Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Песента "Облаче ле бяло" звучи в нов новозеландски филм

Ана-Мария
Снимка: личен архив

Една от най-емоционалните български песни "Я кажи ми, облаче ле бяло" стана част от игрален филм в Нова Зеландия. Изпълнява я народната певица Ана-Мария, която пее от 5-годишна, а талантът ѝ я отвежда на невероятни места, тъй като до 1985 г. е канена на многобройни тържества и пътувания зад граница, на които да представя България. Пее в редица държави, сред които са Япония, Бразилия, Корея, Куба, Португалия, Испания, Франция, Швейцария, Финландия, Гърция, Русия, Унгария, Румъния, Германия, Италия, Белгия, Великобритания, Нидерландия. Била е и солист на "Мистерията на българските гласове", ансамблите "Филип Кутев", "Тракия" и други.

За изпълнението на песента певицата признава, че то винаги е много емоционално за нея, тъй като синът ѝ и семейството му от години живеят в чужбина. Клипът към нея е сниман край къща в столичния квартал Панчарево, където се смята, че е отсядал ирландският журналист Джеймс Баучер при посещенията си у нас като кореспондент за Балканите на различни британски вестници.

Клипа към песента може да гледате ТУК.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Връчиха българските архитектурни награди за 2024 г.

Новият Фермерски пазар в Благоевград и реконструкцията на Централни хали в София получиха големите награди в конкурса "Български архитектурни награди 2024", организиран от Камарата на архитектите. Надпреварата бе в две категории – за съвременна..

публикувано на 20.09.24 в 12:40

България е част от световното биенале за творчество и занаяти "Хомо Фабер" във Венеция

Българската култура и родните традиции, които доскоро изглеждаха екзотични за останалата част от света, постепенно се превръщат в част от световната култура на 21. век. След като нашенската лютеница и традиционната ни баница бяха определени..

публикувано на 17.09.24 в 09:50

200-годишният "Рибен буквар" напомня за себе си с ново юбилейно издание

През настоящата 2024 г. се навършват 200 години от появата на т.нар. "Буквар с различни поучения". Това е оригиналното заглавие на книгата, по-известна като "Рибния буквар", чийто автор е видният възрожденец д-р Петър Берон. Става дума за..

публикувано на 16.09.24 в 09:05