"Сърдечни приятелки“ в подкрепа на жените с рак на гърдата в Благоевград

Фондация Нана Гладуиш- „Една от 8“ ще посети гр. Благоевград със своята програма „Сърдечни приятелки“, за да подкрепи дамите с диагноза рак на гърдата. Жените с диагнозата могат да се възползват от напълно безплатната подкрепа, която ще им предостави..

публикувано на 26.08.24 в 14:01

Президентът ще издаде указ за назначаването на правителство. Вижте кои министри предложи Главчев

"Уважаеми господин президент, дами и господа, уважаеми медии, в изпълнение на алинея 5 от Конституцията, ще ви представя структура и персонален състав на Министерски съвет. Структурата е с министър-председател, един заместник министър-председател и..

публикувано на 26.08.24 в 11:21

Смесен хор „Ален мак“ и ВА „Езерец“ с награди от международен фестивал

Смесен хор „Ален мак“ и Вокален ансамбъл „Езерец“ към НЧ „Н. Вапцаров -1866“ Благоевград се завърнаха от Будва, Черна гора. Те участваха в XI Международен хоров фестивал "Св.Стефан", който събра любители на хоровото изкуство в курортния център. Освен..

публикувано на 26.08.24 в 11:04

Община Перник дава над 1 млн. лв. за охрана

Един млн. лв. за невъоръжена охрана на обекти общинска собственост заделя за срок от 3 години Община Перник. Предвидено е назначаването на 20 охранители. Обектите, които ще бъдат охранявани са общинската данъчна служба, Двореца на културата,..

публикувано на 26.08.24 в 10:45

Няма опасност за здравето и живота на хората от Самораново и Бистрица

Община Дупница обяви бедствено положение във връзка с разрастващите се пожари в горска територия на село Самораново и село Бистрица, и задимяване на част от територията на община Дупница, както и поради опасност от разрастване на пожара и обгазяване..

публикувано на 26.08.24 в 10:03

Ще бъде ли успешен вторият опит за ново служебно правителство?

Служебният премиер Димитър Главчев ще представи на президента Румен Радев проект на ново временно правителство в 10 часа.  Ако държавният глава го одобри ще подпише указ за назначаването му,  кабинетът "Главчев 2" ще положи клетва пред Парламента във..

публикувано на 26.08.24 в 09:10

Армията се включва в гасенето на пожара в Рила

Армията ще се включи днес в гасенето на пожара под Черни връх в Рила, който се разгоря в четвъртък на над 2 300 м. надморска височина и се разрасна, съобщи главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на..

публикувано на 26.08.24 в 09:05

Дупница обяви частично бедствено положение заради пожара в Рила

Обстоятелствата, които налагат обявяването на бедственото положение са във връзка с разрастващите се пожари в горска територия на село Самораново и село Бистрица, и задимяване на част от територията на община Дупница, както и поради опасност от разрастване..

публикувано на 26.08.24 в 05:22

Разрастват се двата пожара в Рила планина

Все още не е овладян пожарът във Рила планина над дупнишкото село Бистрица. Пожарът се гаси активно от повече от 70 души – пожарникари, горски служители и доброволци, съобщи гл. комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност..

публикувано на 25.08.24 в 22:09

Овладян е пожарът в землищата на общините Сливница, Божурище и Брезник

Овладян е пожарът в землищата на общините Сливница, Божурище и Брезник, съобщиха от Държавно горско стопанство – Брезник.  На територията на община Брезник остава да дежурят екипи на Пожарната и горски служители, каза директорът на Държавно горско..

публикувано на 25.08.24 в 16:50