Виртуална разходка из територията на природен парк "Рилски манастир" предлага ръководството на парка по повод Седмицата на гората

 Виртуална разходка из територията на природен парк "Рилски манастир" предлага ръководството на парка по повод Седмицата на гората. Екипът на парковата дирекция ще представя и природозащитни инициативи и теми, свързани с природните богатства на..

публикувано на 08.04.20 в 11:58

Пернишки бизнесмени дариха апарат за обдишване на местната белодробна болница

 Пернишките бизнесмени Антон Костадинов и Димитър Живков дариха апарат за обдишване на местната Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести.  Респираторът е преносим може да се монтира на болнично легло, инвалидна количка и други..

публикувано на 08.04.20 в 11:47

Кметът Румен Томов: „Заедно можем да победим!“

Община Благоевград предостави предпазни средства на Центъра за спешна медицинска помощ, болница ПУЛС и Многопрофилната болница за активно лечение-Благоевград. Медиците са снабдени със защитни костюми, предпазни шлемове и маски. Предпазните костюми..

публикувано на 08.04.20 в 11:44

Банскалии приветстват масовото изследване срещу коронавируса

 В Банско все още няма информация как ще бъде организирано тестването за наличие на колективен имунитет срещу коронавируса.  Общинският кризисен щаб чака указания, а телефоните на личните лекари не спират да звънят. Повече от седмица банскалии..

публикувано на 08.04.20 в 11:24

Безпроблемно протича раздаването на пенсиите в Благоевград

Графикът, обявен за ритмичното раздаване на пенсиите в благоевградските пощенски станции се спазва и няма струпване на пенсионери.  Спокойно и безпроблемно протича раздаването на пенсиите в Областната пощенска станция в Благоевград. Направена е..

публикувано на 08.04.20 в 10:38

Ветеринари: Дръжте котките си у дома

Специалистите по ветеринарна медицина препоръчват на собствениците на котки да държат домашните си любимци на закрито, за да помогнат за предотвратяване на разпространението на коронавируса, предаде Би Би Си. Британската ветеринарна асоциация заяви, че..

публикувано на 08.04.20 в 10:04

Александър Мацурев дари лични предпазни средства на медиците в Банско

Народният представител от ГЕРБ Александър Мацурев дари лични предпазни средства и дезинфектанти на медиците от Филиала за спешна медицинска помощ в Банско.  На екипите са предоставени очила, шлемове, маски, защитни облекла, дезинфектанти. За..

публикувано на 08.04.20 в 09:40

На пазар в Благоевград с маски и ръкавици

Днес кооперативният  пазар в Благоевград беше малко по-оживен отпреди. Неколцина търговци и купувачи обикаляха сергиите, голяма част от които в ранните часове на деня бяха все още празни. Пазарът беше отворен след заповедта на кмета на община..

публикувано на 08.04.20 в 09:39

По разпореждане на премиера Бойко Борисов ще започнат масирани тестове в Банско

Разпоредих на щаба да започне масирани тестове в Банско за коронавируса, заяви днес премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет.  „Тъй като имаме епидемичното разпространение в Банско, които са от хора, които са развили заболяването и..

публикувано на 08.04.20 в 08:27

16 нови случая на COVID-19 у нас

Към днешния ден за денонощието има 16 новооткрити случая на Covid-19 от изследвани 496 проби, в болница са приети шест души, съобщи днес на редовния си брифинг ръководителят на Националния оперативен щаб генерал проф. Венцислав Мутафчийски...

публикувано на 08.04.20 в 08:10