94 с COVID-19 в област Кюстендил

Взетите и изпратени за изследване проби през двата почивни дни са общо 113, като резултати от тях стават ясни до 48 часа. В община Кюстендил новозаразените с COVID-19 лица са 55, в Дупница – 27, в Сапарева баня – 6, по два нови случая има в..

публикувано на 12.01.21 в 11:41

Две са залетите от река Места къщи в община Якоруда

Две са залетите от река Места къщи в село Черна Места – община Якоруда.  Кметът Джемал Шарански съобщи, че е запушен и водопровода на селото от придошлите води и калните наноси. Намиращите се около селото дерета са се превърнали в реки и водопади и огромни..

публикувано на 12.01.21 в 11:19

Река Места отнесе моста в местността "Св. Варвара" край село Елешница

Река Места отнесе новоизградения мост в местността "Св. Варвара" край село Елешница.  Водите са буйни и мостът буквално е откъснат и премазан в намиращата се наблизо сграда.  Кметът на село Елешница Сашо Мицин съобщи, че и река Златарица е излязла от..

публикувано на 12.01.21 в 10:57

РЗИ Перник препоръчва на перничани да не пият вода от чешмите

Заради обилните дъждове и повишения приток в язовир „Студена” питейната вода е с променени показатели цвят и мътност.  Извършва се учестен мониторинг на качеството на питейната вода и след неговото възстановяване населението ще бъде информирано..

публикувано на 12.01.21 в 10:12

Очаква се в петък да се нормализира движението към Рилския манастир

Високо е нивото на реките в Кюстендилска област, но към този час никъде няма преливане.  Нямаа бедстващи хора, каза за Радио Благоевград  Виктор Янев, областен управител на Кюстендилска област.  Очаква се в петък да се..

публикувано на 12.01.21 в 10:07

Нормализира се обстановката в Благоевградска област

Няма пострадали хора. Не се е налагала евакуация след обилните валежи на територията на Благоевградска област, информира в предаването „Днес“ областният управител Бисер Михайлов.  Започнало е укрепване на дигата на река Струма в района на община..

публикувано на 12.01.21 в 10:02

На 54 сигнала са реагирали вчера служителите на РСПБЗН в област Перник

Най- критичната точка е била махала „Андрейна"  в град Батановци, където се е наложила евакуация на част от населението, каза за Радио Благоевград  комисар Борис Борисов, директор на Регионална дирекция ПБЗН в Перник.  Село Черна гора също е било..

публикувано на 12.01.21 в 09:56

Паднала скала затвори жп линията Септември – Добринище

Проливните дъждове от последните 48 часа причиниха сериозен проблем по жп линията Септември –Добринище.   В близост до Черна места има паднала скала върху линията. В момента има екипи на НКЖИ, които са на място и разчистват района, за да може да се..

публикувано на 12.01.21 в 09:44

Пътят от парк "Бачиново" до село Бистрица беше временно затворен

Пътят от парк "Бачиново" към село Бистрица, община Благоевград, беше временно затворен.  Причината, паднали дървета на пътното платно.  Екип на  РСПБЗН – Благоевград   разчисти подналите на пътното платно  дърветата.  Водачите на МПС да карат с повишено..

публикувано на 12.01.21 в 09:39

Свлачище затвори пътя към село Петрово

Временно е ограничено движението по пътя Катунци – Копривлен, в района на село Петрово, в област Благоевград,  в двете посоки, поради свлачище, съобщи за Радио Благоевград кметът на село Петрово Иван Атанасов. Сигналът е подаден към 7 часа, тази..

публикувано на 12.01.21 в 09:25