Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служебното правителство отчете, че се е справило с купения вот

Снимка: БГНЕС

Служебният премиер Димитър Главчев обяви на брифинг на полигона Ново село, че служебното правителство се е справило с купения вот. Като пример за справянето с купения вот той даде пример с увеличения брой проверки на избирателните машини - около 670 при под 100 на предходните избори. "Не чух и някакви стряскащи факти по провеждането на изборите. Въпросът е да се преодолее схващането на българските граждани, че дават гласа си и не знаят накъде отива. Постигнахме добър резултат", каза Главчев.

Той изрази надежда, че след изборите ще бъде сформирано стабилно редовно правителство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

От ПАСЕ са притеснени от обвиненията за купен и контролиран вот в България

Делегацията на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) за наблюдение на отминалите в България парламентарни избори на 27 октомври отчете професионалното организиране и провеждане на вота, но и вкоренената липса на доверие сред..

публикувано на 28.10.24 в 18:27

При 100% обработени протоколи на ЦИК: 8 формации влизат в 51-вия парламент (ОБНОВЕНА)

След предсрочния парламентарен вот на 27 октомври, Централната избирателна комисия публикува междинни данни от 100% обработени протоколи от СИК. В 51-вия парламент влизат ОСЕМ политически формации: ГЕРБ-СДС – 26,39% „Продължаваме промяната -..

обновено на 28.10.24 в 18:08

МЕЧ даде заявка за коалиция на малцинството

Налице са предпоставки за сформиране на анти-ГЕРБ и ДПС мнозинство. На брифинг, лидерът на партия МЕЧ Радостин Василев изрази увереност, че такова мнозинство ще има и то ще е бъде от между 140-150 народни представители. „Отговорност на ПП-ДБ е да поканят..

публикувано на 28.10.24 в 12:39