Нощен Хоризонт

От основаването си през 1984 г. до днес "Нощен Хоризонт" провокира с любопитни теми вниманието на разнолика слушателска аудитория. Всеки ден от полунощ до 3 часа феновете на "нощния блок" се срещат с проблеми на нашето всекидневие главно извън сферата на политиката. В практиката ни е за гости в студиото да бъдат канени известни личности - философи, изкуствоведи, поети, артисти, музиканти, експерти в различни области. "Нощен Хоризонт" има аудитория и в чужбина, а доказателство за това са многобройните обаждания от Австрия, Германия, САЩ, Италия, Гърция, Австралия и др. Емблематични за предаването са отворените телефони, на които слушателите от цялата страна могат свободно и да изразяват мнението си по проблеми, които вълнуват обществото. Това прави "Нощен Хоризонт" своеобразен отдушник, предаване, в което слушателят е неразривна част от цялостното звучене на пулса на нощта.

Нощен Хоризонт

Водещи: Пламена Бачийска, Кармен Манукян, Станислава Пирчева, Петър Ненов, Мая Данчева, Ани Костова
Facebook: Нощен Хоризонт

Skype: noshtenhorizont

Публикации

Владимир Станков, Александър Костов и Александър Тамбари

Темите на 90-те са отново на мода в 90’s kids podcast

90-те години са пълни със събития. Повечето от тях са оформили съвременния свят такъв, какъвто го познаваме. Това е една от причините трима младежи, деца на края на 90-те, да започнат да правят видео подкасти, посветени на знаменития период...

публикувано на 10.03.20 в 15:40
Анри Кулев

Анри Кулев: Изкуството се опира на красивия хаос

Режисьорът се движи в една магма, в една мъгла, наречена изкуство, казва проф. Анри Кулев - режисьор, художник и преподавател. 70 години живея на тоя свят е феноменът „ние, българите“ ми е огромна загадка, признава творецът, който бе гост на..

публикувано на 10.03.20 в 14:37
Проф. Валерия Фол

Тайнствата на траките в новата книга на проф. Валерия Фол

Историята на едно общество не е само войни и бит, а и натрупване на знания . Дори да изчезне един народ, да слезе от историческата сцена, той предава своето знание на следващите. Траките са част от образуването на българския народ. Това каза в..

публикувано на 06.03.20 в 15:33

По пътя на древните пари

Монетите винаги могат да те изненадат, когато става дума за археологически находки и проучвания на съкровища.  Така твърди доц. Дочка Аладжова, археолог, преподавател, специалист по монетите към Националния археологически институт с музей на БАН...

публикувано на 04.03.20 в 08:37
Светослав Халачев

Светослав Халачев: Финансовата ни култура не е достатъчна, не можем да пестим

Повечето хора не могат да спестяват и нямат заделени средства за спешни случаи. Това мнение изрази финансовият консултант Светослав Халачев в предаването "Нощен Хоризонт". Един от основните проблеми, свързан с финансовата ни грамотност, е..

публикувано на 28.02.20 в 13:08

Ученици организират благотворителен концерт в полза на недоносени бебета

Ученици, обединени в сдружение „Екип Вдъхновителите”, организират благотворителен концерт в зала "Универсиада" на 29 февруари. Приходите от дарителската входна такса, която е 5 лева, ще бъдат предоставени на фондация "Нашите недоносени деца" . В..

публикувано на 27.02.20 в 09:25

Ирина Кирякова: Живеем в "микровълново" общество, забравило вкуса на огнището

Работата на психотерапевта е да бъде като фенерче и да се опитва да освети част от пътя , така че човек да се свърже със себе си по-добре и да намери отговорите. Това е мисията на Ирина Кирякова, психолог и психотерапевт, който вярва, че "..

публикувано на 26.02.20 в 10:22

Виолета Бояджиева в магията на акварела

Да напуснеш мечтаната професия, за да се посветиш на хобито си и него да превърнеш в основно занимание. Не винаги такива решения са лесни, а хората, които успяват да ги вземат, често наричаме щастливци, защото нямат нито един работен ден. В..

публикувано на 25.02.20 в 14:09

Как се лекуват редките болести в България

„ Списъкът на редките болести много рядко се актуализира . Дори когато се подадат заявления към Комисията по редки болести към Министерството на здравеопазването, тези заявления остават без разглеждане понякога с години.“ Това каза пред БНР проф...

публикувано на 25.02.20 в 10:29

Сдружението "Сопотски еснафъ" - колективна памет за традицията и занаятите

Сопотски майстори и ценители на художествените занаяти работят в сдружение "Сопотски еснафъ". Сдружението е вече на 15 години и е надскочило първоначалния си регионален замисъл. "Сопотски еснафъ" като сдружение се оказа като жив организъм..

публикувано на 21.02.20 в 08:32