Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отмяната на дерогацията няма да се отрази съществено върху цената на горивата 

Снимка: БТА

Отнемането на дерогацията на “Лукойл Нефтохим Бургас” за внос на руски петрол няма да се отрази пряко и съществено върху цената на горивата у нас, прогнозира пред БНР Живодар Терзиев, председател на УС на Българската петролна и газова асоциация. “Не дерогацията, не липсата на дерогация, а решенията “за” и “против” дебалансират пазара и водят участниците в него до шизофрения”, поясни той.  

Според Живодар Терзиев намесата на държавата в частна структура е проблем и дава лоши сигнали.  

“Нуждаем се от прогнозируемост години напред, а не от решения “от днес за утре”, заяви експертът. Той е категоричен, че ако следваме подобна политика, няма да видим скоро нов външен инвеститор в сектор “Енергетика”. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Празникът на буквите – слънчев, на места с краткотрайни валежи и гръмотевици

В петък, 24 май,  ще преобладава слънчево време, но след обяд отново ще се развива купеста, над планинските райони в западната половина от страната и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. В отделни..

публикувано на 23.05.24 в 20:29

България днес - 23 май 2024 г.

В „България днес“ на 23 май правим обзор на най-важното от случилото се на Балканите през изминалата седмица, разказваме как 24 май, Денят на българската азбука, просвета и култура, се отбелязва по света, за дискусия, посветена на паметта и..

публикувано на 23.05.24 в 19:00

Президентът и папата призоваха за спиране на кръвопролитията в Газа и Украйна

Президентът Румен Радев и водена от него българска делегация са на посещение във Ватикана, където те бяха приети на аудиенция от Негово Светейшество папа Франциск. Президентът и папа Франциск са се обединили около мнението, че най-голямото..

публикувано на 23.05.24 в 15:09