Нощен Хоризонт

Нощен ХоризонтОт основаването си през 1984 г. до днес „Нощен Хоризонт“ провокира с любопитни теми вниманието на разнолика слушателска аудитория. Всеки ден от полунощ до 03:00 часа феновете на „нощния блок“ се срещат с проблеми на нашето всекидневие главно извън сферата на политиката. 

В практиката ни е за гости в студиото да бъдат канени известни личности - философи, изкуствоведи, поети, артисти, музиканти, експерти в различни области. 

„Нощен Хоризонт“ има аудитория и в чужбина, а доказателство за това са многобройните обаждания от Австрия, Германия, САЩ, Италия, Гърция, Австралия. 

Емблематични за предаването са отворените телефони, на които слушателите от цялата страна могат свободно и да изразяват мнението си по проблеми, които вълнуват обществото. Това прави „Нощен Хоризонт“ своеобразен отдушник, предаване, в което слушателят е неразривна част от цялостното звучене на пулса на нощта.

Водещи: Пламена Бачийска, Кармен Манукян, Станислава Пирчева, Мая Данчева, Ани Костова, Спас Крайнин, Иван Русланов 

Facebook: Нощен Хоризонт

Skype: noshtenhorizont

Публикации

Концерт-спектакъла

За трети път четирима италиански тенори на турне у нас

Четирима италиански тенори са на гастрол у нас. Младите певци се завръщат на българска сцена с концерт-спектакъла "Viva Italia" с поредица от концерти със Симфониета Враца. Тенорите Allesandro d'Acrissa,Federico Serra, Federico Parisi i..

публикувано на 15.09.21 в 12:20

Експерти обсъдиха създаването на научна мрежа за изследване на Късната античност на Балканите

В Силистра се проведе Международна историческа конференция на тема „Политически, градски и демографски промени в балканските провинции през Късната античност". Конференцията е организирана от Лабораторията за изследване на Късаната античност на..

публикувано на 13.09.21 в 19:07
Галерия „Серякова къща“

Галерия "Серякова къща" в Троян от 30 години приема почитатели на изкуствотото

Галерия "Серякова къща" в Троян отбеляза своя 30-годишен юбилей. Създадена през 1991 към Музея на занаятите в Троян, галерията се превръща в културно средища в града. Там са показвани десетки изложби и колекции както на местни, така и на..

публикувано на 12.09.21 в 19:20
Концерт „Клавирните квартети на Брамс

Прославени по света български музиканти изнесоха концерт в Созопол

Концерт "Клавирните квартети на Брамс" на четирима наши прославени по света музиканти се състоя преди дни в Амфитеатъра в Созопол по време на Фестивала "Аполония". Концертът бе представен от музикантите - Лия Петрова - цигулка, Румен Цветков -..

публикувано на 11.09.21 в 20:28
Галерия „Борис Денев”

След ремонт галерия „Борис Денев" във Велико Търново отново приема посетители

Най-голямата художествена галерия във Велико Търново, която носи името на бележития художник Борис Денев, отново приема посетители и показва безценните си творби. на близо 250 твори от постоянния ѝ фонд. С ден на отворените врати във..

публикувано на 10.09.21 в 08:35
Майсторски клас на Александрина Пендачанска

Празниците на изкуствата „Аполония“ обогати духовно публиката

Гостите и зрителите на Фестивала „Аполония“ имаха възможност да се докосната до различни видове изкуства от 30 август до 6 септември. При закриването в центъра на Созопол звучаха величествените Кирил Маричков, Иван Лечев,  Добрин Векилов –..

публикувано на 09.09.21 в 13:13
Силистренци почетоха 80-годишнината от подписването на Крайовската спогодба

Последствията от Крайовската спогодба за българите в Северна Добруджа

На 7 септември е подписана Крайовската спогодба, с която Румъния връща на България Южна Добруджа, а на 1 октомври българската армия влиза в Силистра. Силистренци почетоха деня с венци и цветя пред паметната плоча, посветена на 80-годишнината от..

публикувано на 08.09.21 в 20:56

За стоицизма вчера и днес в книгата „Изкуството да живееш“

Стоическата философия, която вече 2300 години вдъхновява към спокоен и смислен живот милиони хора по света, е представена на съвременната публика в книгата „Изкуството да живееш“ на Райън Холидей и Стивън Ханселман. Двамата повеждат съвременния..

публикувано на 08.09.21 в 12:22
Представлението „Мъжка задушница“

Спектакълът "Мъжка задушница“ пренесе публиката в Созопол в живота на поп Минчо

Актьорът Николай Урумов представи по време на фестивала "Аполония " в Созопол спектакъла "Мъжка задушница“. Постановката е на режисьора   Емил Бонев  по романа "Видрица" на поп Минчо Кънчев. „ Видрица“ е ръкописна книга на българския..

публикувано на 07.09.21 в 09:39

Художествената галерия в Добрич възобнови традицията си за провеждането на пленер „Хартията“

След близо 20 годишно прекъсване Художествената галерия в Добрич възобнови традицията си за провеждането на пленер „Хартията“. Тази година той е под надслов "Хартия и цвят", а основният фокус е поставен върху колажа. Десет са художниците, които..

публикувано на 03.09.21 в 19:02