Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-много населени места без ток има в Североизточна България

| обновено на 18.01.16 в 18:40

Все още 127 населени места в Североизточна България са без ток, въпреки че техният брой е намалял значително. От компанията "Енерго Про", която захранва района, съобщиха, че това са по-малки населени места, в които без ток са около 17 хиляди потребители. Ситуацията там остава най-сложна в областите Шумен и Велико Търново, съобщи управителят на "Енерго Про" Стефан Абаджиев:

Имаше много вторични аварии, тоест нашите екипи отстранява авария, след което тя възниква отново. Имаше също много случаи на непроходими пътища. 127-те населени места без захранване се намират в най-различни райони. За да не ги отстраним досега, означава, че сме имали като правило проблем с достъпа до тези места. Ако няма ново влошаване на обстановката тази нощ и утре, то ние би трябвало утре до края на деня да ги отстраним. Не мога да кажа точно кога, защото има аварии с различна сложност  -има аварии, които могат да се отстранят бързо и които могат да отнемат цял ден.

В Северозападна България продължава да има проблеми с електрозахранването в 40 населени места в областите Враца, Монтана, Видин, Кюстендил, Ловеч и Плевен, съобщиха за "Хоризонт" от ЧЕЗ. Маргарита Насева от дружеството заяви:

Напълно е възстановено електрозахранването в София-град, София област, Благоевград. Във Видин нямат електрозахранване около 300 клиента. Екипите са на място и работят. Ще се стараем още днес да възстановим електрозахранването, ако е необходимо и цяла нощ ще работят.

В Югоизточна България 24 села към момента са с нарушено електрозахранване, съобщи Петър Костадинов от обслужващото дружество EVN:

Няколко общини в област Пловдив. Това са общините Калояново, Раковски, Стамболийски, Кричим, също така в Пазарджик имаме няколко села, които са без захранване, по-точно 5, а също и в община Чепеларе и община Смолян по две села. Основната  част от тях очакваме да бъдат с възстановено захранване в близкия час, а за тези, които е ясно, че няма да успеем до края на днешния ден, ще осигурим генератори, така че фактически да няма клиент без захранване, когато настъпи нощта.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Усложнена остава обстановката в цялата страна

Жълт код за силен вятър е обявен за днес в 11 области на Източна България, сред които Добрич, Варна и Бургас . Десетки населени места остават без ток и достъп. Остава усложнена обстановката в областите Велико Търново, Русе и Силистра . Бедствено..

обновено на 18.01.16 в 18:28

Сняг и виелици затвориха голяма част от пътищата в страната

Затвореният заради наводнение граничен пункт "Капитан Андреево" вече е отворен. Движението е пуснато и за тежкотоварни автомобили. Пътищата в Хасковския регион са проходими при зимни условия. С изключение на пътя Белово-Юндола , всички останали..

обновено на 18.01.16 в 15:31

Заради динамичната зимна обстановка някои общини обявиха неучебни дни

Заради усложнената обстановка някои общини обявиха следващите дни за неучебни. В Разградска област удължават дървената ваканция. В общините Завет, Кубрат и Самуил и Цар Калоян няма да се учи до сряда включително. Дотогава продължава и дървената..

обновено на 18.01.16 в 18:04
ВИЖТЕ ОЩЕ
Прокурор Наталия Николова.

Разследването на взривовете край Елин Пелин: По всички версии, ще се проверява и дали е умишлено деяние

Вторият очевидец на началото на събитията -  пожарът и последвалите взривове, в Елин Пелин е бил разпитан. Знае се, че и той е подал сигнал на 112 - това стана ясно, след като следователи и Прокуратурата влязоха на оглед за първи от четвъртък в района на..

публикувано на 28.07.24 в 17:18
Държавният секретар kd IDY Антъни Блинкcн разговаря с японския външен министър Йоко Камикава (не е в кадър) по време на двустранна среща  в Токио, 28 юли 2024 г.

САЩ с нова структура на военното си командване в Япония - обединен щаб с разширени мисии

САЩ обявиха големи промени в структурата на военното си командване в Япония, за да задълбочат координацията със съюзническите сили. Това стана след разговори в Токио между американския държавен секретар Антъни Блинкън и министъра на отбраната Лойд..

публикувано на 28.07.24 в 17:06

Румяна Нейкова: Нашите спортисти, които спечелят медали в Париж са български герои

Цената на златния олимпийски медал е много скъпа, плаща се с много труд, лишения, отдаденост, дисциплина. Всяко едно човешко качество не е чуждо да се каже за такъв спортист, които иска да постигне мечтите си. Това сподели олимпийската..

публикувано на 28.07.24 в 16:23

България ще поиска от ЕС самолет за гасене на пожара в планината Славянка

България ще се възползва от механизма на Европейския съюз за гражданска защита, за да поиска самолет за справяне с пожара в планината Славянка на българо-гръцката граница.  Това съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Стоянов обясни, че..

публикувано на 28.07.24 в 15:59
Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов (в центъра) дава брифинг в село Гара Елин Пелин за взривовете в складовете за пиротехнически средства - 28 юли 2024 г.

Калин Стоянов: За момента няма опасност от взрив в складовете за пиротехника край Елин Пелин

Двете тела   са открити в складовете за фойерверки, който горя по-рано тази седмица край Елин Пелин, потвърди окръжният прокурор на София Наталия Николова на брифинг в село Гара Елин Пелин. Така жертвите на пожара и последвалите взривове стават четири...

публикувано на 28.07.24 в 15:29
Израелски танк в ивицата Газа.

Израелската армия навлезе с танкове в южните райони на Ивицата Газа

Ливанската групировка "Хизбула" обяви най-високо ниво на тревога заради опасения от ескалация на бойните действия с Израел, след като 12 души загинаха при ракетна атака в събота в окупираните от Израел Голански възвишения.  "Хизбула" е опразнила някои..

публикувано на 28.07.24 в 15:08