Нощен Хоризонт

Нощен ХоризонтОт основаването си през 1984 г. до днес „Нощен Хоризонт“ провокира с любопитни теми вниманието на разнолика слушателска аудитория. Всеки ден от полунощ до 03:00 часа феновете на „нощния блок“ се срещат с проблеми на нашето всекидневие главно извън сферата на политиката. 

В практиката ни е за гости в студиото да бъдат канени известни личности - философи, изкуствоведи, поети, артисти, музиканти, експерти в различни области. 

„Нощен Хоризонт“ има аудитория и в чужбина, а доказателство за това са многобройните обаждания от Австрия, Германия, САЩ, Италия, Гърция, Австралия. 

Емблематични за предаването са отворените телефони, на които слушателите от цялата страна могат свободно и да изразяват мнението си по проблеми, които вълнуват обществото. Това прави „Нощен Хоризонт“ своеобразен отдушник, предаване, в което слушателят е неразривна част от цялостното звучене на пулса на нощта.

Водещи: Пламена Бачийска, Кармен Манукян, Станислава Пирчева, Мая Данчева, Ани Костова, Спас Крайнин, Иван Русланов 

Facebook: Нощен Хоризонт

Skype: noshtenhorizont

Публикации

Д-р Николай Тодоров, директор на Регионалния исторически музей в Силистра

Документи от Истанбулския архив разказват за болести и епидемии

Интересни копия на османотурски документи от богатия Истанбулски архив, свързани с историята на Силистра е намерил директорът на Регионалния исторически музей д-р Николай Тодоров. Документите разказват за болести и епидемии, като първите данни..

публикувано на 22.08.21 в 17:04

Лука Шулич пред БНР: Ако искаш да си успешен, трябва да правиш нещата със сърце

„ Концертите с Евгени са една прекрасна комбинация от всякаква музика - от класически до филмови композиции, имаме и малко рок енд рол към края. Избрахме най-добрите песни от всеки жанр“. Това сподели пред БНР Лука Шулич от знаменитото струнно дуо..

публикувано на 19.08.21 в 14:08

Едно танго, моля!

За родина на танца Танго се сочат едновременно Аржентина, Уругвай и Испания. Разбира се, за спор и дума не може да става, тъй като в различните страни танцът поема различни пътища на развитие. Все пак някой източници са по-склонни да сочат най-вече..

публикувано на 18.08.21 в 03:00
Народно читалище „Съгласие“

Плевенското читалище „Съгласие 1869“ изненадва с рубрика „Неделя сутрин: Минути за поезия“

Плевенското читалище „Съгласие 1869“ изненадва плевенчани с все по-интересни идеи. То е най-старият културен институт в града и в библиотеката се съхраняват ценни старопечатни книги, някои от които единствени екземпляри у нас. Тук е създадена и..

публикувано на 14.08.21 в 08:12
Маргарита Атанасова, Илия Стефанов, Преслав, Надежда

Танцов ансамбъл "Магия“ има съществена роля за развитието на фолклора в Ловеч

Ловеч е с богати фолклорни традиции, които съхранява и днес, благодарение на активността на местните читалища и неспирната любов към народната музика на стотици любители, които пълнят клубовете за народни хора в града. Съществена роля в..

публикувано на 12.08.21 в 09:51
Мариета Ангелова- Марионета приветства кукловодите от Естония

В Созопол се проведе Международният фестивал „Арлекино и Марионета"

Созопол, известен с романтичните си плажове, пленителната и кокетна архитектура, с калдъръмените улички и неповторимата миризма на смокиня, с галериите и уличките, изпълнени с театрални групи, творци, художници и деца, които пеят и..

публикувано на 11.08.21 в 14:48
Джаз фестивал в Камен бряг

В Камен бряг отново се събраха джаз музиканти

Ароматът, идващ от морето, лекият летен нощен вятър, скалите на морския бряг и джаз. Комбинацията от уникална природа и невероятна музика винаги носят усещането за съвършенство, пък макар и само тук и само сега. Малкото китно селце Камен бряг..

публикувано на 09.08.21 в 19:59

Лаура Рускони и Марио Борнисен преподават аржентинско танго на българи

Лаура Рускони и Марио Борнисен живеят от една година в България. Двамата преподават аржентинско танго и имат съвместен живот от 12 години. "Когато говорим за нашата опитност тук, пак искам да обърна внимание на топлото посрещане и приемане. В..

публикувано на 09.08.21 в 14:24
Театър „Романтика“ представя „ОТЕЛО“ - трагикомедия дел' Арте

Италиански актьори говорят на български в "ОТЕЛО" - трагикомедия дел' Арте

Френско-италианския театър "Романтика" впечатли публиката в София с постановката "ОТЕЛО" - трагикомедия дел' Арте по Уилям Шекспир на   режисьора Карло Бозо. Спектакълът се осъществява със съдействието на театрална школа "МАРИЕТА @ МАРИОНЕТА" и..

публикувано на 09.08.21 в 12:36

Плевенската художничка Зоя Минева впечатлява с изящното си изкуство

Плевенската художника Зоя Минева е добре позната на ценителите на изящното изкуство. Картините ѝ носят топлина, настроение, пренасят в чудни светове и са наслада за душата. Всяка нейна изложба се превръща в празник, въздействащи са и първите ѝ..

публикувано на 07.08.21 в 10:53