Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националната стратегия за финансова грамотност ще бъде представена в Белгия

България участва в неформално заседание на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси

Снимка: БТА

На 23-24 февруари 2024 г. в Гент, Белгия се провежда неформалното заседание на Съвета на Европейския съюз по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН). На заседанието, министрите ще обсъдят бъдещето на Европейската инвестиционна банка, както и задълбочаването на капиталовите пазари в ЕС от гледна точка на участието на инвеститорите на дребно във финансовите пазари и финансовата грамотност.

На първата сесия, делегацията ни ще информира, че България прилага своята първа Национална стратегия за финансова грамотност и работи зазасилването на координацията между държавния и частния сектор при осъществяването на различните образователни инициативи.


В рамките на втората работна сесия министрите ще дискутират бъдещето на конкурентоспособността в ЕС. България ще представи прилаганите различни мерки и инициативи за подобряване на достъпа до пазара на труда, борбата с високата инфлация и облекчаване работата на бизнеса.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът и папата призоваха за спиране на кръвопролитията в Газа и Украйна

Президентът Румен Радев и водена от него българска делегация са на посещение във Ватикана, където те бяха приети на аудиенция от Негово Светейшество папа Франциск. Президентът и папа Франциск са се обединили около мнението, че най-голямото..

публикувано на 23.05.24 в 15:09
Костенурка на разходка в Осоговската планина

Отбелязваме Световния ден на костенурката

На 23 май отбелязваме Световния ден на костенурката – най-застрашената група гръбначни животни на земята. В България живеят само два от общо 58 вида сухоземни костенурки . Те са защитени от Закона за биологичното разнообразие и търговията с тях,..

публикувано на 23.05.24 в 12:59

За какво служи и кой се нуждае от Виза тип А?

В серия от материали ще ви разкажем за визите, които са необходими за престой и транзит през България , както и гражданите на кои страни се нуждаят от тях. Както е известно, от 31 март 2024 г. България е част от Шенгенското пространство по въздух и..

публикувано на 23.05.24 в 09:45