Чуй лятото

Some Details

Публикации

Средно училище „Райчо Каролев“ в Габрово

Десислава Ангелова от Дряново не спира да надгражда знанията си по история

Десислава Ангелова от Дряново е едно от деветте деца в страната с пълна шестица от националната олимпиада по история за седми клас. Тя мечтае да стане учителка по история, а за лятото е избрала да стажува в Историческия музей в града. Десислава учи в..

публикувано на 02.08.20 в 15:18
Пещерата Добростански бисер

Пещерата Добростански бисер - живописен дар от природата

В разгара на лятото изборът за прекарване на отпуската може и да не е непременно на морския бряг. Много хора предпочитат планината, а в горещините прохладата на гората привлича туристите и през почивните дни в края на седмицата. Засилен..

публикувано на 02.08.20 в 13:31

Неудобната обувка може да провали излет в планината

Най-важното при предприемането на излет в планината е да имаме удобни обувки, каза за БНР Петър Георгиев, който в момента той преминава курс за планински водач към Асоциация "Планини и хора".  "Това е от изключително голямо значение, тъй като ако..

публикувано на 02.08.20 в 11:25

Остров Света Анастасия - богато минало и пъстро настояще

Превърналият се в емблема на Бургас остров Света Анастасия и това лято ще посрещне хиляди туристи. Летни музикални вечери сред прохладния бриз, кулинарни изкушения, легенди и древна история очакват там любителите на морски пътешествия. За празника на..

публикувано на 01.08.20 в 12:35

Послания в бутилка

„Когато се каже „писма в бутилка“,  за мен веднага се явява книга, роман, сборник с поезия, това е нещо, което пътува и което минава от ръце в ръце и намира точния си читател “, това сподели писателят Георги Господинов за предаването "Чуй лятото"...

публикувано на 01.08.20 в 12:00

Песента "Ходи ми се на море" записана на един дъх

„Лятната песен я създадохме още миналата година и я записахме, но тя нямаше как да се чуе в ефир. Не беше готов клипът и Covid-19 направи така, че това да бъде най-полезното нещо, което можем да направим за хората“. Това сподели в предаването..

публикувано на 01.08.20 в 11:29