Нощен Хоризонт

От основаването си през 1984 г. до днес "Нощен Хоризонт" провокира с любопитни теми вниманието на разнолика слушателска аудитория. Всеки ден от полунощ до 3 часа феновете на "нощния блок" се срещат с проблеми на нашето всекидневие главно извън сферата на политиката. В практиката ни е за гости в студиото да бъдат канени известни личности - философи, изкуствоведи, поети, артисти, музиканти, експерти в различни области. "Нощен Хоризонт" има аудитория и в чужбина, а доказателство за това са многобройните обаждания от Австрия, Германия, САЩ, Италия, Гърция, Австралия и др. Емблематични за предаването са отворените телефони, на които слушателите от цялата страна могат свободно и да изразяват мнението си по проблеми, които вълнуват обществото. Това прави "Нощен Хоризонт" своеобразен отдушник, предаване, в което слушателят е неразривна част от цялостното звучене на пулса на нощта.

Нощен Хоризонт

Водещи: Пламена Бачийска, Кармен Манукян, Станислава Пирчева, Петър Ненов, Мая Данчева, Ани Костова
Facebook: Нощен Хоризонт

Skype: noshtenhorizont

Публикации

Цена Бояджиева

Цена Бояджиева: Златю Бояджиев докосва сърцето на всеки от нас

На 27 ноември от 18 часа в галерията на зала “България” ще се състои премиерата на второто, преработено издание на книгата “Виденията на Златю Бояджиев” от Димитър Пампулов. Първото е отпреди седем години и е написано по повод 110-годишнината от..

публикувано на 19.11.19 в 15:57
Юлий Йорданов и водещата Станислава Пирчева

Юлий Йорданов – апостол на Северозапада

Цял живот само с букви съм се занимавал. Така накратко представя себе си Юлий Йорданов - краевед, журналист, член на Съюза на българските писатели, автор на множество статии, литературна критика и краеведски изследвания. Барометър на живота на..

публикувано на 18.11.19 в 16:00
Доц. Борис Цанков

Доц. Борис Цанков: Ако планината те приеме, ще качиш върха

Един мъж на 50 поема към връх Елбрус, без да е планинар и алпинист. Доц. Борис Цанков, хидроинженер и заместник-ректор на Университета по архитектура, строителство и геодезия прави това за своя юбилей, подтикнат от приятел планинар. Елбрус е..

публикувано на 14.11.19 в 16:53
Книгата ще има и електронен вариант, както и версия на брайл

„Загърбената земя“ - истински български истории

Утре, 14 ноември, в читалище „Пенчо Славейков“ в София от 18 часа ще бъде представена книгата на Владислав Кацарски „Загърбената земя“. Сборникът с новели се издава на хартиен носител за зрящи и на брайл, има и свой аудио и електронен вариант...

публикувано на 13.11.19 в 14:29
Свежа Дачева

Свежа Дачева в камбанарията на учения и твореца

„Всеки – и пишещите, и непишещите, виждат нещата на света от своята си камбанария. Тази камбанария на всеки е изградена от натрупани знания и опитности – най-често горчиви и изстрадани такива. И заради това може би така ги браним, горещо. Така е и с..

публикувано на 11.11.19 в 14:26
Дани Милев в студиото на „Нощен Хоризонт“

Дани Милев: Трябва да се прави авторска музика, тя оставя диря след теб

„Прави това, което ти харесва“. Тази сентенция следва в живота си музикантът Дани Милев. В предаването „Нощен Хоризонт“ композиторът и певец сподели, че е успял да промени себе си в посока да се наслаждава на всеки хубав ден и да не се ядосва..

публикувано на 08.11.19 в 14:46

Боряна Карагьозова: Масово вземаме ирационални решения

„Обикновено вземаме ирационални решения. След това много бързо си даваме своето обяснение защо сме взели това решение, за да не изглеждаме пред себе си ирационални.“ Това каза в предаването „Нощен хоризонт“ Боряна Карагьозова, която представи..

публикувано на 08.11.19 в 14:19
Даниел Пенев

Даниел Пенев описа историите на хора, които променят България

Младият журналист Даниел Пенев е автор на книгата „Хората, които променят България. Вдъхновение в 30 истории“. В нея той разказва за личности и организации с позитивни каузи и дейност. Вярва, че п ромяната се случва постоянно и на всички нива в държавата,..

публикувано на 08.11.19 в 12:42
Бойка Асиова

Романът на Бойка Асиова "Яловата вдовица" излезе на турски език

На 38-мия Международен панаир на книгата в Истанбул в понеделник, на 4 ноември, бе представена книгата на Бойка Асиова „Яловата вдовица“. Романът е носител на националната награда за белетристика „Николай Хайтов“. До дни на книжния пазар ще се..

публикувано на 08.11.19 в 10:56
Милен Германов, Методи Милев и Асен Долмов

30 дни по Пътя на коприната

Трима мъже прекосиха за 30 дни с кемпер няколко държави по Пътя на коприната. Едно такова пътуване е нещо между пътешествие и спорт, казва Милен Германов в предаването „Нощен хоризонт“. Кураж, малко пари и свободно време – това според Милен е..

публикувано на 01.11.19 в 13:07