Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

V международна Еразъм+ седмица „Български училища зад граница“ във ВТУ

Снимка: Здравка Маслянкова

От 19 до 21 юли 2023 г. Великотърновският университет е домакин на Петата международна Еразъм+ седмица „Български училища зад граница“.  Участие ще вземат 66 представители от 13 държави - Испания, Гърция, Кипър, Италия, Франция, Германия, Австрия, Чехия, Румъния, Сърбия, Република Северна Македония, Албания, Обединени арабски емирства. Те ще споделят опит и добри практики в организацията на обучението в българските неделни училища зад граница.  

По програмата "Еразъм +" е създадена и безплатната електронна учебна платформа „Дигитална раница – моята България“, предназначена за неделните български училища в чужбина, която надгражда учебниците на хартия, разказа пред кореспондентката на БНР във Велико Търново Здравка Маслянкова ръководителят на проекта от ВТУ проф. Димитър Симеонов. Дигиталната раница е предназначена за учениците от I до VII клас по задължителните за обучение предмети - български език, география и история. В нея са предвидени електронни тестове по география и икономика, история и цивилизация за контрол и самоконтрол, понятиен речник, както и креативни идеи в рубриката „Да учим различно“.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В 60 държави по света ще гласуват българите за Народно събрание на 9 юни

С решение на ЦИК са определени 769 избирателни секции в 60 държави за предстоящите на 9 юни избори за Народно събрание . Най-много секции има в Турция – 166, Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия – 118, Германия – 103, Испания – 64,..

публикувано на 23.05.24 в 20:22

Българите в Грузия се събраха за Деня на българската просвета

В навечерието на 24 май - Деня на българската азбука,просвета и култура и на славянската книжовност, дипломатите от мисията ни в Тбилиси организираха (на 22 май) в двора на посолството събиране на българската общност в Грузия и свързаните с България..

публикувано на 23.05.24 в 20:09

"Цветовете на България" събра с изложба в Буенос Айрес художничката Петя Илиева

Фолклорната изложба "Цветовете на България" на българската художничка Петя Илиева беше показана преди дни в аржентинската столица Буенос Айрес. Картините на Петя Илиева илюстрират орнаменти на традиционното българско облекло като част от богатото..

публикувано на 23.05.24 в 15:19