Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велосъстезание и богата фестивална програма привличат туристите в регион „Балкания“

БНР Новини
Снимка: BiketourApriltsy

Велосъстезание „БАЙКанджии 2018“ ще зарадва любителите на планинското колоездене, които ще посетят Априлци на 2 юни. Посланието на състезанието, което е и своеобразно откриване на туристическия сезон в региона, е да пазим околната среда. Организаторите от Туристически клуб „РеМарк“ призовават участниците да не носят никакви изделия от пластмаса и уверяват, че след края на състезанието екип от доброволци ще обходи отново целия маршрут и ще събере отпадъците, останали след проявата. Трасето, по което ще се движат велосипедистите, е предизвикателство, тъй като минава през горски пътеки с множество изкачвания и спускания, но пък прекосява живописни местности, които си струва да се видят. Стартът ще бъде даден на 2 юни в 9 часа.

Регионът, където се намира град Априлци, е популярен като туристическа дестинация под името „Балкания“ и включва още общините Троян, Тетевен, Етрополе и Ботевград. Освен с възможностите за велопреходи, той привлича вниманието и с множество традиционни празници, сред които „Троянска рок академия“, която ще се проведе на 30 юни и 1 юли, както и Празникът на зетьовете в Етрополе, който се провежда също в края на месец юни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мистичната българска пустиня - Побитите камъни са обвеяни в загадки

Те радват окото, сбъдват желания и лекуват. Хиляди пясъчни колони, малки и големи, наподобяващи хора, растения или митични животни, са осеяли обширна територия от 50 кв. км в околностите на град Варна. Произходът им до ден днешен не е напълно..

публикувано на 05.09.24 в 09:20

Пътувай бавно, почивай активно или как селският туризъм у нас навлезе в нова фаза

Стари български села с уютни къщи за гости, тишина, разходки сред природата и вкусна домашна храна. Селският туризъм се превръща в предпочитан форма на отдих, особено сред семейства и млади хора, които избират природосъобразния начин на..

публикувано на 27.08.24 в 10:15

Когато небцето пътешества във времето – кулинарните турове все по-популярни сред младите у нас

Казват, че за да опознаеш дадено място, трябва не само да го видиш с очите си, но и да го вкусиш с небцето си . Всяко българско село, всеки град или регион си има своя специфичен дъх и аромат. Един от начините да ги опознаете са кулинарните маршрути,..

публикувано на 16.08.24 в 09:25