Отменят Станчинарските игри в Петрич

Общинският оперативен щаб препоръчва на кмета на общината Димитър Бръчков като работодател на медицинския персонал в детските градини и училища, на основание чл. 120 от КТ, да възложи на фелдшерите и медицински сестри от училищно и детско..

публикувано на 26.11.20 в 17:50

Продължава издирването на изчезналия Янек Миланов

Нова операция по издирването на изчезналия Янек Миланов във водите на язовир "Дяково" е започнала днес, съобщиха от полицията в Кюстендил. 43-годишният дупничанин Янек Миланов е в неизвестност от 1 август т.г. Днес и утре екип от водолази, служители на..

публикувано на 26.11.20 в 16:06

Дежурна група за децата на медиците от първа линия ще бъде сформирана в Дупница

Решението е на кмета Методи Чимев. То е провокирано от заповедта за затваряне на детските градини. Групата ще бъде обособена в детска градина “Калина”. Целта е да се подпомогнат семействата на медиците и те да останат на работа. Записванията са днес и..

публикувано на 26.11.20 в 15:22

341 договора в област Кюстендил за финансова подкрепа в COVID-кризата

   Общо 341 договора на обща стойност 2 728 489,19 лв. са сключени в област Кюстендил по процедура "Подкрепа за микро и малки предприятия за преодоляване на последствията от пандемията от COVID-19" по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност"..

публикувано на 26.11.20 в 14:17

По проект за 492 215 евро ще опазват духовните светилища в общините Кюстендил и Струмица, Северна Македония

Проект за опазване на духовните светилища в общините Кюстендил и Струмица, Северна Македония представи днес Общината в Кюстендил. Заради епидемичната обстановка на представянето на проекта "Опазване на духовните светилища - устойчив туристически потенциал..

публикувано на 26.11.20 в 14:11

Заседанието на ОбС – Благоевград: Без консенсус и с политически пристрастия

Бурни дебати по няколко точки от дневния ред на благоевградския Общински съвет, белязаха днешното редовно заседание. Сред основните параметри, които залегнаха в изказванията, бяха актуализирането на общинския бюджет за тази година и Програмата и..

публикувано на 26.11.20 в 13:05

Андрей Новаков: Започна ремонт на пътищата Дъбница – Вълкосел – Сатовча и Кресна – Рибник

„Започна ремонтът на два пътя от голямо значение за жителите на Благоевградска област. Участъкът между Дъбница и Сатовча преминава през няолко общини и от 50 години 32-километровото трасе не е ремонтирано. По пътя между Кресна и Рибник също от..

публикувано на 26.11.20 в 12:06

Майката, обвинена за смъртта на двете си деца в Сандански, остава в ареста

Софийският апелативен съд реши Кристина Дунчева, обвинена за смъртта на двете си деца в Сандански, да остане в ареста, съобщиха за Радио Благоевград от пресцентъра на САС.  Според магистратите има достатъчно доказателства, че тя е извършила..

публикувано на 26.11.20 в 11:17

Община Кюстендил предоставя дърва за огрев

От днес се предоставят дърва за огрев, добити при сечта на потенциално опасните дървета на територията на Кюстендил, до изчерпване на складираните количества, които са около 80 пространствени кубически метра.  Дървесината се намира на ул. “Дондуков“..

публикувано на 26.11.20 в 11:01

Излезе от печат сборникът ,,Известия на Исторически музей – Разлог, т. I“

Преди броени дни излезе от печат сборникът ,,Известия на Исторически музей – Разлог, т. I“, издаден по проект на музея ни с финансовата подкрепа на Министерство на културата и Община Разлог.  Първата отпечатана книга беше подарена на инж. Красимир Герчев..

публикувано на 26.11.20 в 10:53