Палеопарк във Вършец ще ни пренася във времето преди последната ледникова епоха

Как са изглеждали днешните български земи преди 2 500 000 години, тогава, когато в Източна Африка тепърва са се зараждали първите хоминиди, довели до появата на човека? Възможност да се потопим в онези обвити в мистерия далечни времена ще ни даде..

публикувано на 21.05.19 в 13:24

Село Баня – история и СПА в подножието на три планини

СПА бизнесът в туризма отбелязва впечатляващ възход и добива огромна популярност сред туристите в десетки страни. България се оказва доста надарена от природата в това отношение, тъй като е в челната европейска тройка по брой на изворите и..

публикувано на 18.05.19 в 08:25

Историческият парк край Варна – място, където историята оживява

Всеки от нас в даден момент от живота си позволява да помечтае какво би направил и как би променил историята, ако може да се върне няколко години, а защо не и няколко хилядолетия назад. Пътуване в миналото е сюжет и на множество сънища, които често..

публикувано на 17.05.19 в 13:11

Панагюрище е домакин на Световен шампионат по фойерверки

Феерия от пъстри краски и красиви огнени хризантеми в небето очакват жителите и гостите на Панагюрище на 17, 18 и 19 май. Тогава в подбалканския град ще се проведе седмият по ред Световен шампионат по фойерверки за купата на Панагюрище. Световното..

публикувано на 17.05.19 в 08:35

Интерактивна онлайн карта представя различните маршрути в Осоговската планина

Българската фондация „Биоразнообразие” изработи нова интерактивна онлайн карта „Пешеходни и велосипедни маршрути в района на Осогово”. Според създателите пограничната планина Осогово е подходяща за разнообразни форми на туризъм (пешеходен, планинско..

публикувано на 12.05.19 в 08:25

„Червеният апартамент” – портал към живота на българите през 80-те години на миналия век

В центъра на София отвори врати един нетрадиционен музей. Той се намира в апартамент и пренася посетителите в живота на българите през 70-те и 80-те години на миналия век – последния етап от комунистическия режим в България и управлението на..

публикувано на 08.05.19 в 11:32

Брезово – неочаквани срещи с историята

Ако си търсите нестандартна и интересна дестинация за почивните дни, изберете Брезово в Южна България. Градчето не е сред популярните, но жителите му са убедени, че имат какво да покажат на света. Ще видите, че този край ще намери място в сърцето ви –..

публикувано на 04.05.19 в 08:10

Българският туризъм плавно слиза по склона на своите успехи

През последните четири години българският туризъм вървеше постоянно нагоре и постигна ръст от 31на сто на туристите за периода. Миналата година увеличението спрямо 2017 г. беше 4,4 процента, а броят на туристите надхвърли 9 млн., което е повече от..

публикувано на 15.04.19 в 11:39

Ноемврийско туристическо изложение се подготвя вече в София

Туристическото изложение Travel Expo ще се проведе в през ноември в Националния дворец на културата в София и ще бъде насочено само към крайните потребители на туристическите услуги. За да участват в изложението, туроператорите, агенциите и..

публикувано на 14.04.19 в 10:00

„Слънчев бряг“ е най-евтин, но и предпочитан от британците

„Слънчев бряг“ е най-евтин за британските туристи в Европа. Това го прави изключително популярен сред тях, показва ново проучване в Обединеното кралство. Цените в черноморския ни курорт са с една трета по-ниски от най-близкия в класацията по този..

публикувано на 13.04.19 в 08:00