Нощен Хоризонт

От основаването си през 1984 г. до днес "Нощен Хоризонт" провокира с любопитни теми вниманието на разнолика слушателска аудитория. Всеки ден от полунощ до 3 часа феновете на "нощния блок" се срещат с проблеми на нашето всекидневие главно извън сферата на политиката. В практиката ни е за гости в студиото да бъдат канени известни личности - философи, изкуствоведи, поети, артисти, музиканти, експерти в различни области. "Нощен Хоризонт" има аудитория и в чужбина, а доказателство за това са многобройните обаждания от Австрия, Германия, САЩ, Италия, Гърция, Австралия и др. Емблематични за предаването са отворените телефони, на които слушателите от цялата страна могат свободно и да изразяват мнението си по проблеми, които вълнуват обществото. Това прави "Нощен Хоризонт" своеобразен отдушник, предаване, в което слушателят е неразривна част от цялостното звучене на пулса на нощта.

Нощен Хоризонт

Водещи: Пламена Бачийска, Кармен Манукян, Станислава Пирчева, Петър Ненов, Мая Данчева, Ани Костова
Facebook: Нощен Хоризонт

Skype: noshtenhorizont

Публикации

Елизавета Ангелова

Калиграфът Елизавета Ангелова в 30 букви

„Ако едно нещо може да се прави на ръка, то винаги ще живее. В това вярва калиграфът Елизавета Ангелова , гост в „Нощен Хоризонт“. Елизавета е родена във Варна. Завършила е Националната художествена академия – рекламен дизайн,..

публикувано на 03.12.19 в 16:57
Пепи Писарски в студиото на „Нощен Хоризонт“

Пепи Писарски: Искам да правя красива и ясна музика

„Когато бях в 6-и клас забелязах, че всички момичета се тълпяха около един съученик, който свиреше на китара в двора, докато ние ритахме топка. Прибрах се вкъщи и открих китарата на баща ми, така започнах да се уча да свиря“. Така Пепи Писарски,..

публикувано на 03.12.19 в 14:44
Павлина Николова

Павлина Николова написа учебник-приказка за есенциите на д-р Бах

Учебник – приказка ни въвежда в света на цветните есенции на д-р Бах. Това се случва в книгата на Павлина Николова "Захир и 38-те ключа". Авторката е сугестопедагог и сертифициран терапевт с есенциите от цветя на д-р Едуард Бах. Тя е..

публикувано на 03.12.19 в 08:55
Тоня Борисова

Тоня Борисова и хлябът на българщината

Тоня Борисова е писател, актриса, филмов сценарист, преподавател. Тя е член на световния елитен клуб на пътешествениците In Cruises. Мисията й е да съхранява българския дух. "Посветих живота си на България. И това не е просто една фраза или..

публикувано на 29.11.19 в 16:25
Водещата Мая Данчева с Мария и Орлин Давчеви

Мария и Орлин Давчеви: Интериорът е солта на архитектурата

„Правим домовете на хората – такива, че те да бъдат за тях място, в което те да се връщат с желание, там, където се отглежда обичта, където се отглеждат и ли се запазват всички хубави български традиции.“ Така се представят Мария и Орлин Давчеви,..

публикувано на 27.11.19 в 16:12
Димитър Вандов (л) присъства на тържествената церемония по връчването посмъртно на почетния знак на Министерството на отбраната „Свети Георги I степен“ за офицери - на военния разузнавач о.з. полк. Пеньо Пенев

Зад Желязната завеса - спомените на един ветеран от разузнаването

Какви са били рисковете за разузнавачите в миналото, по време на Студената война, когато България и армията й бяха от другата страна на Желязната завеса? Началото на 50-те години на XX век. Втората световна война е приключила. Светът е обаче..

публикувано на 25.11.19 в 16:03

Приносът на Зографската обител в българската духовност е неизмерим

През седмицата Софийският университет бе домакин на международната конференция „Зографската обител сред Атонската монашеска общност: Исторически път и място за служене на словото”. Двама от учените, които се включиха в нея, разказаха в..

публикувано на 22.11.19 в 17:15

Истории от земята на инките

„Врата на боговете: Южна Америка – истории от земята на инките“ - това е новата книга на Гергана Лаптева, пътешественик и колекционер на истории по пътя за Ледения континент. По време на своите седем пътувания до Антарктида тя е успяла да обиколи..

публикувано на 22.11.19 в 14:10
Цена Бояджиева

Цена Бояджиева: Златю Бояджиев докосва сърцето на всеки от нас

На 27 ноември от 18 часа в галерията на зала “България” ще се състои премиерата на второто, преработено издание на книгата “Виденията на Златю Бояджиев” от Димитър Пампулов. Първото е отпреди седем години и е написано по повод 110-годишнината от..

публикувано на 19.11.19 в 15:57
Юлий Йорданов и водещата Станислава Пирчева

Юлий Йорданов – апостол на Северозапада

Цял живот само с букви съм се занимавал. Така накратко представя себе си Юлий Йорданов - краевед, журналист, член на Съюза на българските писатели, автор на множество статии, литературна критика и краеведски изследвания. Барометър на живота на..

публикувано на 18.11.19 в 16:00