Пет акорда за джаз и парфюми – Лоран Асулен за своя проект и връзката си с България

За това, което прави французинът Лоран Асулен, наистина заслужава да потърсим специална дума. Той самият я е намерил – в заглавието на проекта си, наречен MUSIsCENT, обединявайки думите „музика“ и „аромат“. Лоран е парфюмен експерт, но е и..

публикувано на 18.01.17 в 13:50

„Хвалебствена песен” за членството на България в Европейския съюз

Софийската филхармония ще отбележи със специален концерт десетгодишнината от присъединяването на България към Европейския съюз. На 19 януари, четвъртък, в зала „България” ще чуем световноизвестната цигуларка Клара-Джуми Канг с нейната цигулка..

публикувано на 17.01.17 в 15:02

Български опери в три арии

Радио България ви предлага всеки месец да гласувате за музика от България. Сред излъчилите победителя чрез жребий ще се разпределят 3 диска в съответния жанр. Гласуването е на редакционния мейл  den@bnr.bg . Резултатите се обявяват на 15-о число на..

публикувано на 16.01.17 в 12:51

„Веселите музиканти” – джаз приказка за деца и възрастни в зала „България”

Софийската филхармония организира концерт по повод 45 години от премиерата на мюзикъла „Веселите градски музиканти” от Александър Владигеров. Първото представяне е в столичния „Младежки театър” през 1971 г. Мюзикълът бързо става популярен, при това..

публикувано на 13.01.17 в 15:40

Музика за четири арфи в Националната художествена галерия

Музика от френски и испански композитори, изпълнена от четири арфи, ще прозвучи на 15 януари от 18 ч. в Националната художествена галерия. Концертът е организиран от НХГ в партньорство с Нов български университет. Средствата ще бъдат дарени на общината..

публикувано на 13.01.17 в 12:55

Симфоничният оркестър на БНР представя две премиерни творби

Младият и амбициозен диригент на СО на БНР маестро Росен Гергов не вярва на поверия и е избрал една нестандартна и интересна програма за концерта, който ще бъде изпълнен под неговата палка от СО на БНР точно в петък, на 13 януари, в зала „България“...

публикувано на 12.01.17 в 14:14

Миша Майски ще свири в София със Симфоничния оркестър на БНР

Световноизвестният виолончелист Миша Майски ще бъде солист на Симфоничния оркестър на БНР в концерт на 27 януари в зала “България” от 19:30 часа. Определян като един от най-ярките музиканти на нашето съвремие, Майски е ученик на двама от най-великите..

публикувано на 09.01.17 в 16:24

Празнично настроение и хубава музика – фолкалбумите на 2016 г.

Нови записи на народна музика зарадваха почитателите на традиционното ни изкуство и през 2016 г. Изпълнителите са певци и инструменталисти от различни поколения, представители на различни стилове, а изобилието е впечатляващо. Започваме с „Канараормански..

публикувано на 29.12.16 в 14:14

Детска Коледа с любими песни и изпълнители

В каквито и времена да живеем, не пропускаме да създадем празници за децата си, да отгатнем мечтите им и да ги зарадваме с подаръци. Особено около Коледа. Едно от любимите детски забавления по това време на годината са пъстрите концерти на техни..

публикувано на 24.12.16 в 10:30

Надежда Хвойнева: „Родопската песен е пристан и за болката, и за драгото“

Песента ѝ се носи в безкрайния космос, а тук на земята оглася безбрежни поляни и концертни зали от Стокхолм до Мадрид, от Ню Йорк до Лос Анжелис, от Лондон до Токио. Всички ѝ стават на крака, прехласнати от вълшебния глас, който стига до..

публикувано на 23.12.16 в 11:07