Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как се случва обучението по предприемачество в българското училище

БНР Новини
Доц. Петко Русков
Снимка: лкичен архив
През изтичащата седмица отбелязваме Световната седмица на предприемачеството – нещо, което се случва от 2007 година насам по инициатива на Глобалната мрежа за предприемачество. В България отбелязването на този ден се свързва с фондация „Джуниър Ачийвмънт“. В същото време в Талин, Естония, протича конференция, посветена на ролята на обучението по предприемачество за развитието на икономиката на ЕС. Конференцията се организира от естонското председателство на ЕС и организацията за програми и курсове по бизнес и икономика „Джуниър Ачийвмънт Европа“.
По този повод поканихме в студиото на „Нашият ден – практично“ доц. Петко Русков от фондация „Джуниър Ачийвмънт“, за да разговаряме за образованието по предприемачество в страната ни. Как се случва то в българските училища, на какво учим децата си, има ли кой да им преподаде знанието как да бъдат активни и предприемчиви хора?
Чуйте отговорите в прикачения файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Илюстративна снимка

Интензивен дъжд наводни къщи и дворове в Монтана. Евакуираха жители с лодка

Обилните валежи от нощта предизвикаха и наводнения в Монтана, където са паднали над 70 литра на квадратен метър дъжд. Евакуирани с лодка са били жители на монтанския квартал "Кошарник". Интензивният дъжд наводни къщи и дворове в Монтана. Най-вече в кварталите “Мала Кутловица“, “Изгрев“, а в кв. “Кошарник“ са евакуирани хора, съобщи..

публикувано на 25.06.23 в 12:29