Нощен Хоризонт

От основаването си през 1984 г. до днес "Нощен Хоризонт" провокира с любопитни теми вниманието на разнолика слушателска аудитория. Всеки ден от полунощ до 3 часа феновете на "нощния блок" се срещат с проблеми на нашето всекидневие главно извън сферата на политиката. В практиката ни е за гости в студиото да бъдат канени известни личности - философи, изкуствоведи, поети, артисти, музиканти, експерти в различни области. "Нощен Хоризонт" има аудитория и в чужбина, а доказателство за това са многобройните обаждания от Австрия, Германия, САЩ, Италия, Гърция, Австралия и др. Емблематични за предаването са отворените телефони, на които слушателите от цялата страна могат свободно и да изразяват мнението си по проблеми, които вълнуват обществото. Това прави "Нощен Хоризонт" своеобразен отдушник, предаване, в което слушателят е неразривна част от цялостното звучене на пулса на нощта.

Нощен Хоризонт

Водещи: Пламена Бачийска, Кармен Манукян, Станислава Пирчева, Петър Ненов, Мая Данчева, Ани Костова
Facebook: Нощен Хоризонт

Skype: noshtenhorizont

Публикации

Проф. Андрей Пантев: Най-голямата отплата към Левски е, че не е забравен

18 юли е неразривно свързан с Васил Левски. Всяка година на този ден се вглеждаме, вслушваме и се опитваме да разберем вселената Левски. За значението на Левски за историята и съвремието говори в предаването „Нощен Хоризонт“ историкът проф...

публикувано на 18.07.20 в 06:29

В търсене на приказки със Слави Ганев

Слави Ганев е писател, преводач и… потомствен търсач на приказки . Наследява приключенския занаят от прабаба си Велика Петрова, която била разказвач на приказки. „Тя е човекът, който ме научи да разказвам. Умееше да разкаже изключително..

публикувано на 16.07.20 в 14:21
Денис Олегов

Размислите на „вечните чужденци“ в новата книга на Денис Олегов

Какво кара един човек да се чувства „Вечен чужденец“ ? На този и на още много въпроси, свързани със съвременния свят, ще се опита да отговори Денис Олегов в новата си книга, носеща любопитното заглавие.  „ Вечен чужденец“ е заглавие с два смисъла “,..

публикувано на 16.07.20 в 12:14

Павел Дудек: Харесвам българските планини и морето

Павел Дудек е пътешественик, обиколил е 60 държави. Вече може да се похвали и със завидни умения по български език. Въпреки чудесата на света, с които се сблъсква по време на пътуванията си, накрая се спира в България. „Първо завърших..

публикувано на 14.07.20 в 16:04
Доц. Йосиф Аврамов

Йосиф Аврамов: Върху новите серии евробанкноти има и надпис на кирилица

„Валутният механизъм ERM II неправилно се нарича „чакалнята на еврозоната“ . Чакалня има на гарата, на автогарата, на аерогарата, а в случая съм го нарекъл преддверието на еврозоната.“ Мнението е на доц. Йосиф Аврамов, автор на книгата „България в..

публикувано на 10.07.20 в 17:04
Радина Попова и Петър Захаринов

Радина, Петър и оригами бутилката - зелена алтернатива за бъдещето

Радина Попова и Петър Захаринов имат стартъп за зелени алтернативи. Целта им е създаване на иновативни и практични опаковки за храни, напитки, козметика, които да бъдат за многократна употреба и така да формират нова култура у хората –..

публикувано на 05.07.20 в 18:27

Виолета Апостолова – Лети между търпението в графиката и спомените във фотографията

Memento mori, или „помни, че си смъртен“ .  Заглавието е на колективната фотоизложба в рамките на фестивала „Фотофабрика“ в София, част от която е Виолета Апостолова – Лети.  Латинската фраза напомня за мимолетността на живота, но в..

публикувано на 05.07.20 в 17:41

Боби Косатката: Рокът е особено цвете в България, бори се да оцелее

„Аз преследвам мечтата си от дете и мечтата ми се сбъдна – да съм рок музикант и да пея на големи сцени“. Това сподели пред БНР Борислав Мудолов, известен като Боби Косатката, вокал на групите „Тангра“ и Der Hunds. „Да си част от група, не..

публикувано на 05.07.20 в 16:17
Станислав Памукчиев

Станислав Памукчиев и неговата терапия срещу самота

Проф. Станислав Памукчиев представя в галерия „Арте“ изложбата си   „Монолози – Рисунки в изолация“. Изолацията изостря болезнената чувствителност към себе си, разговаряш повече със себе си. Когато си притиснат отвън, екзистенциалното..

публикувано на 10.06.20 в 09:22

Сценарии за бъдещето - адаптиране към променения климат или миграция

Тазгодишният януари според Световната метеорологична организация глобално за света е бил най-топлият, откакто се правят метеорологични измервания.  „ Ту ни е студено, ту ни е топло и всеки път казваме – такова нещо не се е случвало, но то се..

публикувано на 02.06.20 в 10:20