Daily webcast

Резултати : author Kostadin Atanasov

Avrupa’da aşı üretimi ve uygulanması hız kazanıyor

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Belçika Puurs şehrinde bulunan RNK aşı fabrikasını ziyaret ettikten sonra konuşurken şu sözleri kullandı: “ Avrupa’da Covid-19 aşı kampanyası hız kazanıyor. Devrim niteliğindeki RNA aşısının teknolojisi..

12.05.21 15:50 |

Vaccination and production of vaccines in the EU pick up speed after the difficult start

“The European vaccination campaign is picking up speed. Europe is leading worldwide on revolutionary, life-saving mRNA. In the midst of unprecedented health crisis, Europe is the global vaccine champion, making vaccines available to the rest..

12.05.21 09:35 |

La fabricación y administración de vacunas en Europa va cobrando velocidad tras un arranque arduo

“La campaña europea de vacunación contra la Covid-19 va cobrando velocidad. Europa es líder mundial en la tecnología de la revolucionaria vacuna ARN, y la Unión Europea está suministrando vacunas al mundo entero en plena crisis sanitaria sin..

12.05.21 09:15 |

Prodhimi dhe administrimi i vaksinave në Evropë po fiton vrull pas një fillimi të vështirë

“Fushata evropiane për vaksinimin kundra Covid-19 po grumbullon shpejtësi. Evropa është një lider botëror në teknologjinë revolucionare të vaksinave ARN dhe Bashkimi Evropian furnizon vaksina për të gjithë botën në mes të një krize të paparë..

12.05.21 08:15 |

Komisioni Evropian na sfidon të përfshihemi në luftimin e dezinformatës për Covid-19

Numri i lajmeve të rreme për epideminë e koronavirusit kohët e fundit përhapen me shpejtësi online. Këtë e theksoi në një apel video drejtuar shtetasve evropianë presidentja e Komisionit Evropian Ursula von der Leyen . Ajo theksoi, se “vala e..

14.04.20 12:41 |

AK’dan Covid-19 ile ilgili yanlış bilgilerle mücadeleye katılma çağrısı

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Layen, kısa zaman önce Avrupa vatandaşlarına seslendiği bir video konferansta  “Çoğunlukla çevrimiçi dolaşan koronavirüs salgınıyla ilgili “sahte haber” sayısı hızla artıyor" dedi.  Ursula von der Layen, “dev yanlış..

08.04.20 14:21 |

Useful information about the new toll system in Bulgaria

Radio Bulgaria asked the expert from the National TOLL Administration Georgi Balabanov what local and foreign citizens and haulers should know when they travel to or through the territory of this country and what is the most..

02.03.20 15:12 |

Më 1 mars starton toll sistemi në Bullgari – çfarë duhet të dimë?

Mbeten disa ditë deri në startin e sistemit toll në Bullgari. Çfarë duhet të dinë shoferët bullgarë e të huaj dhe cili është toll produkti më i përshtatshëm për ata që kalojnë transit? E pyetëm ekspertin Georgi Ballabanov: “ Harta e itinerarit është..

27.02.20 14:29 |

El 1 de marzo arranca el sistema de cobro electrónico de peaje, ¿qué hay que saber?

Quedan días contados hasta que comience a funcionar el flamante sistema de peaje electrónico en Bulgaria. ¿Qué deben saber los conductores y transportistas búlgaros y extranjeros y cuál es el tipo de peaje más adecuado para quienes circulen..

27.02.20 12:54 |

1 Mart’tan itibaren uygulamaya girecek Toll sistemi hakkında bilmemiz gerekenler

Toll sisteminin startına sayılı günler kaldı. Yerli ve yabancı sürücü ve nakliyecilerin bilmeleri gereken nedir? Transit geçiş yapanlar için en uygun olan Toll ürünü hangisidir? Bu ve konu ile ilgili diğer soruların cevaplarını almak üzere..

27.02.20 12:51 |