Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският лицей "Васил Левски" в Кишинев се сдоби с бюст на Васил Левски

Снимка: facebook.com/arbomoldova

Българският лицей "Васил Левски" в Кишинев, Молдова, се сдоби с бюст на националния герой на България Васил Левски. Това стана благодарение на Асоциацията на българите по света. 

На тържествената церемония по откриването на бюста присъстваха председателят на Асоциацията Младен Станев, председателят на Парламента на АБС Христо Христов и българският историк проф. Николай Овчаров, който разказа на учениците интересни факти от българската история и им подари книги. Сред присъстващите бяха също посланикът на България Мая Добрева и председателят на Асоциацията за развитие на българската общност в Молдова Георги Барбаров.

Директорката на лицея Наталия Ярославская изтъкна, че новият бюст ще напомня постоянно на учениците за подвига на Апостола.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Българско училище „Пейо Яворов“ в Милано/Фейсбук

Зарина Василева, Милано: Колкото и да са силни българските корени, трябва да бъдат обгрижвани

Сънародничката ни Зарина Василева вече една година е преподавател в Българското училище "Пейо Яворов" в Милано, Италия. Тя работи с деца от 7 до 12 клас. Поема по този нов път в живота си след като посещава училището и остава впечатлена от чудесната..

публикувано на 23.07.24 в 14:30
Годишна конференция на АБУЧ` 2024

Българското образование зад граница дискутират преподаватели от училищата ни в чужбина

Всяко лято, по традиция, български учители отблизо и далеч се събират, за да отчетат какво са свършили, къде са срещнали проблеми, както и за да обменят опит и практика. Близо 60 представители на български училища зад граница, университетски..

публикувано на 22.07.24 в 15:36

Михаела Аройо с фотопроект "Сънувам на български" за българите в Бесарабия

Изложбата "Сънувам на български" на младата документална фотографка Михаела Аройо ще бъде открита на 30 юли от 19.00 ч. в софийската галерия "Фотосинтезис". Това е първото цялостно представяне на нейния дългосрочен фотографски проект, посветен на..

публикувано на 22.07.24 в 15:20