновековието тук е имало манастир, част от него е запазена и до днес. Свети обители са съществували и на созополските острови Св. Иван, Свети Кирик и Юлита и на остров Свети..

публикувано на 14.08.16 в 09:30