Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сивото страшно" на Боил Каранейчев, в което има и лъч светлина

Снимка: YouTube / BoiL

2023-а беше повече от успешна година за младия Боил Каранейчев – започна с награда на класацията БНР ТОП 20 в категорията "Изгряваща звезда" за дебютната му солова песен "Free", продължи с излизането на втори сингъл "Delphinium" и завърши с публичното официално представяне на трети – "Сивото страшно", който още през лятото му донесе статуетка за дебют в Конкурса за нова българска поп и рок музика "Пролет‘23" на БНР.

Групар по душа, минал през доста банди в родния си град Бургас като вокалист и басист, преди около четири години Боил решава да работи върху себе си и своята авторска музика. Така се стига до неговия самостоятелен проект BOIL, в който музикантът събира съмишленици: Христо Нейчев – китари, Емилио Мархолев – бас китара, Николай Костадинов – клавишни и Николай Тошев – барабани. Емилио и Христо помагат на Боил с аранжиментите. Така е и в"Сивото страшно": Боил е написал музиката и текста, аранжимента са направили тримата. Ники Тошев записва барабаните, а всички клавири и синтезатори са на Калин Тонев – музикален редактор и водещ в програма "Хоризонт" на БНР, където от известно време работи като звукорежисьор и самият Боил.

"Сивото страшно" представя много личен момент от живота на Боил Каранейчев, както самият той споделя:

"Хем това около мен е Сивото страшно, хем това в главата ми. Защото всъщност в един момент осъзнаваш, че не всичко е толкова сиво и толкова страшно. Но има едни такива периоди – тежки, тревожни, депресивни – които те карат да си мислиш, че всичко е… сиво и страшно. Това за мен лично е една борба от няколко години насам – борба с панически и тревожни разстройства, които вече събрах смелост да не крия. И се надявам ако има хора, които страдат от това и слушат това парче, да се припознаят. То вече се случва, между другото - и много ме сгрява това, че ми звънят и ме поздравяват и казват, че се припознават в това парче. Да видят, че има и в самата песен, в текста, лъч светлина. И всичко в един момент ще бъде наред!"




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Соня Йончева спечели приза “Музикант на годината 2023”

Световноизвестната оперна певица Соня Йончева беше избрана за “Музикант на годината 2023” в националната анкета на предаването за класическа музика “Алегро виваче” на програма “Хоризонт” на Българското национално радио. Тя не успя да пристигне за..

публикувано на 01.06.24 в 09:11

"Здравей"– нещо ново от Мери Бойс Бенд

Шест години след излизането на последния засега албум на Мери Бойс Бенд, озаглавен "Щастливи дни", групата ни казва "Здравей", завръщайки се с едноименната нова песен. За този период самата Мери – Мария Мутафчиева – издаде своя първи..

публикувано на 31.05.24 в 10:15

За 55-и път БНР награждава победителите в конкурса за българска песен "Пролет"

Конкурсът за нова българска песен "Пролет" на БНР се проведе за 55-и път. От създаването си през 1970 г., музикалният форум без прекъсване ежегодно стимулира родните автори и изпълнители да създават нова музика. Наградите, които дава конкурсът, са..

публикувано на 30.05.24 в 10:15