Хоризонт до обед

„Хоризонт до обед“ е дискусионно предаване на програма „Хоризонт“. 

Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в „Хоризонт до обед“.

Водещи: Ирина Недева, Валерия Николова, Таня Милушева


Публикации

Снимката е илюстративна

Стоян Пасев: Няма да има атракцион при укрепването на брега в Св. Константин и Елена

Изкуствен остров и риф ще бъдат създадени в акваторията на Черно море след 18 месеца заради укрепването на брега и възстановяването на пясъчната ивица в курорта Св. Константин и Елена. Финансирането е от държавата в размер на близо 5 млн. лева...

публикувано на 26.04.21 в 11:55
Борислав Сандов

Борислав Сандов: Не съм изненадан, че ИТН ще връща мандата

Депутатът от Зелено движение и „Демократична България“ Борислав Сандов заяви пред БНР, че решението на партията „Има такъв народ“ да върне управленския мандат не е изненадващо. „Поведението на цялата група, както и мълчанието по ключово важни..

обновено на 26.04.21 в 11:20

СПА курортите Сандански и Велинград очакват да са пълни по празниците

СПА курортите Сандански и Велинград очакват да са пълни по празниците Великден и Гергьовден. Собствениците на хотели и заведения спазват здравните предписания, свързани с коронавируса, а цените остават непроменени. Добра възможност за рестарт на СПА..

публикувано на 25.04.21 в 09:05
Пламен Димитров- Дружество на психолозите в България

Пламен Димитров: Детронирането на ГЕРБ и Борисов е много явно

„ Детронирането на ГЕРБ и Борисов е много явно , видимо е от даже от далечната чужбина и никакви его защити или опити за рекултивиране на мирогледната платформа, върху която беше стъпил, не може да промени това“, каза пред БНР Пламен Димитров,..

публикувано на 23.04.21 в 12:33

Жители на "Бояна": Да спре строежът на спортен комплекс върху единственото игрище за децата

Жители на кв. "Бояна" в София протестираха заради намеренията на Столичната община да отдаде под наем единственото спортно игрище на открито в района. Теренът е общинска собственост, а на мястото на зеления терен се предвижда частен инвеститор да..

публикувано на 22.04.21 в 14:50

Мариана Попова за новата си песен "Истина" пред БНР

В ефира на „Хоризонт“прозвуча новата песен на Мариана Попова - "Истина" , по музика и текст на Биляна Ангелова, музикален продуцент в БНР. „Биляна Ангелова е усетила с тази песен цялото ми мислене и дух в момента, тя е едно изключително..

публикувано на 20.04.21 в 13:05

Монтират багажници за велосипеди в автобусите до Витоша

Любителите на планинското колоездене в София вече ще могат да стигат по-бързо и по-евтино до веломаршрутите на Витоша. Това става възможно след като от следващия месец  на автобусите на градския транспорт, водещи до планината, ще бъдат монтирани..

публикувано на 20.04.21 в 12:27
Павел Антонов от гражданска мрежа „БлуЛинк“

Ще имат ли бъдеще зелените идеи в новия парламент

„Категорично е обнадеждаваща тенденцията за участието вече и на български депутати природозащитници в новия парламент “, посочи в „Хоризонт до обед“ Павел Антонов от гражданска мрежа “БлуЛинк”, която работи в областта на природосъобразното и..

публикувано на 20.04.21 в 11:18

Гърция отваря сезона на 14 май - интересът е голям, неяснотите - също

Гръцките власти облекчават мерките постепенно, но основните ограничения остават. След отпадането на задължителната карантина при влизане от страна от ЕС, условията за влизане вероятно ще останат валидни за целия предстоящ туристически сезон:..

публикувано на 20.04.21 в 11:13
Николай Петров- Glow в действие на ул. Бачо Киро 38

34 художници нахлуват с арт инсталациите си в градската среда, за да проговорят срещу езика на омразата

Fine Acts с нова шарена инициатива за по-пъстър свят без реч на омраза . 34 художници се включиха в инициативата. „Рисунките ни трябва  да провокират чрез изкуството емпатия у хората по важни социални и обществени теми “, каза в „Хоризонт до..

публикувано на 19.04.21 в 13:05