Нощен Хоризонт

Нощен ХоризонтОт основаването си през 1984 г. до днес „Нощен Хоризонт“ провокира с любопитни теми вниманието на разнолика слушателска аудитория. Всеки ден от полунощ до 03:00 часа феновете на „нощния блок“ се срещат с проблеми на нашето всекидневие главно извън сферата на политиката. 

В практиката ни е за гости в студиото да бъдат канени известни личности - философи, изкуствоведи, поети, артисти, музиканти, експерти в различни области. 

„Нощен Хоризонт“ има аудитория и в чужбина, а доказателство за това са многобройните обаждания от Австрия, Германия, САЩ, Италия, Гърция, Австралия. 

Емблематични за предаването са отворените телефони, на които слушателите от цялата страна могат свободно и да изразяват мнението си по проблеми, които вълнуват обществото. Това прави „Нощен Хоризонт“ своеобразен отдушник, предаване, в което слушателят е неразривна част от цялостното звучене на пулса на нощта.

Водещи: Пламена Бачийска, Кармен Манукян, Станислава Пирчева, Мая Данчева, Ани Костова, Спас Крайнин, Иван Русланов 

Facebook: Нощен Хоризонт

Skype: noshtenhorizont

Публикации

Роман Кисьов

Размисли за спасението предлага в книгата си „Насън и наяве“ Роман Кисьов

„Понякога при такива тежки времена на криза е добре човек да не се вторачва прекалено много в тежката реалност, а да е отворен за други измерения и за други светове, които са паралелни дори само за тези, които имат сетивата за това - духовните..

публикувано на 26.10.21 в 11:26
Астор Пиацола

Ансамбъл „5/4 Tango“ ще изпълни произведения на Астор Пиацола

Камерен концерт „100 години Астор Пиацола“ на Ансамбъл „5/4 Tango“ ще се състои на 27 октомври от 19.30 часа в Vivacom Art Hall в София. В концерта ще можете да чуете изпълнения на Стоян Караиванов, бандонеон, Йован Богосавлевич, цигулка,..

публикувано на 25.10.21 в 22:06
Доц. Виолета Чернодринска

Доц. Виолета Чернодринска съветва да не стоим близо до екрана на компютрите и телефоните

„Дигиталното, онлайн обучение се смесваше и продължава да се смесва с гледането на телефона в почивките -   междучасията  и така децата се оказва, че по 10-12 часа на ден стоят и гледат на лаптопа и таблета, чрез който се провеждат учебните..

публикувано на 22.10.21 в 19:39
Хайри Хамдан

Новата книга на Хайри Хамдан е стихосбирката "Аз, бедуинът"

" Писателите, поетите, музикантите, художниците са съвестта на обществото . Те успяват да гледат зад видимото, да преценят какъв принос могат да дадат на това общество, каква надежда, спасение, защото и този вирус ще мине, но предизвикателствата са..

публикувано на 21.10.21 в 16:55
Гл. ас. д-р Венцислав Каравълчев

Венцислав Каравълчев: България съществува благодарение на молитвите на Иван Рилски

"Знаем достатъчно, но животът на Свети Иван Рилски е океан и това, че сме гребнали от океана не означава, че сме го преплували или опознали във всички нюанси. Свети Иван Рилски е прекалено голям, за да можем да го обхванем и   опознаем  - един..

публикувано на 20.10.21 в 14:13

Д-р Цветомила Дудевска: В болницата нямаме тежко болни ваксинирани пациенти

"За съжаление напливът от пациенти с Covid-19 и диагностицирани с пневмония е доста голям - по-голям отколкото предполагахме, тъй като има и доста ваксинирани на територията на Ловешка област. За съжаление усилията ни продължават в посока спасяване на..

публикувано на 19.10.21 в 10:53
Милко Лазаров

Милко Лазаров за създаването на филми и политиката за култура

"Правя филми като режисьор, продуцентската работа е много по-сложна в моите очи от авторската – там е по-друго бягане, по-други качества се изискват. Има вече продуценти в България, които отговарят на новите предизвикателства ", каза за БНР..

публикувано на 18.10.21 в 22:23
Нешка Робева и Йордан Нихризов

Политически анализ от Нешка Робева и Йордан Нихризов

"От друга страна една такава грозна кампания се води, в която всеки е срещу всеки, но излиза един благ човек и казва - "Аз ще пледирам за единство", каза за БНР Нешка Робева, известна българска състезателка, по-късно треньорка по художествена..

обновено на 16.10.21 в 20:46
Д-р Наталия Маринова, ревматолог

Д-р Наталия Маринова: Голямата честота на артритите се дължи на променения автоимунитет

„Атритът е възпалително заболяване на ставите и той включва   огромна група разнородни заболявания в зависимост от тяхната локализация в скелета, защото ставите са много в човешкото тяло и в зависимост от това ние разделяме артрита на различни..

публикувано на 15.10.21 в 20:22
Васил Петров

Новите творчески усилия на Васил Петров са свързани със създаване на музика за филми

Преди няколко месеца музикантът Васил Петров издаде нов албум Love Songs vol.1, който представи на симфоничното си турне SymphoNY Way. Васил Петров с романтичен албум, лятно турне и изложба „На мен ми се случиха много и най-различни неща в..

публикувано на 15.10.21 в 10:36