Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слушателите на програма „Христо Ботев“ за Радиото, което създава приятелства…

БНР Новини
Лили Вълчева в студиото на програма „Христо Ботев“.
Снимка: Кирчо Стоичков

По повод Международния ден на приятелството неотдавна в „Нашият ден“ гостува клубът „Приятели на програма „Христо Ботев“. Сигурно повечето от нашите слушатели си спомнят за времето преди около две години, когато, в съавторство с нашите слушатели, създадохме тази инициатива, за да може общуването между нас – автори, водещи, редактори, репортери, да бъде не само по посока от ефира към слушателите, но и обратно – от слушателите към нас.

В ефира на предаването се събраха, макар и само виртуално, част от най-ревностните ни слушатели и приятели-инициатори на създаването на клуб „Приятели на програма „Христо Ботев“. С тази инициатива се опитахме да направим така, че това „Наше радио“ (сигурно си спомняте песента, създадена от Стефан Димитров специално за празника на програма „Христо Ботев“) не само да образова, информира, забавлява, но и да сближава хората, да създава приятелства, дава бъде съпричастно, да помага, дори понякога да лекува…
Ще напомня само за някои от нещата, които свършихме заедно – помогнахме на наша абитуриентка да отиде на бал (наша, защото е от семейството на слушателка – приятелка на програмата ни), съдействахме за решаването на здравословни проблеми, реализирахме заедно събитие, посветено на големия български композитор Димитър Вълчев и много други.
Всичко това правим с желанието да превърнем нашия ефир във виртуален дом, приютил приятелството между хората…
Изпитвам огромна радост да бъда тук, в студиото на „Нашият ден“, и да кажа на всички наши радиоприятели колко съм щастлива, че се запознах лично с някои от тях и че успяхме да направим истински приятелства помежду си чрез ефира на програма „Христо Ботев“! – заяви Лили Вълчева – наша обичана приятелка, слушателка, истински съавтор на програмата ни!
В ефира на „Нашият ден“ слушателите ни разговаряха помежду си така, сякаш бяха събрани на едно място: Владо Попов от Кърджали – един от инициаторите за създаването на клуб „Приятели на програма „Христо Ботев“, преди всичко музикант от група „Лабиринт“; Красимира Стефанова от Казанлък – археоложка и историчка; Рамела Бохосян от Пловдив – учителка и поетеса.
Много съм щастлива от това наше приятелство със слушателите на програма „Христо Ботев“, което датира отпреди две години. С някои от тях имаме потребност да се търсим, да се чуваме, да споделяме по различни поводи. Радиоприятелството е много интересна комуникация. Ето например аз не съм се виждала с Красимира Стефанова, но с нея се чуваме почти всеки ден, разменяме си и рецепти даже, споделяме делови и емоционални неща помежду си. – сподели Рамела Бохосян от Пловдив, която вече е дала за печат своята поетична книга. Едно от стихотворенията в нея – „Добрият човек“ е посветено на друг наш слушател – Георги Митов.
Всички ние вече имаме една мрежа – мрежата на приятелството. Затова за мен винаги е било удоволствие да чуя и Георги Митов, и Димитър Грудев, и Пейка Събева, Рамела от Пловдив, Мария Великова, г-жа Манева също и се надявам да има повече време за общуване с нас, слушателите – бяха думите на Владо Попов, без който слушателската радиоаудитория на програма „Христо Ботев“ нямаше да е същата…






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Илюстративна снимка

Интензивен дъжд наводни къщи и дворове в Монтана. Евакуираха жители с лодка

Обилните валежи от нощта предизвикаха и наводнения в Монтана, където са паднали над 70 литра на квадратен метър дъжд. Евакуирани с лодка са били жители на монтанския квартал "Кошарник". Интензивният дъжд наводни къщи и дворове в Монтана. Най-вече в кварталите “Мала Кутловица“, “Изгрев“, а в кв. “Кошарник“ са евакуирани хора, съобщи..

публикувано на 25.06.23 в 12:29