Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Аржентина се провежда седмица на българската култура

Началото бе поставено с филмова прожекция

Снимка: БТА

С прожекция на филм "В търсене на Полихрон" на 20 май бе открита Седмицата на българската култура в Аржентина. Организатори на поредицата културни събития за Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май, са българското посолство и Аржентино-българската фондация в Буенос Айрес.Официални гости на събитието в Дома на културата в Буенос Айрес бяха аржентинският министър на културата Габриела Ривадрес, както и представители на дипломатическия корпус. В началото посланик Стоян Михайлов отбеляза, че 24 май е значима дата както за всички българи, така и за целия славянски свят. 

Приветствие отправи и аржентинският министър на културата Габриела Рикардес. Тя сподели, че "много по-лесно се приема и обича това, което познаваш" и допълни, че една от мисиите на всички, заемащи ръководни постове както в Буенос Айрес, така и в цяла Аржентина, е да подкрепят мигрантските общности и да ги насърчават да стават все по-активни в представянето на своята култура и традиции. 

След края на прожекцията в Дома на културата бе открита изложбата "Историята на България през погледа на художниците".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Зам.-министър Невяна Митева се срещна с българската общност в Берисо - Аржентина

По време на своята визита в Аржентина зам.-министърът на външните работи Невяна Митева се срещна с българската общност в град Берисо и бе почетен гост в седалището на Българското културно дружество „Иван Вазов“. Това стана при откриването на..

публикувано на 20.07.24 в 17:23

Българите в Бразилия пазят като скъпо наследство името и връзката с родината

Бразилия е може би една от най-малко популярните дестинации за миграция сред българите днес. Самата държава няма чак толкова висок стандарт на живот, затова пък нашите сънародници, избрали да живеят там са много високо квалифицирани. Много от тях са..

публикувано на 25.06.24 в 13:40

Книгата "Български стъпки в далечна Бразилия" разказва за съдбите на българи-имигранти

В Националния етнографски музей в София (ул. Московска 6А) днес от 16.00 ч. ще бъде представена книгата на Даниел Методиев "Български стъпки в далечна Бразилия: имена, дати, истории и съдби".  В нея авторът, който от 10 години живее в Бразилия,..

публикувано на 21.06.24 в 08:35