Хоризонт до обед

„Хоризонт до обед“ е дискусионно предаване на програма „Хоризонт“. 

Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в „Хоризонт до обед“.

Водещи: Ирина Недева, Валерия Николова, Таня Милушева


Публикации

Проф. Дайнов: Спорът за промени се премести в НС, там му е мястото

„От много време насам толкова много хора не са гледали и слушали парламента и това е по една много проста причина. Защото се разбра, че  спорът за това каква промяна трябва да настъпи, се премести в парламента, където му е мястото “. Това..

публикувано на 19.04.21 в 12:08

Надежда Дерменджиева: Правата на жените отново не са на дневен ред в парламента

„ Темата за правата на жените отново не е представена  и в новото Народно събрание“, посочи в предаването „Хоризонт до обед“ Надежда Дерменджиева, председател на Български фонд за жените. По малко от 1/4 от депутатите в новия парламент са..

публикувано на 19.04.21 в 11:51

Петя Георгиева: Политическите сили в парламента продължават да са в предизборна кампания

"Като  декларира, че ще внесе законопроект за промени в изборното законодателство, ГЕРБ има най-малко две цели ". Това в предаването "Хоризонт до обед" доц. Петя Георгиева, преподавател по политически науки в НБУ.  Едната е да постави ясна..

публикувано на 19.04.21 в 11:34
Колата на руския посланик в Чешката република пред Външното министерство в Прага. 17 април, 2021 г.

Веселин Вачков: Случаят в Чехия е част от по-голяма шахматна дъска

Руските дипломати, които Чехия обяви за „персона нон грата“ , ще напуснат страната по обед , обясни в предаването „Хоризонт до обед“ журналистът Веселин Вачков, главен редактор на „Лидове новини“. Чешките дипломати, които Русия като реципрочна..

публикувано на 19.04.21 в 10:30

Има нужда от шоково осъзнаване на ситуацията в образованието

„Ако направим аналогия с националния отбор, в образователния отбор на нацията около половината от играчите започват на куц крак . Като вземете предвид, че на PISA данните са от изследване, което се провежда в училищата и като вземете предвид, че..

публикувано на 16.04.21 в 10:44

Валери Личев: Не е дошъл краят на цинизма в политиката

„Можем в случая да говорим за няколко употреби на думата „цинизъм“ в политиката, българският политическият живот граничи от гротескното до комичното през последните години “, това отговори доц. Валери Личев от Института по философия и социология към..

публикувано на 15.04.21 в 13:02

Ирена Тодорова: "Има такъв народ" няма готовност дълго да управлява

„ Очаквах повече изненади във встъпителните изказвания на лидерите при откриването на новия парламент, особено от представителите на "Има такъв народ", а всички погледи бяха вперени предимно най-вече в тях“, коментира пред БНР Ирена Тодорова,..

публикувано на 15.04.21 в 12:44
Милен Любенов

Милен Любенов: Очертава се да има правителство на опозиционните сили за една година, после нови избори

„Това, което се очакваше и от изявленията последната седмица, е, че в това Народно събрание се очертава едно анти-ГЕРБ мнозинство и това ще проличи и от избора на председател на парламента, който по всичко личи, че ще бъде излъчен от втората по..

публикувано на 15.04.21 в 12:25

Започва кампания за преброяване и кастриране на бездомните котки

Само за 10 години една некастрирана женска котка и нейното поколение може да бъдат причината за появата на близо 50 000 котета, сочат данни на фондация "Четири лапи". В отговор на тази тревожна прогноза организацията за защита на животните и..

публикувано на 14.04.21 в 13:08

700 души у нас страдат от т.нар. "кралска болест", от тях 100 са деца

В навечерието на Световния ден на хемофилията 17-и април Българската асоциация по хемофилия организира национална кампания. Тази година тя преминава под мотото на световната федерация „Движим се заедно с промяната “.  Хемофилията става част..

публикувано на 14.04.21 в 12:50