Хоризонт до обед

„Хоризонт до обед“ е дискусионно предаване на програма „Хоризонт“. 

Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в „Хоризонт до обед“.

Водещи: Ирина Недева, Валерия Николова, Таня Милушева


Публикации

Форум КЛЮЧ за по-добри училищни тоалетни

Днес от 19.00 часа на страницата на Форум КЛЮЧ  ще се излъчва на живо поредното онлайн издание, което е посветено на проект за промяна на училищните тоалетни в София .  „Проектът е свързан за осъвременяване на тоалетните в училище и много хора..

публикувано на 10.02.21 в 14:24

В малките училища в Добрич настояват всички класове да учат присъствено

Между 25 и 30% от педагогическия и непедагогическия персонал, или около 650 от лицата, са изявили желание до този момент за имунизация в област Добрич.  Ваксинирането на заетите в образователната система в област Добрич започна този понеделник...

публикувано на 10.02.21 в 13:56

Нашествие от мисии за изследване на Марс

Космическата сонда „Амал“ (Надежда) от Обединените арабски емирства навлезе в орбитата  на Марс. Още два безпилотни космически апарата - на САЩ и на Китай, се очаква да достигнат до Марс в близките дни , като китайската сонда „Тянвън 1“ би трябвало да..

публикувано на 10.02.21 в 13:14

В 14 обекта на метрото се очаква да има офиси и на „Български пощи“

„Подбрали сме 14 обекта, които по договор да бъдат предоставени на „Български пощи“ и така гражданите, които ползват метрото, да имат възможност за достъп до различни пощенски и финансови услуги на място“. Това съобщи пред БНР Карлос..

публикувано на 10.02.21 в 12:04
Алексей Пампоров

Доц. Алексей Пампоров: Ваксинирането като ключ към трудовия пазар крие най-големи рискове за обществото

Ако ваксинирането се превърне в ключ към пазара на труда, има най-големи рискове за обществото . Хора, които до онзи ден не са били в бедност, сега може да изпаднат. Това мнение изрази в предаването „Хоризонт до обед“ доц. Алексей Пампоров от..

публикувано на 10.02.21 в 10:58

Захари Карабашлиев: Бъдещите политици да ни дадат възможност да мечтаем

Един роман, който започва с изненада, потапя ни в необичайна смес от вихрено въображение и близка реалност и ни кара да възкликнем – романът „Опашката“ на Захари Карабашлиев, излезе от печат. Точно 390 страници плюс една тетрадка в..

публикувано на 09.02.21 в 12:34

Как хората над 55 години да разпознават фалшивите новини в интернет и медиите

За четвърта поредна година Коалицията за медийна грамотност организира кампанията „ Дни на медийната грамотност“ , този път чрез уеббинар. Това са серия от събития и инициативи, които поставят на дневен ред значението и необходимостта от развитие..

публикувано на 09.02.21 в 11:41

Спасена след интубиране учителка от Русе разказва за своята среща с болестта

40-годишната Ралица Иванова е преборила Covid-19, след като е била  интубирана и спасена в интензивното отделение на болница  „Канев“  в Русе.  Три месеца след това учителката по английски език бавно се завръща към живота си.  В репортажа, в който..

публикувано на 09.02.21 в 11:02

Липсват умения на работещите с уязвимите групи деца и семейства

„Нашите изследвания сочат, че трябва да се разгледат компетентностите и професионалните умения на специалистите, работещите с деца в сферите на образованието, здравеопазването и социалната сфера “. Това каза в предаването „Хоризонт до обед“ Ваня..

публикувано на 09.02.21 в 10:57
Арх. Здравко Здравков

Арх. Здравко Здравков: Върнатите текстове от ЗУТ са в интерес на хората

„ Тези промени са изключително наложителни и безспорни, текстовете действат и към настоящия момент . И в момента съгласно изискванията на закона не могат да се изграждат общи мрежи и съоръжения, без да е отчуждена уличната мрежа“. Това коментира..

публикувано на 08.02.21 в 12:45