Любомир Пипков като студент на Пол Дюка в Париж, нарисуван от Илия Петров

"Зимна магия" с Радиосимфониците, Константин Илиевски и Данчо Радевски

Симфонично скерцо "Чиракът-магьосник" от Пол Дюка, Концерт за кларинет и камерен оркестър от Любомир Пипков и "Фантастична симфония" от Хектор Берлиоз ще представи  Симфоничният оркестър на БНР  с   главен диригент Константин Илиевски  в..

публикувано на 24.01.24 в 13:37

"Project Connections" представят "Blur" в Първо студио на БНР

Идеята за " Project Connections"  се ражда от едно телефонно обаждане на Христо Йоцов до Владислав Шопов с думите: " Защо не вземеш да напишеш няколко парчета, не събереш няколко съмишленици и не се явите на ей този конкурс в Румъния." Това е..

публикувано на 19.01.24 в 14:47

Започна 55-ото издание на Конкурса за нова българска поп и рок музика „Пролет“

Време е за "Пролет’24". Българското национално радио обяви началото на 55-ото издание на Конкурса за нова българска поп и рок музика „Пролет“. Надпреварата е в две категории – "Нова българска поп и рок музика" и "Евросоник", като всички..

публикувано на 16.01.24 в 11:48

Нова европейска музика с Биг бенда на БНР и Владимир Николов

Биг бендът на Българското национално радио  ще започне новата година с концерт от проекта Нова европейска музика на  18 януари, четвъртък, от 19.00 ч. в Първо студио на БНР. Гост-диригент е  Владимир Николов  от Северна Македония, който ще..

публикувано на 15.01.24 в 15:28

Ученици с поздрав към БНР по случай ромската Нова година

Българското национално радио бе домакин на ученици от ОУ "Граф Николай Игнатиев" по случай празника Василица, почитан от ромската общност като начало на Новата година. Посещението е част от кампанията "Да възстановим мостовете между нас", организирана..

публикувано на 12.01.24 в 15:08
Маестро Георги Димитров

Брамсова вечер представят Симфоничният оркестър и Смесеният хор на БНР с маестро Георги Димитров

С Брамсова вечер ще започне новата година за Симфоничния оркестър и Смесения хор на БНР  на  12 януари от 19.00 часа в зала „България“ под палката на маестро Георги Димитров . Солисти ще са Еманиул Иванов (пиано) и Йоана Кадийска (мецосопрано)...

публикувано на 08.01.24 в 13:21
Карнавал на животните

"Карнавал на животните" – още веднъж в БНР

Два специални образователни концерта за деца представиха Радиосимфониците на 12 декември в Първо студио на Българското национално радио.  В пълната зала прозвуча знаменитият цикъл "Карнавал на животните" от Камий Сен-Санс , а малките..

публикувано на 28.12.23 в 13:32

Известни са „Българските посланици на културата 2023“

Имената на творци, отличени в кампанията на БНР " Българските посланици на културата 2023 ", бяха обявени на тържествена церемония в Софийската градска художествена галерия. Това са (по азбучен ред): оперната прима Александрина Пендачанска,..

публикувано на 21.12.23 в 15:18

Кои са "Българските посланици на културата 2023" ще стане ясно на 20 декември

Кои са " Българските посланици на културата 2023 " ще стане ясно на 20 декември, четвъртък, от 18 часа в Софийска градска художествена галерия . Имената на 12-те победители в кампанията на Българското национално радио ще бъдат обявени на тържествена..

публикувано на 19.12.23 в 16:00

БНР изразява категорична позиция срещу всякакви опити за намеса в редакционната му политика

Ръководството на БНР смята за недопустими и категорично отхвърля опитите за намеса в редакционната политика на медията. Случаят с неизлъченото интервю на извънредния и пълномощен посланик на Руската федерация Н.Пр. г-жа Елеонора Митрофанова не трябва..

публикувано на 16.12.23 в 19:15