Хоризонт до обед

„Хоризонт до обед“ е дискусионно предаване на програма „Хоризонт“. 

Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в „Хоризонт до обед“.

Водещи: Ирина Недева, Валерия Николова, Таня Милушева


Публикации

Какво се постига с промените в Закона за устройството на територията

„ Проблемът е, че се върви не към едно опростяване, а към опростачаване на Закона за устройството на територията . Това мнение изрази в предаването „Хоризонт до обед“ на БНР заместник-председателят на Камарата на инженерите в инвестиционното..

публикувано на 22.02.21 в 11:31

Станимир Хасърджиев: Да се подава повече информация за ваксинирането при хронично болните пациенти

"Имаме десетки обаждания от пациенти с хронични заболявания на горещата телефонна линия за Covid-19 във връзка с ваксинирането", съобщи пред БНР д-р Станимир Хасърджиев, председател на Националната пациентска организация . "Въпросите са..

обновено на 19.02.21 в 11:46
Къкринското ханче

Къкринското ханче и следите на Левски

От 11.00 ч. в двора на Къкринското ханче, където Васил Левски е заловен в края на 1872 г., се организира гражданско поклонение по повод 148-годишнина от гибелта на Апостола на свободата .  Къкринското ханче е първият музей у нас, посветен на..

публикувано на 19.02.21 в 11:22
Ивайло Колев

Поп певецът Ивайло Колев: Песента "Светлина" съхранява кармичната връзка с детството

Поп певецът Ивайло Колев издаде нова песен в това трудно за изкуството и за артистите време. Песента се казва „Светлина“ и прозвуча днес за първи път в радиоефира. Ивайло Колев е познат на публиката като финалист от музикалния формат „Стар..

публикувано на 18.02.21 в 13:38

Всяко второ дете е било свидетел на насилие над животно

През март представители на България трябва да се явят пред Комитета по правата на детето към ООН, за да дадат информация как се прилага Конвенцията на ООН за правата на детето и какви мерки се вземат, за да не бъдат децата излагани на гледки на насилие..

публикувано на 18.02.21 в 13:08

Четвъртото издание на справочника за София като бизнес дестинация

"Във време на пандемия все пак  може да кажем, че има намерения за инвестиции в столицата, като ние разглеждаме ситуацията повече като възможности и подкрепа , още повече, че 2021 година се очаква да бъде по-стабилна в икономиката", каза пред БНР..

публикувано на 18.02.21 в 12:32

Онлайн обмен на студенти чрез европейска университетска мрежа

Коронавирусът даде мощен тласък за развитието и модернизацията на учебния процес. В рамките на една календарна година университетите в страната се адаптираха успешно към обучението в електронна среда - налице са повече онлайн услуги, дигитализация и..

публикувано на 18.02.21 в 11:31

Специалистите по енергетика и транспорт трябва да имат дипломи от професионални гимназии

"Съчетаването на обучението с практическа работа по време на дуалното обучение във фирми, където учениците се учат от инженерно - техническия персонал, под ръководството и на учителя - методик, това довежда до изграждането на едни много добри..

публикувано на 18.02.21 в 11:12
Тодор Галев

Тодор Галев: Важни системи се държат обезсилени, за да се употребяват политически

Социологът Тодор Галев от Центъра за изследване на демокрацията определи трагичния инцидент с поразеното от токов удар 16-годишно момче като закономерност заради натрупалите се през десетилетията дефицити във важни обществени сфери. Тези..

публикувано на 18.02.21 в 10:29

LOFAR телескопът тества теориите за произхода на Вселената

Суперкомпютри и радиотелескопи по Земята правят на практика света един голям телескоп за наблюдаването на Галактиките. А размерът има значение, става ясно от думите на проф. Питър Галахър от Дъблинския институт за научни изследвания на онлайн..

публикувано на 17.02.21 в 14:48