Преди всички

Екипът на „Преди всички“ получава наградата "Сирак Скитник" - 25.01.2010 г.

От понеделник до петък - от 6 до 10 сутринта можете в „Преди всички“ да чуете акцентите в централните и регионалните вестници и във водещите световни издания.

Всички правят прогнози - синоптици и политици, експерти и комисари, министри и синдикалисти. Тук ще можете да ги чуете и да проверите верни ли са предвижданията им.

Силвия Великова
velikova.jpg

И още - отзвук от късни събития и анализ на актуални скандали – това е „Преди всички“ с водещи: Силвия Великова, Таня Величкова, Лора Търколева, Диана Дончева, Веселина Миланова.

Публикации

Малките болници не отговарят на условия за лечение на Covid-пациенти

„ Епидемията се разраства . Болничната система в областния град е почти заета и се поставя въпроса доколко болните с коронавирус могат да бъдат поети от общинските болници“. Това каза пред БНР д-р Жени Караилиева, директор на болницата в..

публикувано на 20.10.20 в 11:17

Георги Иванов: IT секторът ни се нуждае от още специалисти, за да е конкурентоспособен

Триминутно видео популяризира технологичния сектор в България. До момента то е събрало 40 хиляди гледания в мрежата.  Рекламният клип цели да привлече чуждестранни компании, които търсят да наемат хора от страната ни и региона. „ Да покажем,..

публикувано на 20.10.20 в 10:41

Васил Велев: Спад на БВП между 3,5 и 5,5% без шанс за компенсация догодина

„Прогнозираме  спад между 3,5 и 5,5% на брутния вътрешен продукт в зависимост от сценариите - как ще се разрази втората Covid -вълна . Очакванията са на база на резултатите от първото и второто тримесечие и на база на отчетените вече от..

публикувано на 20.10.20 в 10:16
Димитър Бранков

Д. Бранков: При 300 лв. минимална пенсия половината от пенсионерите ще получават такава

„Българската стопанска камара подкрепя вдигането на тавана на пенсиите , защото така се обвързва по-тясно осигурителният принос на лицата, получаващи по-високи заплати, с размера на получаваната пенсия“. Това каза пред БНР Димитър Бранков,..

публикувано на 20.10.20 в 09:38

В Плевен няма противогрипни ваксини, търсенето е голямо

В Плевен няма противогрипни ваксини нито в аптечната мрежа, нито при личните лекари.  „ Ваксини няма, най-рано в сряда чакаме да имаме в аптеката . Най-малко 100 човека на ден питат за противогрипни ваксини. Но миналата година ни..

публикувано на 20.10.20 в 09:32
Аркади Шарков

Аркади Шарков: Критериите за отпускане на средства за Covid-лечение да са по-гъвкави

„Най-разумно би било след решение на Надзорния съвет на Здравната каса, ако се подаде заявление от дадена болница, че искат подпомагане по линия на лечение на Covid-19, да може Надзорният съвет да решава да се отпуснат средства..

публикувано на 20.10.20 в 08:19

Ловци и еколози против нови методи за избиване на дивите свине

Агенцията по горите ще оттегли част от предложенията си за промени в Закона за лова. До края на общественото обсъждане на проектозакона днес са постъпили над 600 отрицателни становища от неправителствени организации и граждани. Ловците..

обновено на 19.10.20 в 18:44

Зураб Церетели, за когото няма вчера, има само утре

От днес до 15 ноември столичната галерия „Графикарт“ ще покаже рисунки, графики и монотипии на Зураб Церетели . От възхита до възмущение - 86-годишният грузински скулптор и художник предизвиква полярни оценки от десетилетия. В София ще бъдат..

публикувано на 19.10.20 в 12:42
Община Златоград

От храна за зимата или от млади лекари се нуждае болницата в Златоград

Призивът на общинската болница в Златоград за събиране на хранителни продукти, дърва за огрев, парични дарения и лични предпазни средства във връзка с пандемията бе възприет нееднозначно. Апелът за дарителската кампания дойде от социалните мрежи...

публикувано на 19.10.20 в 11:20

Храненето на учениците в София - по нови правила

„Аз лично инспектирам столовете в училищата в квартал „Триадица “ каза в „Преди всички“ кметът на столичния район - Димитър Божилов, който обядва с учениците, за да следи качеството в столовете. Предстои промяна в правилата за избор на..

публикувано на 19.10.20 в 11:02