Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кюстендилският ансамбъл "Родолюбие" зарадва с концерт жителите на Босилеград

Коледният концертът на ансамбъл "Родолюбие" в Босилеград завърши с общо хоро с домакините.
Снимка: glaspress.rs

Фолклорният ансамбъл "Родолюбие" от Кюстендил зарадва публиката в Босилеград за коледните празници със своя музикално-танцов спектакъл "С обич към Краище". Програмата се разгърна със стилове и емоции поднесени от всички възрастови групи на ансамбъла, предава БТА. Танцьорите и вокалистите изпълниха близо два часа разнообразна фолклорна и музикална програма. Подрастващите, младежкият и основният танцов състав впечатлиха с хореографии и песни като „Игри от Пирина”, „ Пролетно Утро”, „Привечер във Велешко”, „Вечер ми иде, „Сички моми на седянка”, „Мъжки шопски танц”, „Мома Гергана”, „Пусти мераци”, „Румелийски танц”, „Нашенки”, „Море пиле”, „Катерино моме”, „Пъстра северняшка закачка”, „Шопско настроение” и „Сватбени обичаи и хора от Кюстендилско”. За финал гостите играха общо хоро с домакините в Центъра за култура в Босилеград.

На края на концерта свои приветствия отправиха зам.-кметът на община Кюстендил Николай Дочев и кметът на община Босилеград, Владимир Захариев и пожелаха на всички здраве и щастие през 2024 г. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българската държава строи футболно игрище в молдовското с. Паркани

Футболно игрище, отговарящо на съвременните стандарти ще бъде построено в приднестровското село Паркани, където се намира една от най-големите български общности в Молдова. Проектът, иницииран от местните жители е финансиран от правителството на България..

публикувано на 16.07.24 в 12:49

"Да хванем иглата!" - или как в Япония се учат на българска бродерия

Уъркшоп по българска бродерия организира Ирен Величкова-Ямами - дългогодишна изследователка на това изкуството и автор на картата на България в шевици, подарена от самата нея на Националния исторически музей в София. Българката, която повече от 35..

публикувано на 14.07.24 в 08:14

Обсъждат създаване на международна асоциация на българите

Председателите на район Тараклия Лазар Дерменжи и на Съюза на банатските българи, депутатът в румънския парламент Георги Наков обсъдиха сътрудничеството и подкрепата в международни проекти, насочени към запазване на културното и историческо наследство на..

публикувано на 12.07.24 в 09:16