Политически НЕкоректно

"Политически НЕкоректно" е най-новото предаване на програма „Хоризонт“. Водещи са емблематични журналисти от националното радио. Всяка събота веднага след обедния осведомителен бюлетин пред микрофона ще застава Петър Волгин, а в неделя по същото време – Силвия Великова. 

Двучасовото политическо токшоу представя много и различни гледни точки, без да дава предимство на една политически или идеологическа позиция. Всяко издание започва с коментар на водещия, посветен на конкретна тема – политическата новина на деня или определяща бъдещето тенденция, случващото се в страната или ставащото в чужбина.

Гостите в студиото коментират конкретно събитие или глобална тенденция, но думата имат и слушателите – чрез анкети преди предаването и активна обратна връзка през профила на предаването в социалните мрежи.

„Политически НЕкоректно“ с Петър Волгин е всяка събота, а със Силвия Великова – всяка неделя, от 12:15 часа.

Публикации

Димитър Недков: Властта е единственият бизнес у нас

„ Механизмите на глобалната политика се движат от т.нар. общества на задкулисието . Няма по-тайни общества от системните политически партии, които знаем, че сключват пакетни сделки за съдбата на целия Европейски съюз, и то на тъмно. България не е..

публикувано на 01.05.21 в 13:19

Коментар на Петър Волгин: Нищо страшно няма в предсрочните избори

Напоследък различни политици и анализатори не спират да ни обясняват колко лош вариант били предсрочните избори. Щели да се проведат през лятото, пък избирателната активност щяла да бъде ниска, пък резултатите щели да са същите, така че никакъв..

публикувано на 01.05.21 в 12:56

„Новини с добавена стойност“ от Г-н Балев: Свободата, Ганчо! Диктатурата на калинките

България падна с още една позиция в класацията на “Репортери без граници” - вече сме на 112-о място по техните критерии за свобода на словото.  Излиза, че хептен сме я окъсали по тоя показател и сигурно има доста колеги, които пъшкат под ярема на..

публикувано на 25.04.21 в 14:09

Радомир Чолаков: Има голям риск страната да стане неуправляема

„ Ако продължим с този неустойчив парламент, много голям е рискът страната да стане неуправляема . Затова е добре да отидем на предсрочни избори. Стабилността на държавата се крепи около устойчиво мнозинство в парламента, а в момента виждаме..

публикувано на 25.04.21 в 13:23
Фотоколаж: Силвия Петрова

Политическият и социалният оттенък на „Оскар”-ите

Броени часове остават до 93-ата церемония за връчването на американските престижни филмови отличия „Оскар” – въпреки отлагането заради пандемията, затворените през годината киносалони и отложените премиери на блокбъстъри. До каква степен обаче..

публикувано на 25.04.21 в 13:00

100 години санкции

На 10 април 1922 г. в италианския град Генуа започва голяма международна конференция. Инициаторите са Великобритания и Франция, а основната тема, която трябва да се реши, е мястото на болшевишка Русия след края на Първата световна война. Русия..

публикувано на 24.04.21 в 13:52

Активни мероприятия, служби и пародии

Започвам този коментар с напътствието на един чуждестранен експерт в областта на разузнаването, който, обучавайки бъдещите разузнавачи, често им казвал следното: „Колеги, всичко, което знаете, виждате, и можете да си представите, съществува. Но..

публикувано на 24.04.21 в 13:34

Иво Сиромахов: Ако ИТН се откаже от мажоритарната система, ще бъде катастрофа

" Партиите на корупцията - ГЕРБ, БСП и ДПС - имат мнозинство в 45-ото Народно събрание и докато те са мнозинство, те ще настояват да се запази олигархичният модел , при който икономиката е изцяло зависима от държавата, при който съдебната власт е..

публикувано на 24.04.21 в 13:00
Слави Трифонов

Коментар на Петър Волгин: Слави Трифонов печели предсрочните избори, ако върне веднага мандата

Веднага след края на изборния ден стана ясно, че при това разположение на силите в парламента нормално правителство, тоест такова, основано на общи програми и принципи, не може да има. Разбира се, всякаква коалиция може да бъде съставена. Но тя..

публикувано на 24.04.21 в 12:30

„Новини с добавена стойност“ от Г-н Балев: Тръгваме по нов път

Тръгваме по нов път. Бум-бам! Здраве и късмет желаем във всяко едно отношение, драги слушатели. Вие слушате “Новини с добавена стойност”, нашият бюлетин за наука, култура политика и гражданска съвест. Гледаме го тия дни..

публикувано на 18.04.21 в 13:41