Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Тараклия откриха учебни кътове на българската история

4
Снимка: Фейсбук/Ирина Богоева

Българчетата в район Тараклия ще бъдат по-близо до българската история. В лицеите "Св. Паисий Хилендарски" в село Кортен и "Иван Вазов" в град Тараклия тържествено бяха открити музейни кътове на българската история, култура и литература. Поставена е и мултимедийна система, за да могат децата да гледат филмчета за най-значими събития и личности на България.


В церемонията, освен реализаторите на проекта взеха участието местните власти, представителите на българското посолство в Кишинев и консулството в Тараклия. Музейните експонати са докарани от България в рамките на проекта "Младите хора на Молдова и България - без граници", финансиран от външно министерство, предаде БТА.

С помощта на експерти от музеите в Батак, Смолян, Казанлък, Карлово, Панагюрище и Враца са съставени и текстовете, които разкриват най-значимите дела на изобразените герои, за да могат учениците да бъдат заинтригувани да научат повече за тях, каза пред за Радио България Денислава Ангелова от екипа на проекта. Още информация и снимки вижте ТУК.

Снимки: Фейсбук/Ирина Богоева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

"На мегдана на другата България" отново ще се извие кръшно хоро – този път в Палма де Майорка

Български фолклорни състави от 17 европейски държави пътуват към Палма де Майорка, за да се хванат на общо хоро. "С нетърпение очакваме да пристигнем, да се срещнем със стари колеги и приятели, както и да намерим нови приятели" – пишат сънародници..

публикувано на 10.05.24 в 15:50
Снимка: БНУ „Св.св. Кирил и Методий“ - Атина

20 години Българско неделно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Атина

„Когато има общи цели и желание за разбиране, българската общност в Атина доказва, че е част от многообразното европейско семейство с неповторим език, култура и традиции“ – с тези думи на равносметка във фейсбук започна 2024 година за..

публикувано на 10.05.24 в 11:45

Президентът се срещна с представители на българите в Косово

България отдава голямо значение на активните контакти с българската общност в Косово, заяви държавният глава Румен Радев. Той прие представители на Дружеството за развитие и интеграция на българската общност в Република Косово "Дрибок", съобщи..

публикувано на 10.05.24 в 08:37