Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Фондацията” започва европейско турне

БНР Новини
Снимка: личен архив

В края на миналата година рок музикантите от „Фондацията” зарадваха българските емигранти в САЩ и Канада с поредица от концерти. В рамките на месец  Иван Лечев, Кирил Маричков, Славчо Николов, Дони и Венко Поромански обиколиха почти всички американски щати, за да изпеят най-големите  български хитове на „Щурците”, „ФСБ”, „Б.Т.Р.” и на поп дуета „Дони и Момчил”.
 
Сега започва европейско турне на „Фондацията” с концерт в Париж на шести март. Музикалната им обиколка ще премине през 19 града в рамките на три месеца. Между март и май петимата рокаджии ще изнесат концерти още в Мадрид (осми май), Брюксел (седми март), Люксембург (осми март), Лондон (20-и март), Будапеща, Виена (21-и март), Мюнхен (28-и март), Цюрих (29-и март), Милано (27-и март).

Предстоят и покани за среща с българска публика от Хамбург, Берлин, Франкфурт, Амстердам, Прага, Копенхаген, Стокхолм,  Кипър, Израел… Очакваме след приключване на изявите им в чужбина да чуем нови авторски записи на „Фондацията”.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

АМТИИ - Пловдив

Започва 60-ият юбилеен Международен фестивал на камерната музика в Пловдив

Международният фестивал на камерната музика се открива днес в Пловдив. Събитието е посветено на местната Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство, чиято 60-годишнина съвпада с тази на фестивала. Програмата на международния форум..

публикувано на 26.05.24 в 06:00

Българска музика звучи тази вечер във виенската Музикферайн

“Гала на българската култура и музика” – така е озаглавен концертът с участието на български музиканти, който ще се състои тази вечер в зала “Брамс” на Музикферайн във Виена. Интересът към събитието под патронажа на българския посланик в Автрия..

публикувано на 25.05.24 в 12:10

"Райна"

Българският фолклор отдавна вълнува музиканти от целия свят със своята уникалност и неизчерпаеми възможности. Поредният пример за подобно сътрудничество е колаборацията между Даниел Верстапен и Нина Николина. На двата си предстоящи концерта в..

публикувано на 24.05.24 в 10:10