Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За българите по света – с подкрепа и съпричастност

Казват, че България е там, където има поне един българин… А когато са няколко милиона? Как живеят нашите сънародници по света? Какви са техните проблеми? Загрижена ли е България за тях? Каква е държавната политика за българите по света? Как им помагаме? Въпроси, на които потърсихме отговор на организираната от Радио България кръгла маса, която бе излъчена по радио Бинар на 16 юли т. г. Участваха: Борис Вангелов – председател на Държавната агенция за българите в чужбина, Румен Йончев – председател на Комисия  по политиките за българите в чужбина към Народното събрание, Мариана Христова – редактор на сайта "Еврочикаго", проф. Любомир Гаврилов – Франция, Димитър Иванов – Швейцария, Красимир Гаджоков – Канада, Петранка Стаматова – САЩ.

Още от категорията

Бежанците – малка, но важна част от търсещите работа в България

Съществува Директива, според която граждани от трети държави, получили хуманитарен или бежански статут у нас /или на територията на ЕС/, могат да бъдат наети на работа без никакви други разрешителни. Само с този документ за статут, получен от..

публикувано на 26.04.24 в 12:15

Хоротека на открито в Банско с Оркестъра за народна музика на БНР

Хорà от Пиринския край и всички фолклорни области ще се играят на 26 и 27 април в Комплекса за събития "Бяла сцена" в планинския курорт Банско. Хоротеката ще премине със съпровод на живо от зурни и солисти от Оркестъра за народна музика на..

публикувано на 26.04.24 в 07:35
Георги Стоев

От България огласяват доклад на ОИСР за уменията на учениците

Днес България е домакин на глобално събитие на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. От София ще бъдат обявени резултатите от глобалния доклад на организацията за социално-емоционалните умения сред 15-годишни ученици от цял..

публикувано на 26.04.24 в 06:20