Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Културно-информационният център на България в Скопие се мести в нов дом

Снимка: Български културно-информационен център Скопие

Новият дом на Културно-информационния център на България в Скопие ще бъде официално открит на 25 ноември - деня на св. Климент Охридски.

Сред гостите на събитието ще са министрите на културата на България Велислав Минеков и на Северна Македония Бисера Костадиновска-Стойчевска.

Българският културно-информационен център в Скопие е открит през 2006 г. От септември т.г. той е преместен в центъра на града. Новата сграда разполага с открита и закрита галерийна площ, читалня и библиотека с над 10 000 тома.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

5 години хор "Булгапея" оглася Брюксел с български фолклорни песни

Българската акапелна формация "Булгапея" от Брюксел с диригент Надежда Николова отбеляза петата година от своето основаване, предаде БТА, позовавайки се на българското сопрано Анета Тодорова, която е част от хора. "В най-наситения с..

публикувано на 22.04.24 в 19:35
Ваня Которова

Ваня Которова от Будапеща - за народознанието като смисъл и възможност за себепознание

Легендарна е славата на българските градинари в Унгария, започнали да пристигат там още през ХІХ в. и допринесли за развитието на земеделието в тази централноевропейска държава. Те са причината и до днес в Унгария името „българин“ да звучи..

публикувано на 21.04.24 в 15:18

Сънародниците ни в Коядо Виялба отпразнуваха българската пролет

Сънародниците ни в Коядо Виялба (Мадрид) отпразнуваха своя най-любим сезон с фолклорния концерт спектакъл “Българска пролет”. Събитието беше организирано от фолклорната танцова група “Пъстър Хоровод”. В концерта се включиха много български състави,..

публикувано на 21.04.24 в 11:34