Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Държавната болница в Стара Загора може да спре лечебната дейност

Единствената държавна болница в Старозагорска област - университетската "Професор Стоян Киркович", може всеки момент да спре лечебна дейност заради блокирани банкови сметки от фирми, на които лечебното заведение дължи милиони левове.

Изпълнителният директор проф. Петрана Чакърова заяви за "Хоризонт", че в момента няколко фирми, на които здравното заведение дължи милиони левове, са запорирали средствата във всички сметки на болницата.

Няма пари за медикаменти, заплати и храна на болните, затова лечебното заведение е пред преустановяване на дейността си, предупреждава проф. Чакърова. 

Ръководителите на болницата са изпратили писмо до всички отговорни институции в държавата с настояване за спешни мерки за спасяване на здравното заведение.

На 12-и юни за няколко часа сметките на здравното заведение бяха запорирани и от Община Стара Загора заради неизплатени от години местни данъци и такси. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Община Стара Загора запорира за кратко сметките на болница "Проф. Стоян Киркович"

Община Стара Загора е направила запор на сметките на Университетската болница "Професор Стоян Киркович" във всички банки, заради 450 хиляди лева, дължими за местни данъци и такси за около 10 години назад. В писмо до медиите изпълнителният директор..

обновено на 12.06.14 в 14:10

Болницата "Проф. Стоян Киркович" в Стара Загора остава с 19 милиона дългове

Структурната реформа в Многопрофилната университетска болница "Проф. Стоян Киркович" в Стара Загора скоро ще бъде завършена. Дълговете на здравното заведение обаче остават. Те са общо 19 милиона лева, от тях 18 милиона са просрочени задължения. Всички..

публикувано на 30.05.14 в 11:23

Таня Андреева ще се опита да спаси Университетската болница "Проф. Стоян Киркович" в Стара Загора

Министърът на здравеопазването Таня Андреева заяви в Стара Загора, че трябва да бъде направено всичко възможно, за да се запази от закриване Университетската болница "Професор Стоян Киркович". Лечебното заведение е с огромни дългове след сливането на..

обновено на 20.01.14 в 14:57
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44