Акценти

Закриват училището в село Михнево

публикувано на 26.05.20 в 12:31
Протест срещу закриването на училището в село Михнево се състоя тази сутрин. Ако то бъде закрито учениците ще трябва да посещават училище в съседно село. „ Основната причина за закриването е намаляването на броя на децата. През следващата учебна година прага на училището ще прекрачат едва 37 ученици",  коментира за Радио Благоевград Нина Попова, директор на дирекция „Образование и ...

Районна прокуратура – Разлог проверява замърсяването на река Места

Районна прокуратура – Разлог се самосезира във връзка с информация, изнесена в публикации в медии, относно замърсяване на река Места, в района на Община Разлог – тонове пластмаса и умряла риба. Образувана е преписка, по която е възложена проверка за..

публикувано на 21.05.20 в 14:02

Отменят вечерния час в Радомир

Вечерният час за малолетни и непълнолетни, въведен на територията на община Радомир като част от противоепидемичните мерки срещу разпространението на коронавирус, е отменен със заповед на кмета Пламен Алексиев.  Издадена е нова заповед, която е в сила до..

публикувано на 21.05.20 в 13:43

Общинските съветници от ГЕРБ с предложения срещу застрояването на зелени площи в Благоевград

Групата на общинските съветници от ПП ГЕРБ ще внесат в спешен порядък предложение в местния парламент на Благоевград за промяна на Общия устройствен план. Целта е недопускане на застрояването на зелените площи в Благоевград, обясниха днес пред медиите..

публикувано на 21.05.20 в 13:23

Регионалният исторически музей – Благоевград в партньорство с Радио Благоевград спечелиха проект на Министерството на културата

Вчера излязоха резултатите от конкурсната сесия на Министерството на културата за финансиране на проекти в областта на движимото културно наследство и визуалните изкуства 2020 г. Сред одобрените е проектът на Регионалния исторически музей – Благоевград..

публикувано на 21.05.20 в 12:41

570 нарушения на ограниченията за скорост в населено място са установени в Кюстендилска област

570 нарушения на ограниченията за скорост в населено място и 380 нарушения извън населено място са установени на територията на Кюстендилска област по време на специализирана полицейска операция за спазване на скоростните режими, състояла се от 13 до 20..

публикувано на 21.05.20 в 12:38

Утре ще бъде пусната в експлоатация пътната връзка „Марина бара” в Перник

Утре следобед ще бъде пусната в експлоатация новоизградената пътна връзка „Марина бара” в Перник, съобщи областният управител Емил Костадинов след аправената днес инспекция на съоръжението. Отсечката е с дължина около 211 м. Обектът се финансира изцяло с..

публикувано на 21.05.20 в 12:22

Създава се междуведомствено антитерористично звено към ДАР

С окончателни промени в Закона за разузнаването депутатите създадоха междуведомствено антитерористично звено към Държавната агенция "Разузнаване" (ДАР). За неговата работа ще бъдат отпуснати 1 500 000  лева, решиха народните представители. В новото..

публикувано на 21.05.20 в 12:06

Онлайн система за резервации в хотели и ресторанти ще заработи от юни

Платформата е общ продукт на бизнеса и държавата, с предлагане на менюта с българска продукция Онлайн резервационна система хотели и ресторанти ще заработи от началото на месец юни. Там ще се публикуват оферти за ваканции и резервации в заведенията...

публикувано на 21.05.20 в 12:03

Случаите на коронавирус в област Кюстендил са 92

Един е новият случай за последните 24 часа в област Кюстендил с положителен резултат за коронавирусна инфекция.  Това е мъж на 59-годишна възраст от град Кюстендил. Лицето не е хоспитализирано в болнично заведение, информират от Областния кризисен..

публикувано на 21.05.20 в 11:07

Утре решават кога да бъдат отворени детските заведения в община Гоце Делчев

Очаква се утре да стане ясно кога ще бъдат отворени детските заведения в община Гоце Делчев.  "От вчера се прави организация и се очаква директорите на детски градини да посочат точна дата, кога да стартираме. Обезпокоени сме обаче от това, че сме..

публикувано на 21.05.20 в 10:26