🎉 8 дни до рождения ни ден!

Скандалът около избора на подуправител на Здравната каса се задълбочава

Скандалът около избора на подуправител на Здравната каса се задълбочава. Кандидатът е само един - бившият управител на Надзорния съвет проф. Момчил Мавров, предложен от ГЕРБ.  Спорът между парламентарните групи започна с това кой е допуснал точката да..

публикувано на 30.11.23 в 11:45

Бюджетната комисия обсъжда данъчните закони за догодина

Данъчните закони за догодина ще бъдат обсъдени в ресорната бюджетна комисия на второ четене. Отпадане на данък "бакшиш“ и регистрирането на касовите бележки като мярка за изсветляване на икономиката са част от предложените промени между първо и второ..

публикувано на 30.11.23 в 09:00

Нов протест на животновъди и оранжерийни производители

Животновъди и оранжерийни производители излизат на нов протест пред Министерството на земеделието. Исканията им са същите като на протеста от миналата седмица, а недоволството им е свързано основно с недостатъчното, според тях, финансово подпомагане от..

публикувано на 30.11.23 в 08:59

7 министри в парламентарния контрол

Народното събрание ще продължи с второто четене на промените в закона за местното самоуправление и местна администрация, които предвиждат нови условия за работа на общинските съвети.  Измененията в закона за местното самоуправление са внесени от ПП-ДБ и..

публикувано на 30.11.23 в 08:55

Празнуваме Андреевден, денят започва да расте

Името на Св. Андрей често се среща в Евангелието. От ранни години Андрей жадувал за божествената истина и когато Йоан Кръстител се явил в Юдея, той станал един от неговите ученици.  Българският народ отбелязва Андреевден като празник на зърното. Този ден..

публикувано на 30.11.23 в 07:18

Слънчево време, след обяд с разкъсана облачност

Днес в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, след обяд с разкъсана средна и висока облачност. В сутрешните часове на места в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. В източните райони и Предбалкана ще..

публикувано на 30.11.23 в 05:39

В Банско: Среща с отговорните институции преди зимния сезон

Кметът Стойчо Баненски свика среща с представители на институциите, работещи на територията на община Банско – Полиция, ПБЗН, ПСС, Спешен център, Горски стопанства Места, Добринище и Елешница, ВиК, „Юлен“АД, НП“Пирин“, както и зам.-кмет Сашка Въчкова,..

публикувано на 29.11.23 в 15:41

Обновиха сградата на полицията в Перник

Директорът на ОДМВР-Перник ст. комисар Милчо Милчов преряза лентата на обновената и санирана сграда на Областната дирекция. Ремонтът на сградата се реализира по Оперативна програма "Региони в растеж" (2014-2020 г.) и е на стойност над 749 000 лв...

публикувано на 29.11.23 в 15:23

Кметът на Банско инициира онлайн анкета

Кметът на Банско Стойчо Баненски инициира онлайн анкета, в която жителите на общината да посочат кои са техните приоритети за развитието на града и населените места. "Както казах и при встъпването ми в длъжност - сключвам с гражданите на..

публикувано на 29.11.23 в 14:24

Нов разсадник за производство на контейнерни фиданки край Гоце Делчев

Официално беше открит нов разсадник, оборудван с автоматизирана поточна линия за производство на контейнерни фиданки край гр. Гоце Делчев, изграден от ЮЗДП. Придобивката е уникална по своите мащаби, новият разсадник е с производствен капацитет над 1,5..

публикувано на 29.11.23 в 14:19