Sendung auf Deutsch

Резултати : nach Autor Shevkie Çakër

Eine Schule, die auf die Gemeinschaft ausgerichtet ist

Das Christo-Botew-Gymnasium in der nordostbulgarischen Stadt Kubrat arbeitet an einem interessanten Projekt der Bewegung Nationales Kindernetz. Sein Motto lautet: „Die Schule als Zentrum der Gemeinschaft“. Die Idee wird in zwei Phasen umgesetzt..

24.07.18 15:41 |

Bullgaria do të prezantohet në Javën e Fotografisë në Milano

Ai ka përfunduar Universitetin Teknik në qytetin Gabrovo, ka mësuar fotografi në Berlin dhe në Londër, e ka pasqyruar turneun çiklistik të Bullgarisë, kurse në turneun ndërkombëtar çiklistik të Turqisë, mes 50 fotografëve, fitoi konkursin për..

08.06.18 12:27 |

Bulgarien wird auf Mailänder Fotografiewoche präsentiert

Der junge Fotograf Radoslaw Parwanow hat die Technische Universität in Gabrowo absolviert, Fotographie in Berlin und London studiert und unter anderem die Fahrrad-Landesrundfahrt durch Bulgarien dokumentiert. Und bei der internationalen Radtour in..

07.06.18 17:07 |

“Kopshti i mrekullueshëm” dhuron lule dhe shpresë për një botë më të mirë

Fondacioni “Shën Nikolla Çudibërësi” nga Dobriç ka një histori 20 vjeçare. Projekti i tij “Kopshti i mrekullueshëm” startoi vitin e kaluar me grumbullim mjetesh. Organizohen dy iniciativa bamirëse, disa bamirës, si për shembull shkrimtari dr...

29.05.18 12:59 |

Kisha “Shën Gjergji” është pasqyra e Bullgarisë në Edrene, thotë ati Aleksandër Çëkërëk

Kisha “Shën Martiri Gjergji” në Edrene është ndërtuar gjatë vitit 1880 me lejimin e Sulltanit Hamid II. Kisha është ndërtuar në stilin arkitekturor, i cili është karakteristik për Rilindjen e vonë bullgare dhe përbën një bazilikë të gjerë..

06.05.18 10:35 |

Në pazar në qytetin Kubrat

Pazari i ditës së diel në qytetin Kubrat, rrethi i qytetit Razgrad /Bullgari Verilindore/, nuk është një vend i zakonshëm për të bërë pazar. Në treg  njerëzit takohen, këmbejnë informatë, marrin lajme nga të afërmit e vet, të cilët janë jashtë..

25.04.18 15:05 |
Stojanka Nenkova me mësuesen e saj Ginka Mateva dhe me mjeshtrin e gëdullkës Veselin Dojçev

12 vjeçarja Stojanka nga qyteti Kërxhali: “Zemra ime është lidhur fort me folklorin”

Rikrijimi i traditave bullgare lidhet me tingujt e këngës popullore bullgare . Ju takojmë me Stojanka Nenkovën nga qyteti Kërxhali e cila është 12 vjeçare. Zëri i saj shpesh tingëllon nëpër eterin e radios më të ri regjional të Radios Kombëtare..

27.12.17 11:20 |

Denis Durall: Për mua bletët janë një ”histori e gjallë”

Sivjet me një diplomë për një projekt më iniciativë në Konkursin Kombëtar për një dekoratë Evropiane për fermerë të rinj qe i dekoruar 33 vjetari Denis Durall nga fshati i rrethit të qytetit Silistra - Bradvari. Me 120 kosheret e vet, me të cilat..

16.07.17 13:05 |

Denis Dural: Ich empfinde Bienen als „lebendige Geschichte“

Die Urkunde für bestes Projekt im Rahmen des Nationalen Wettbewerbs für den Europäischen Preis für junge Landwirte wurde in diesem Jahr dem 33jährigen Denis Dural aus dem nordostbulgarischen Dorf Bradwari verliehen. Mit seinen 120..

16.07.17 10:15 |

Gemütlicher Plausch bei bulgarischem Lokum und Halwa

Trotz der reichen Vielfalt an Süßwaren aus aller Herren Länder sind bei den Bulgaren bulgarischer Lokum und Halwa sehr beliebt. Maria Georgiewa leitet ein Unternehmen, das sich auf die Produktion dieser für unseren Raum traditionellen Süßigkeiten..

13.05.17 11:15 |