Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Моята история за доброто

Снимка
Снимка: pixabay

Случаите, в които малкото означава наистина много.
Истории, които доказват, че доброто е навсякъде.
Защото вярваме, че добрите дела не винаги изискват големи усилия и саможертви. Често, за да направим нещо хубаво, е нужно само желание и човечност. Това са истории за хората, които правят света едно по-добро място.

Всеки ден по цял свят множество организации работят усилено в полза на обществото. Оказва се обаче, че в същото време за всички онези, които са в нужда се грижат съвсем обикновени хора. Идеята ни е да разказваме истории за помощта, която идва от неподправената и чиста човешка любов и доброта. Търсим и представяме хора с щедър дух и големи сърца.
Вие, уважаеми слушатели, споделяйте с нас своите истински истории, а ние от своя страна ще ги направим достояние на аудиторията.
Сигурни сме, че на много хора разказаните истории ще върнат вярата в хората и се надяваме, че все някой ще последва примера на гepоите ни.

Слушайте в събота от 11 часа.
Водеща е Петя Зунгорлиева.
Предложения и ваши истории за доброто очакваме на sofia@bnr.bg

Публикации

Подадената ръка променя смисъла на всеки празник

В най-светлите дни от годината всеки бърза да стигне до вкъщи и да бъде със своите близки. Има обаче едни хора, които не очакват никого. Нито в делник, нито в празник. Защото те живеят сами..., оставени от семейството, без приятели и без хора, на които да..

публикувано на 17.12.18 в 16:06

Светът на незрящите всъщност е по-светъл и благороден

В „Моята история за доброто“ ви разказахме за една сбъдната мечта. Хубаво е когато мечтите се сбъдват. А още по-хубаво е, когато в тях място намират още много хора. Преминавайки през различни професионални сфери, Пламен Веселинов решава да отвори..

публикувано на 10.12.18 в 10:44

Богдана Манова: Децата трябва да осъзнят, че бъдещето им е в техните ръце

Детската усмивка е най-безценният дар, който човек може да получи. А тези, които възраждат вече отнетия смях на децата, са сред най-големите благодетели. За такъв чистосърдечен човек, връщащ радостта в детските сърца, ще ви разкажем в историята ни днес...

публикувано на 03.12.18 в 15:27

1% добро променя десетки съдби

1 % - само толкова е необходимо да отделим от времето или приходите си, за да бъдем полезни. В това са убедени героите в днешната История за доброто. В началото са били трима. Днес са над 300. Броят им се увеличава. Единствено и само защото каузата им е..

публикувано на 26.11.18 в 12:06

Децата, които подават ръка на възрастните и срещат мъдростта

В „Моята история за доброто“ тази седмица ви срещаме с децата на столицата. Добрите деца от града, които едва на 17 години вече са осъзнали, че животът може да бъде нечестен и безпощаден към някои хора. Децата днес разполагат с много и го осъзнават. Всяка..

публикувано на 19.11.18 в 11:57
Мартин Мартинов

Един Човек, на когото разчитат десетки гладуващи

За срещата между доброто и благодарността ви разказахме в "Моята история за доброто". Героите на тази история живеят различни животи, но всеки цени този на другия. Благодарните са много - около 80 на ден. А този, който помага, е един, с желание да..

публикувано на 12.11.18 в 10:23

Любка Лакова: Важното е децата да станат личности, да изградят ценностната си система

Следващата история е за един изчезващ вид хора. Все още ги има, но намаляват. Това са учителите на България. Това лято излезе статистика, че на образователната ни система са необходими близо 4000 учители преди началото на учебната година. Няма -..

публикувано на 05.11.18 в 13:23

Социалният цирк, който лекува

Свикнали сме, когато говорим за цирк, разговорът е свързан с номера, скачане, прескачане, подхвърляне на предмети и голям смях. Неизвестно за мнозина, циркът може да има и друга функция - да лекува. В нашия случай лекува деца с различни проблеми, оставени..

публикувано на 30.10.18 в 12:32

Ина Георгиева помага дори тогава, когато сама има нужда от своя ангел

Казват, че когато правиш добро, получаваш добро. И за да го кажат, значи наистина е така. Историята, която ви разказахме тази събота, го доказва. Жената, с която се срещнахме, през годините е преживяла много, но нелекият ѝ житейски път нито за миг не я е..

публикувано на 29.10.18 в 12:29
Георги Боянов и Мартин Райчев от София райдърс пред Дървото на живота с имена на донори

За трансплантация на органи има нужда не само от донори, а и от съмишленици

В Моята добра история ви срещаме и с хора, които помагат в особено деликатна ситуация, свързана с донорството. Кои и какви са хората, които транспортират „спасението“? Това са отговорниците за това - пациентите да получат навреме новото си..

публикувано на 24.10.18 в 13:29