Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обсъдено е разширението на ГКПП на границата с Турция

Снимка: БТА

Служебният премиер Димитър Главчев и посланикът на Турция Н.Пр. Мехмет Саит Уянък посетиха днес ГКПП "Малко Търново". Визитата е в продължение на работната им среща отпреди седмица, на която бяха обсъдени тежкият трафик, задръстванията и необходимостта от разширяване на пункта. 

На днешната среща е дискутирано бъдещото разширение и модернизиране на трите пункта по границата ни с южната ни съседка – първо на Малко Търново, а после и на Лесово и Капитан Андреево, предаде кореспондентката на БНР в Бургас Даниела Костадинова. С турската страна е договорено разширенията да стават синхронно и от двете страни на границата, за да върви потокът еднакво и от двете страни.

Пред журналисти, по време на визитата в Малко Търново, премиерът Главчев съобщи, че още не е определен представителят на България за Срещата на върха на НАТО във Вашингтон през юли и се надява такъв да бъде определен от редовно правителство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В парламента няма съгласие дали ще работят през август

Сред парламентарните групи няма съгласие дали Народното събрание да работи през целия месец август или да излезе във ваканция. Това стана ясно след председателския съвет в четвъртък. Само "Има такъв народ" (ИТН) и "БСП за България" са настояли..

публикувано на 25.07.24 в 11:22

България има ясна и последователна позиция към Северна Македония

България има много ясна и последователна позиция по европейската интеграция на Северна Македония, основаваща се върху стриктното изпълнение на европейския консенсус от юли 2022 г. Това заяви зам.-министърът на външните работи Иван Кондов на среща във външно..

публикувано на 25.07.24 в 08:46

Скопие иска ЕС да бойкотира транспортния Коридор №8 към България

Планът на Северна Македония за средствата от плана на ЕС за растеж на Западните Балкани е подготвен преди две седмици и държавата очаква одобрение от Еврокомисията, посочи в интервю за телевизия "Телма" македонският премиер Християн Мицкоски, предаде БТА...

публикувано на 23.07.24 в 11:56