Български поклоннически маршрут ще свърже Велико Търново с Рилския манастир

По повод 550-ата годишнина от връщането на мощите на св. Иван Рилски от Търново в Рилския манастир през юли група туристи ще извърви маршрута, по който са пренесени мощите на светеца. Идеята за това приключение е заимствана от световноизвестното „Ел..

публикувано на 24.03.19 в 08:30

Мобилно приложение ориентира туристите за събитията и забележителностите в Пловдив

През последните години Пловдив привлича редица чуждестранни инвеститори, които създават свои производствени бази в икономическата зона на града. Това допринася както за намаляването на безработицата в региона, така и за рекламата на Пловдив в Европа и по..

публикувано на 08.03.19 в 12:14

Крайдунавските маршрути очароват туристите със свободен дух

„За българите Дунав винаги е била повече емоция, отколкото разум. По водите ѝ са плавали завоеватели, революционери, търговци и емигранти… Дунавска България днес има много за преоткриване... Тръгнахме от Видин през Оряхово, Свищов и..

публикувано на 02.03.19 в 08:00

В Балчик изграждат зона за велосипедисти

На крайбрежната алея в Балчик ще бъде изградена зона за велосипедисти, която ще привлича повече туристи по маршрута между архитектурно-парковия комплекс „Двореца” и културно-информационния център „Мелницата”. Настилката на алеята ще бъде подменена по..

публикувано на 24.02.19 в 10:30

Единна система дава актуална информация за местата за туристическо настаняване

През лятото на 2018 година министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че Единната система за туристическа информация /ЕСТИ/ ще бъде готова преди началото на следващия летен сезон. Тази смела прогноза наистина се сбъдна и от 20 февруари тази..

публикувано на 22.02.19 в 11:34

Акцент върху новостите в балнео и спа туризма на „Ваканция & СПА експо“

За 36-и пореден път от 14 до 16 февруари София е домакин на международното изложение „Ваканция & СПА експо“. В рамките на най-големия туристически форум у нас участват хотелиери, туроператори и туристически дестинации от 25 държави. Общият брой..

публикувано на 14.02.19 в 16:04

Двуезична карта на винените маршрути разкрива очарованието на Мелнишкия регион

Още от древността виното е важна част от традициите, живота и трапезата на българина. Плодородните почви и умереноконтиненталният климат у нас са изключително благоприятни за отглеждането на различни сортове грозде, сред които каберне, мерло,..

публикувано на 13.02.19 в 11:14

Пътешественикът Петър Ванев: Всичко започва с първата стъпка

Петър Ванев е първият българин, извървял Тихоокеанския хребетен път (ТХП – минава през САЩ от границата с Мексико до границата с Канада) и Апалачката пътека. Страстта му към пътешествия e провокирана от книгата „Моето приключение в дивото“ от..

публикувано на 03.01.19 в 11:56

Министерството на туризма връчи награди на най-добрите в сектора през 2018 година

Министерството на туризма връчи своите годишни институционални награди в бранша. На стилна церемония във Военния клуб в София бяха отличени победителите в 16 категории, излъчени след онлайн гласуване, провело се в периода 13 ноември – 5..

публикувано на 12.12.18 в 11:22
Провиралката над село Лиляч, в рамките на мегалитен комплекс.

Провиралките – народно средство за здраве и зачеване

България е малка по своята площ и на картата на Европа понякога по-лесно ще я разпознаете по фóрмата, но не и по името, което липсва. Обаче този, който опознае страната ни, няма как да не признае достойното ѝ място на европейския континент: заради..

публикувано на 07.12.18 в 13:27