Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италианец победи Вавринка в Монте Карло

Стан Вавринка
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Марко Чекинато (Италия) се класира за третия кръг на турнира по тенис на червени кортове от сериите "Мастърс" в Монте Карло с награден фонд 5,2 милиона евро.

Полуфиналистът от "Ролан Гарос" през миналия сезон Чекинато елиминира шампиона в надпреварата през 2014 година Стан Вавринка (Швейцария) с 0:6, 7:5, 6:3 за 104 минути.

Италианецът реализира обрат, след като загуби първите осем гейма, а Вавринка сервираше за мача при 5:4 във втория сет, но се провали.

Чекинато изравни със серия от четири поредни гейма, а в решаващата трета част той реализира единствен пробив за 4:2 и това се оказа достатъчно.

За място на четвъртфиналите италианецът ще се изправи срещу аржентинския левичар Гуидо Пея, който отстрани седмия в схемата Марин Чилич (Хърватия) с  6:3, 5:7, 6:1.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изабелла Шиникова е на полуфинал в Кайзери

Изабелла Шиникова се класира за полуфиналите на сингъл на турнира по тенис на твърди кортове в Кайзери (Турция) с награден фонд 40 хиляди долара. Българката победи рускинята Кира Павлова със 7:5, 5:7, 6:1 за 2:29 часа. Шиникова преодоля пасив от 3:5 по пътя си до успеха в първия сет. Във втората част тя поведе с 3:1, но след 5:4 загуби три поредни..

публикувано на 19.10.24 в 15:28

Крумовград си тръгна с точка от "Надежда"

Отборите на Локомотив София и Крумовград завършиха при равенство 0:0 в столицата в среща от отложения осми кръг на футболната Първа лига. Със спечелената точка Крумовград заема девето място във временното класиране с 14, колкото има и осмият ЦСКА 1948, който обаче е с два мача по-малко. Гостите от Крумовград записаха второ поредно равенство. Локомотив..

публикувано на 19.10.24 в 15:25
Александър Георгиев

Колорадо и Александър Георгиев надиграха Анахайм в НХЛ

Колорадо на вратаря с български корени Александър Георгиев надви отбора на Анахайм с 4:3 след продължение като домакин в среща от редовния сезон в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Нейт МакКинън се разписа при оставащи 40.1 секунди от продължението, за да донесе първия успех на Колорадо за сезона. Рос Колтън реализира два гола, като и..

публикувано на 19.10.24 в 11:29

Хорхе Мартин отвя конкуренцията в спринта, Баная не влезе в тройката

Хорхе Мартин спечели своя шести спринт за сезона в MotoGP, след като триумфира в късата надпревара за Гран При на Австралия. Испанецът беше недостижим за конкурентите си в 13-те тура на „Филип Айлънд“ и води във всеки един метър от състезание. На финала той спечели с аванс от 1.5 секунди пред Марк Маркес, след като във финалните обиколки Мартин върна леко..

публикувано на 19.10.24 в 08:45

Пряко по "Хоризонт" - Левски - ЦСКА София и Ботев (Пловдив) - Славия

Двубойте от 12-мия кръг в Първа професионална футболна лига между отборите на Левски и ЦСКА- София от 15.45 часа и Ботев (Пловдив) - Славия от 18.45 часа можете да проследите пряко по програма "Хоризонт" в рамките на предаването "Спорт и музика".  Символичните домакини от Левски влизат в срещата срещу ЦСКА - София от по-добра позиция чисто като..

публикувано на 19.10.24 в 08:32
Хорхе Мартин

Хорхе Мартин спечели трети пореден полпозишън в Австралия

Хорхе Мартин остана на само 0.050 секунди от миналогодишния си рекорд на пистата „Филип Айлънд“, но това не му попречи да спечели третия си пореден полпозишън за Гран При на Австралия в MotoGP. Испанецът се ориентира по най-добрия начин в сложните условия на изсъхваща писта и меко казано унищожи конкуренцията. Мартин допусна грешка в първата си летяща..

публикувано на 19.10.24 в 06:29
Макс Верстапен

Макс Верстапен ще стартира първи в спринта в Остин

Макс Верстапен се върна в челото на Формула 1, след като спечели квалификацията за спринта на „Пистата на Америките“ в Остин. Световният шампион си гарантира първата позиция на старта за късото състезание в Тексас с време от 1:32.833, което беше с 0.012 по-добро от това на Джордж Ръсел, който малко изненадващо стигна до второто място. Двамата бяха..

публикувано на 19.10.24 в 06:04