Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма “Хоризонт”. Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки: да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера.

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на “масовия” слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Емилия Антова, Людмила Железова, Лъчезар Цветков


Публикации

Проф. Станислав Семерджиев: Работата никога не свършва

Работата никога не свършва. Така продължава в новия си – четвърти поред мандат, ректорът на НАТФИЗ проф. Станислав Семерджиев. Тази седмица Общото събрание на академията го избра с подкрепа от 93% . Досега няма друг законно избран ректор в..

публикувано на 16.01.20 в 18:03

Минимална еврозаплата – дъвка за социално отпушване на напрежението?

Европейската комисия даде шестседмичен срок за преговори между социалните партньори по т.нар. „минимална заплата за Европейския съюз“. Става дума не за сума, а за механизъм за изчисляване. Идеята е евентуалната директива да установи..

публикувано на 16.01.20 в 17:34

Общият ВиК холдинг - ще спре ли разрастването на водната криза

ВиК холдингът ще реши ли проблемите в сектора или ще създаде нови и имали вероятност Шумен да стане новия Перник? Депутатът от БСП и избраник от Шуменския регион Иван Иванов алармира в парламента за проблем с водата на Шумен ...

обновено на 16.01.20 в 17:11

Над 300 истории събира книгата „Хитър Петър и Настрадин Ходжа“

Вече е факт книгата „Хитър Петър и Настрадин Ходжа“. Сборникът, събрал над 300 вечни истории за именитите герои, си поставя за цел да докаже, че „светът се върти около смеха и от него черпи сили“. Слави Ганев, преразказал фолклорната..

публикувано на 15.01.20 в 18:16

147 училища участваха в националното състезание по творческо писане на английски

147 училища се включиха в Десетото национално състезание по творческо писане на английски език. Състезанието се организира от Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС“. С най-много участници – 91, е Английската езикова гимназия в Русе...

публикувано на 15.01.20 в 17:53

ЕП прие резолюция, настоява за контрол върху правата на европейците след Брекзит

Европейският парламент (ЕП) прие резолюция, с която настоява за контрол върху правата на европейските граждани в Обединеното кралство след Брекзит. Това се случи по време на първата за годината сесия в Страсбург, която се явява и последна..

публикувано на 15.01.20 в 17:31
Ирен Савова

Подозират умишлен палеж на къщата на адвокат в Ихтиман

Пожарът, който избухна сутринта в къщата на адвокат Ирен Савова в Ихтиман, е причинен вероятно от умишлен палеж , заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов. „Тъй като в къщата не е имало никой, не е имало огън вътре или отопляеми..

обновено на 15.01.20 в 17:16

Компютърен вирус ни атакува от името на КАТ

Българските власти предупредиха за масово разпространение на компютърен вирус.  Фалшиви съобщения за неплатени фишове биват изпращани  от името на Пътната полиция. Мейлите да не се отварят от получателите, а веднага да бъдат..

обновено на 15.01.20 в 17:06

Новият парламентарен сезон - очакванията на политолозите

„Откакто е конструирано управленското мнозинството, станахме свидетели на много моменти на напрежение и комуникационен хаос. В Перник ситуацията е по-различна заради това, че се задържа на повърхността дълго време“. Това коментира..

публикувано на 15.01.20 в 16:52

Симеон Николов: България може да изпадне в периферията на европейската отбрана

България може да изпадне в периферията на европейската отбрана, посочи Симеон Николов от Българското дипломатическо дружество. Той представи части от изводите в годишния анализ.  Страната ни не трябва да става фронтови пояс и трябва да бъде..

публикувано на 14.01.20 в 18:39