Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма “Хоризонт”. Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки: да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера.

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на “масовия” слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Емилия Антова, Людмила Железова, Лъчезар Цветков


Публикации

Антония Първанова

Д-р Антония Първанова: Представиха ни план на плановете

" Новият план е план на плановете, нещо като план за ляв крак, план за десен крак и накрая план за цяло тяло ".  Така д-р Антония Първанова, бивш депутат от НДСВ и бивш председател на комисията по здравеопазване в Народното събрание,   коментира..

публикувано на 02.12.20 в 16:28
Мария Цветкова и Петър Костов в сцена от операта

Спасете оперните певци на България

Около 350 души са подписали до този момент петицията за спасяване на оперните певци на България. Тя беше подета от тенора Петър Костов след смъртта на световноизвестния оперен певец Камен Чанев, която потресе културните среди у нас и в чужбина ...

публикувано на 01.12.20 в 17:59
Емил Димитров

Министър Димитров обяви мерки, за да няма водна криза в Бургас

Водна криза в Бургаска област няма да има. Това обяви след национално съвещание с областната управа на града министъра на околната среда и водите Емил Димитров. До 20 февруари трябва да бъде направен довеждащ водопровод, който да осигури резервно..

обновено на 01.12.20 в 17:43
Лъчезар Богданов

Лъчезар Богданов: Трябват ясни и прости мерки, съобразени с капацитета

„ Част от идеите за мерки се обявяват с известно забавяне, което създава усещане за несигурност сред бизнеса , особено сред малките фирми. Мярката на 60/40 остава скелетът на подкрепа за бизнеса. Мярката за неплатения отпуск е странна, защото действа..

публикувано на 01.12.20 в 17:34

Топъл обяд и грижа за децата на медиците от първа линия във Варна

Една детска градина и една детска ясла отварят врати за децата на медици на първа линия в борбата с коронавируса във Варна. Условие е децата да са посещавали преди това детски заведения, а заявка може да бъде направена чрез електронна бланка,..

публикувано на 01.12.20 в 17:17
Зам.-министър Жени Начева и д-р Николай Брънзалов направиха демонстрация на системата за издаване на електронно направление за PCR тест.

Личните лекари вече издават електронни направления за PCR тест

От днес личните лекари могат да издават електронни направления за PCR изследване за Covid-19. Запазва се и възможността направлението да се издава на хартия. Системата беше представена от заместник-министъра на здравеопазването Жени Начева в..

обновено на 01.12.20 в 17:04

Проф. Кожухарова: Трябва да има подробен план за ваксинация

„ Най-накрая във времето ще видим спад на смъртността като резултат от въведените ограничителни мерки . Сега се намираме, надявам се, на върха на епидемичната вълна. Тежките случаи са предимно при хора в напреднала възраст и при такива с увреждания от..

публикувано на 01.12.20 в 16:32

За децата на герои

Кампанията „За децата на герои“ набира средства за подпомагане на децата на хора, заети в здравната система или в образованието, които са изгубили битката с Covid-19. Пред БНР Кремена Кунева поясни, че са потърсили съдействие от МЗ и от МОН за справка..

публикувано на 30.11.20 в 18:27
Ивайло Спасов

Пловдивчанинът и БДЖ

Едва ли има българин, който да не е преминавал през лабиринтите на мудната ни администрация, оставайки с горчив привкус от множество негативни емоции. Задаваме ли си въпроса обаче дали промените, които все искаме да се случат, биха могли да са и наше..

публикувано на 30.11.20 в 18:09
Иво Инджов

Доц. Инджов: Публикациите за България в чуждестранните медии хвърлят негативна светлина

Негативна светлина върху България поставят публикациите в чуждестранните издания от последните дни . Това коментира пред БНР доц. Иво Инджов, университетски преподавател и експерт по политически комуникации.  „ Изданията, които писаха за шкафчето,..

публикувано на 30.11.20 в 17:46