Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Силвия" – популярни лица изпълняват емблематична песен от репертоара на Братя Аргирови

Снимка: Фейсбук / Пеещи артисти

"Силвия" е нова версия на златен хит на един от най-известните дуети още от 80-те години на ХХ век – Братя Аргирови.

Песента е кавър на "Предчувствие за стих" от албума "Момиче за двама" на Братя Аргирови, издаден през 1983 г. С новия прочит на емблематичната песен на дуета, екипът на проекта "Пеещи артисти" (популярни лица от българския артистичен свят изпълняват създадени специално за тях песни) им честити два юбилея, които близнаците отпразнуваха с концерт – 65-ия им рожден ден и 40 години на сцената.

Музиката е на Кузман Бирбочуков, текст – Иван Бориславов. Новият аранжимент е дело на Георги Цветков. Тромпетът в песента е изпълнен от Венцислав Благоев. В реализацията на "Силвия" са замесени актриси, телевизионни и радио водещи:вокалите са на актрисата Албена Михова, Милица Божинова от Тоника, журналистът Петя Дикова и младата певица Жаклин Таракчи. Освен тях, в клипа участват още Люба Пашова, Георги Цветков, самите Братя Аргирови и Йордан Георгиев (Данчо Стълбицата).

Редактор: Диляна Трачева




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Когато те срещнах" – китаристът Мирослав Иванов със солова песен

Мирослав Иванов е китарист, аранжор и автор на музика, който присъства в повечето от най-интересните съвременни български музикални групи и проекти. Негови авторски проекти са групите Сафо, Saint Electrics, МетаФормоза  и Пеперуда. Възлов член е на..

публикувано на 15.06.24 в 10:05

"Освободен" – лятно настроение с Innerglow

Триото Innerglow се нареди сред финалистите в тазгодишното 55-то издание на конкурса "Пролет" на БНР с песента си "Освободен". Идеята за нея възниква по-рано и давайки си сметка, че звучи свежо и танцувално, Тодор Ковачев, Петър Желев и Матей..

публикувано на 14.06.24 в 10:15

"През 100 земи" – Вяра Панталеева ни води на пътешествие към нас самите

Вяра Панталеева посрещна пролетта и влиза в лятото с нова песен. "През 100 земи" е подобен на сън приказен разказ за личностното пътешествие, в което рано или късно всеки от нас се отправя. Мистиката в музикален аспект е загатната с лек ориенталски..

публикувано на 13.06.24 в 10:15