Нощен Хоризонт

Нощен ХоризонтОт основаването си през 1984 г. до днес „Нощен Хоризонт“ провокира с любопитни теми вниманието на разнолика слушателска аудитория. Всеки ден от полунощ до 03:00 часа феновете на „нощния блок“ се срещат с проблеми на нашето всекидневие главно извън сферата на политиката. 

В практиката ни е за гости в студиото да бъдат канени известни личности - философи, изкуствоведи, поети, артисти, музиканти, експерти в различни области. 

„Нощен Хоризонт“ има аудитория и в чужбина, а доказателство за това са многобройните обаждания от Австрия, Германия, САЩ, Италия, Гърция, Австралия. 

Емблематични за предаването са отворените телефони, на които слушателите от цялата страна могат свободно и да изразяват мнението си по проблеми, които вълнуват обществото. Това прави „Нощен Хоризонт“ своеобразен отдушник, предаване, в което слушателят е неразривна част от цялостното звучене на пулса на нощта.

Водещи: Пламена Бачийска, Кармен Манукян, Станислава Пирчева, Мая Данчева, Ани Костова, Спас Крайнин, Иван Русланов 

Facebook: Нощен Хоризонт

Skype: noshtenhorizont

Публикации

Николай Табаков

Писателят Николай Табаков получи наградата за цялостно творчество „Проф. Димитър Димов“

Писателят Николай Табаков стана третият носител на Националната литературна награда за цялостно творчество „Проф. Димитър Димов“, която община Ловеч присъжда от 2015 г. насам със съдействието на   Съюза на българските писатели. При сериозна..

публикувано на 30.06.21 в 11:59
Джeф Брукс

Магнетичният Джeф Брукс олицетворява истинския йога учител

Известният австралийски йога учител Джeф Брукс пристигна от Бали за радост на всички, които желаеха да се докоснат до уникалния му и неповторим стил на преподаване. Магнетичният Джeф Брукс олицетворява истинския йога учител, практикувал..

публикувано на 29.06.21 в 14:23
Minelli на гости в „Хоризонт“

Minelli пред БНР: Създавам музиката, както я разбирам

" Обичам да правя музика. Имам големи мечти . Не можеш да продължаваш без тях. Опитвам се да правя музика, както я виждам, усещам и харесвам. Пречупвам я през моя мироглед. Сама пиша песните си. Ако някаква история се появи в съзнанието ми,..

публикувано на 29.06.21 в 14:18
Фрагмент от спектакъла „Танцови маниаци“

„Танцови маниаци“ на фестивала "Антистатик"

Симона Дяконеску е хореограф и филмов творец, работи в Букурещ, Румъния. Основател е и директор на "Tangas Collectiv" и на "Букурещ денс фестивал" към Националния танцов център в столицата на северната ни съседка. Тя създава хореографията на..

публикувано на 24.06.21 в 12:58
Александър Цонков - Лостов

Александър и постоянните процеси в „Играта продължава“

Александър Цонков - Лостов е от града на стоте войводи – Сливен. Още от тийнейджърските си години пише книги и кратки разкази. Наскоро издаде своята дебютна книга – сборника с разкази „Играта продължава“.  Идеята на книгата е да покаже..

публикувано на 23.06.21 в 17:04
Кевин Джийн, Димитър Божков, Каликсто Нето

Хореографът Кевин Джийн търси идентичността в спектатъла „По същество“

Хореографът Кевин Джийн гостува в София по покана на фестивала "Антистатик" . Неговият спектакъл "По същество" беше представен на 29 май в НДК. "Спектакълът „По същество“ обръща внимание на идентичността, на изграждането на идентичността на..

публикувано на 23.06.21 в 11:35

Sofia Art Projects - градският център като сцена за изкуство в публична среда

От 10 до 18 юни се проведе фестивалът Sofia Art Projects с мотото “Интимност и спектакъл в епохата на социалните медии".  В него участваха 11 чуждестранни и български артисти и куратори. Фестивалът се проведе в Ларгото в София. Това е доста..

публикувано на 22.06.21 в 06:31
Кристиан Ваклинов и Спас Крайнин

"Нощен Хоризонт" пътува с родопската теснолинейка Септември-Добринище

В предаването "Нощен Хоризонт" на 21 юни екипът ни предприе едно магично пътуване в ефира на програма "Хоризонт". Наш екскурзовод по жп линията Септември-Добринище беше Кристиан Ваклинов, момчето, което спаси от закриване единствената..

публикувано на 21.06.21 в 14:38

Семафор - зелен!

Страните по света наблягат на развитието на технологиите, свързани с високоскоростните влакове, тъй като все повече хора прибягват до железопътния транспорт. Китай и Русия инвестират във високоскоростни влакове стрела, които намаляват продължителността..

публикувано на 21.06.21 в 03:00

Космическият архитект Калина Калчева и градът в пещерите на Марс

Калина Калчева е архитект и дизайнер. Тя стигна до полуфинала в конкурса на НАСА „Марс Сити Стейт“ с проекта си за град на Марс „Марс 25“.  С него Калина се дипломира във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“.  „В гимназията..

публикувано на 18.06.21 в 11:19