Кризисният щаб в Петрич с мерки срещу COVID-19

Общинският кризисен щаб в Петрич предприема мерки за овладяване на ситуацията, относно разпространението на COVID-19. Ще бъдат отложени планирани инициативи, посветени на няколко годишнини. Ще затворят врати спортните зали и пенсионерски клубове. Ще..

публикувано на 21.10.20 в 14:59

Семейните лекари очакват ваксините за възрастните над 65 години

На 25-26 октомври се очаква да пристигнат заявените ваксини за пациентите над 65 години в една от семейните практики в Благоевград. 20% от пациентите, включени във вече направените списъци ще получат ваксини, каза общопрактикуващият лекар д-р Дафина..

публикувано на 21.10.20 в 14:01

Две отделения в болницата в Перник и двата състава на ТЕЛК – под карантина

Две отделения в Многопрофилната болница за активно лечение „Рахила Ангелова” в Перник  и двата състава на ТЕЛК са поставени под карантина заради заразени с коронавирус медици и технически персонал. С Covid- 19 са лекари  от очно отделение и медицински..

публикувано на 21.10.20 в 13:46

В Банско носенето на маски задължително от днес

Носенето на маски на открито вече е задължително в зимния курорт Банско. Общинският оперативен щаб прие пакет от мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса и сигурността на туристите през зимата.  Още преди заповедта на..

публикувано на 21.10.20 в 13:35

Променят Плана за провеждане на заседанията на ОбС - Благоевград

Председателят на Общински съвет - Благоевград уведомява с писмо кмета на Община Благоевград, областния управител на област Благоевград, общинските съветници и обществеността за предстояща промяна в годишния План за провеждане на заседанията на общински..

публикувано на 21.10.20 в 13:06

Започнаха проверки в автобусите за маски и дезинфектанти

Органите на реда и на Регионалната здравна инспекция – Благоевград вече започнаха проверки по междуградските автобуси и на автогарата в Благоевград относно носенето на маски, използването на дезинфектанти.  Те инспектират кога и как се дезинфекцират..

публикувано на 21.10.20 в 12:11

12 заразени с коронавирус в област Кюстендил

През изминалото денонощие положителни проби за Ковид-19 са дали лица от общините Кюстендил, Дупница, Сапарева баня и Рила. 12 са общо новозаразените с коронавирусна инфекция в област Кюстендил. По общини те са съответно: шест от Кюстендил, четири от..

публикувано на 21.10.20 в 12:00

Евросредства в подкрепа на автобусните превозвачи

От днес до 10 ноември българските микро, малки и средни предприятия, извършващи автобусни превози, могат да кандидатстват за финансова подкрепа за преодоляване на последствията от пандемията COVID-19, съобщават от Пресцентъра на Областния..

публикувано на 21.10.20 в 11:58

Ще има дефицит на противогрипни ваксини в аптеките, прогнозира фармацевт

Голямото търсене на противогрипни ваксини доведе до липсата им в аптечната мрежа. Хората започнаха да се снабдяват, а търсенето е по-голямо от количеството на ваксините, заяви за Радио Благоевград фармацевтът Димитрий Тюлеков. Той посочи, че..

публикувано на 21.10.20 в 11:26

Аварията на централния довеждащ водопровод в Дупница е отстранена

Снощи водоподаването към града и селата беше възстановено.  В почти всички квартали, включително в детските градини и училищата, вече има вода. Във високите части на Дупница все още налягането е слабо.  Ремонтът продължи 5 дни. За да се укрепи..

публикувано на 21.10.20 в 10:56