„Акустична версия“ отбелязва 33 г. от своя „летящ старт“

През 2018 г. „Акустична версия“ отбелязва 33 години от създаването си. Навършването на „Христовата възраст“ е и поводът, на който е посветен концертът на 17 януари в „Студио 5“ на НДК. Началото на „Акустична версия“ е поставено от пианиста Антони..

публикувано на 15.01.18 в 15:39

Тържествен концерт открива Българското председателство на Съвета на Европейския съюз

Церемонията по откриването на Българското председателство ще се състои на 11 януари в Народния театър „Иван Вазов“. В програмата на събитието са включени изпълнения на известни български състави и солисти. Сред тях е Детският радиохор с главен..

публикувано на 11.01.18 в 12:05

Георги Германов – живот, изпълнен с музика и песни

За прочутия странджански певец Георги Германов 2017 г. беше специална – навърши 75 години. Това е прекрасен повод да отбележим големия му принос за песенния ни фолклор, а и да аплодираме отново неговия лиричен, кадифен глас, дълбоко проникновен и..

публикувано на 05.01.18 в 09:40

Дичо издаде албум с името „Дух“

Дичо Христов, познат като Дичо от „Д2“ и до ден днешен не може да излезе от този свой псевдоним, въпреки че повече от 10 години няма общо с тази формация. Но точно там той изгради име като вокал на рок формацията „Д2“ и доби популярност. Оттогава..

публикувано на 03.01.18 в 11:44

Честита Нова година и на многая лета!

Празник е! Време за благопожелания, подаръци и хубава музика. Ако сте почитатели на изкуството, без което животът би бил грешка (според Ницше), със сигурност ще оцените вдъхновените изпълнения, които подбрахме за вас. Те са на музиканти от..

публикувано на 01.01.18 в 08:00

Новогодишни концерти на Софийската филхармония

Работим с отдаденост и усещаме обичта на публиката. Това ни носи самочувствие, добри резултати и щастливи концерти – думи на Славил Димитров, диригент на Националния филхармоничен хор „Светослав Обретенов“. Преди месеци по негова инициатива беше..

публикувано на 28.12.17 в 12:28

Празнични усмивки с „Радиодеца“

Коледа е празникът , който отваря нашите сърца и ни напомня, че детското у нас никога няма да умре . Надеждата, красотата и топлината са навсякъде . Какво по-хубаво от това ! За вокална група „Радиодеца“ при БНР..

публикувано на 26.12.17 в 08:30

Коледно настроение с ДВГ „Камбанки“ от гр. Елин Пелин

В тези светли дни малките музиканти от гр. Елин Пелин се радват на своите подаръци, веселят се, празнуват. Разбира се, с гордост си припомнят и забележителните успехи, които постигнаха през 2017-а. Годината, която изпращаме, беше щедра на награди за нас..

публикувано на 24.12.17 в 09:25

„Исках „да вградя“ Тоска в себе си“ – Александрина Пендачанска след успешната си премиера

Не е тайна, че всяко появяване на българска сцена на Александрина Пендачанска се превръща в изключително събитие. Така беше преди пет години, когато отбеляза четвърт век от своя дебют с незабравим концерт в столицата. Така е и след артистичната ѝ..

публикувано на 19.12.17 в 12:18

Funky Miracle полетяха с Fly

Срещата с момчетата от младата фънк формация Funky Miracle се осъществи по телефона. Причината са концертите им в Швеция и Финландия в момента, по специална покана за коледните и новогодишните празници. Музикантите заминаха за Скандинавия малко..

публикувано на 13.12.17 в 11:30